ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Master de maand – Maart – Topvissers over de invloed van de zon, dagvissen en ondieptes

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Wat doet zon eigenlijk met karpers in het staartje van de winter? Worden ze geactiveerd door de zonnestralen of gaan ze eerder lekker liggen ‘chillen’ in de bovenste waterlagen? Wij vroegen het aan een aantal ervaren vissers! Lees dus verder voor tips & tricks om de komende weken (extra) succesjes te boeken!

Het is maart en de karpers kunnen wat zonlicht wel waarderen, dat merkte Dennis van Oorschot afgelopen week maar al te goed!

Wisselvallig weer

We kunnen wel zeggen dat de afgelopen weken qua weerbeeld vrij turbulent zijn geweest. Druiligere dagen met slagregens werden afgewisseld met zonnige dagdelen met temperaturen van meer dan 10 graden. In de winter zijn die stormachtige dagen vaak perfect om een (of meerdere) karpers te strikken. De vissen kunnen opeens ‘los’ gaan als er een harde wind op de kant staat te beuken.

Julian Simmes wist half februari een targetvis te vangen tijdens stormachtige omstandigheden.

De komende dagen krijgen we echter typisch weer voor de maand maart. De eerste dagen zal er nog af en toe een bui vallen bij een luchtdruk van rond de 1000, maar na het weekend knalt de luchtdruk omhoog en krijgen we relatief stabiel weer met meer en meer zonuren (en een hogere luchtdruk)!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook