ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Master de maand – Februari – Stekkeuze, ijs, aas én verplicht dagvissen

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

“Op 10 februari zal de avondklok worden opgeheven!” Althans, dat was de planning van Mark Rutte en zijn kompanen toen deze uitermate strenge (en voor veel vissers vervelende) regel werd ingevoerd. Voor ons als redactie leek 10 februari dan ook een mooi moment om de Master de Maand live te gooien!

Gelukkig weten sommigen van jullie overdag prima hun vissen te gevangen.

Ice ice baby!

Echter, de overheid heeft besloten om de avondklok tot begin maart te verlengen! En om de situatie nog erger te maken: op veel wateren ligt momenteel ook nog eens een dikke laag ijs! Wij karpervissers zullen dus moeten uitwijken naar stromend water of verwarmd water. Of, en die optie zullen de meeste vissers kiezen, de hengels een paar weken in de garage laten staan 😉

Of… de hengels een paar weken in de garage laten staan 😉

Voordat de nieuwe ijstijd uitbrak had onze Brabantse vriend Sjoerd Buijks een mooi stukje tekst aangeleverd voor deze Master de Maand. Alle vrije uurtjes van de afgelopen weken werden namelijk gespendeerd aan de waterkant en samen met zijn vismaten wist Sjoerd een bizar aantal fraaie dertigers te strikken.

Ondanks de kou was Sjoerd zeker #OnFire…

Sjoerd aan het woord: Februari… Een maand waarin de watertemperatuur overal zakt tot de laagste waarde van het jaar. Bij voorbaat niet echt uitnodigend om te vissen op karper maar onmogelijk is het niet. Lees verder voor een aantal wintertips! (Voor als het ijs weer weg is…)

Subtiliteit, regelmaat en attractief aas

Bovenstaande kernwoorden zijn de dingen die jouw wintervisserij tot een succes kunnen maken. Karpervissen in deze tijd van het jaar is bij tijd en wijlen erg taai en guur. Echter is het prima mogelijk mooie series vissen te vangen. De sleutel zit hem in de voorbereiding. Dagelijks een handje voer brengen op een stek zal de vis actiever houden dan je denkt.

Echter is het prima mogelijk mooie series vissen te vangen.

Wekenlang een stek onderhouden in de meest gure omstandigheden kan je veel opleveren. Het is echter ook veel werk en een dagelijkse wandeltocht langs het koude water is niet iedere keer een plezierige bezigheid. Om vervolgens (na een half uur lopen) twee handjes vijftien millimeters te strooien onder een overhangende boom…

Een goede baitsoak kan je aas attractiever maken.

Je kunt met je vismaat afspreken het voeren dagelijks af te wisselen, dit scheelt je immers al de helft van de tijd. Een vismaat is sowieso een welkome aanspraak in de lange nachten (of dagen) om zo de koude uurtjes te doden.

Vismaat Daan Biemans met een ijskoude winterparel. Veel mooier kunnen ze niet worden.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1