ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Mais: Gewoon goud! Tips van Jan-Pieter Meijering

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Jan-Pieter Meijering gebruikt in zijn jacht naar karpers verschillende aassoorten. In de zoektocht naar perfectie heeft hij een in de vergetelheid geraakt aasje herontdekt, te weten: mais! Hoe hij dit ‘gele goud’ inzet én hoe hij er speciale boilies mee draait deelt hij in dit interessante artikel met jullie. 


Jan-Pieter aan het woord: Karpers eten van nature wat er in het water terecht komt. Denk aan insecten, vruchten, bessen, noten en zaden. Eén van deze zaden is onder de meeste karpervissers wel bekend, maar ondertussen wat ondergesneeuwd onder alle nieuwe aas mogelijkheden die er elke dag bijkomen, namelijk mais. Vandaag geef ik jullie mijn tips voor het vissen hiermee. Ik zal het hebben over de voor- en nadelen van mais, het gebruik van PVA, mais-rigs en voertactieken. Tot slot geef ik jullie een recept voor mais-boilies met supermarktingrediënten mee en staat ergens in dit artikel een gouden mais-tip die karper sensei Pilaar himself me onlangs heeft gegeven.

Karpers kun je vangen met talrijke aassoorten. We weten allemaal dat mais een karpervanger eerste klas is, echter… Wie zet het daadwerkelijk in? Foto: Bart-Jaap Koorn.

Natuurlijk? Natuurlijk!

Maar waarom mais? Mijn allereerste karper ving ik op achtjarige leeftijd op twee maiskorrels onder een pen. Logischerwijs is mais mijn eerste aaskeuze geweest in de experimentele jaren daarna. Intussen zijn we twintig jaar verder en moet ik toegeven dat ik ook gecharmeerd ben geworden van tijgernoten en sommige boilies, maar mais blijft op sommige wateren simpelweg tot de beste vangsten leiden (maiswateren). Daarnaast werkt mais dressuur doorbrekend en zeer instant. Het is mij vaak overkomen dat een klein voerplekje met mais binnen enkele minuten tot een aanbeet heeft geleid! Ik vertrouw 100% op mais als constante succesfactor in mijn visserij, zowel in de zomer als de winter.

Even voorstellen, de maiskorrel!

Ik hoef het wellicht niet uit te leggen, maar voor de vissers die niet goed hebben opgelet bij biologie 😉 Maiskorrels groeien aan maisplanten, in kolven die met bladeren zijn omhuld. De korrels zijn goudgeel, en zijn (na grondig koken) goed te gebruiken als aas voor karper. Mais heeft naast een opvallende kleur ook een sterke, karakteristieke geur die erg aantrekkelijk is.

In de zomer staan de velden er vol mee in Nederland.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1