ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Master de maand – Augustus – Taaie omstandigheden en vakantiekarpers

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Hoewel juli niet bepaald zomers was, zit de normaal gesproken warmste maand van het jaar zit er weer op! In de vorige Master de maand las je al over zomerse aanpak, in deze editie gaan we daarmee verder. Hoe kun je als karpervisser het meeste uit de maand augustus halen? Lees snel verder!


De kans dat je dit leest vanaf je stretcher of karperstoel is groot. Het is namelijk op en top hoogseizoen en we zitten midden in de vakantie. Veel vissers zullen dus aan de waterkant zitten in zowel binnen- als buitenland.

Vakantie én vissen, een door karpervissers veel gebruikte combi in augustus.

Hoewel de zomer voor veel vissers geen favoriet seizoen is, lijkt dat gezien de eetlust van karpers toch onterecht. Karpers eten namelijk het meeste bij een watertemperatuur van tussen de 20 en 32 graden. Pas als het water warmer dan 32 graden Celsius wordt, vermindert hun eetlust. Dit soort temperaturen zullen we na de matige julimaand vast niet bereiken in Nederland.

In de zomer lusten de karpers wel een balletje.

Een kleine kanttekening bij het hierboven gestelde is dat er wel voldoende zuurstof in het water moet zitten. En daar wringt de spreekwoordelijke schoen natuurlijk. Een stilstaand polderslootje is wellicht niet de ‘place to be’ in de zomer. Karpers liggen niet zelden op apegapen en zijn hooguit te verleiden met wat kattenbrokken of een broodkorst aan de oppervlakte. De avonduren en de zeer vroege ochtenden zijn dan het productiefst.

De mannen van DWFishingteam trekken er in de zomer graag ’s avonds of ’s ochtends vroeg op uit met een broodkorst.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1