ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Masterclass riviervissen #3 – Dit waren mijn 7 grootste fouten – Joachim Stelma

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In het vorige deel nam Joachim Stelma ons mee in de verschillende seizoenen op de Franse rivieren. Dit keer gaat doet hij een boekje open over (zijn) veelgemaakte fouten. Wil jij gaan riviervissen, dan ga je na dit artikel absoluut beter voorbereid op pad!


Joachim aan het woord: Het volgende gevoel kent iedere karpervisser, maar zéker degenen die langere sessies in het buitenland doen: ‘Er had meer ingezeten’. Achteraf kun je een koe in de kont kijken zeg je dan terecht, maar dat betekent niet dat we er geen lering uit moeten trekken. Eenmaal op de rivier gevist dan ben je eraan verslaafd en dat betekent dat je zeker terug gaat komen. Je wilt dan niet dezelfde fouten maken.

De laatste dag voor vertrek begint het overdenken: ‘Had er meer ingezeten?’

In de loop van de jaren heb ik echt grove fouten gemaakt bij mijn visserij. Eén daarvan is het bijna alleen maar vissen op rivieren. Was ik in al die weken in Frankrijk nou maar wat vaker naar meren of putten gegaan, dan had ik sowieso al een vracht aan 50ers en mogelijk zelfs al een ware 60 ponder in mijn plakboek gehad. Volgende keer ga ik echt naar een bakkenwater! Toch zet je de volgende sessie gewoon weer koers naar de rivier. Als je eenmaal verslaafd bent aan het stromende water kom je er niet meer vanaf. De vrijheid, ongereptheid, het magische en mysterieuze in combinatie met het niveau van uitdaging blijven voor mij de perfecte ingrediënten van mijn ultieme visserij.

Op afgesloten wateren is het nu eenmaal makkelijker om (series) grote karpers te vangen.

Inmiddels woon ik sinds april 2019 aan de Lot, een rivier die sinds de jaren 90 bekend staat om zijn beeldschone natuur en vooral ook de bijzondere schatten die hij herbergt. Er worden bekende vissen gevangen, maar ook nog steeds onbekende monstervissen die nooit iemand heeft gezien. Dat maakt het zo gaaf, want je kan altijd een ‘Lot’ uit de loterij vangen. Daarvoor moet je wel scherp zijn, en goed nadenken over je keuzes. Lach en leer van mijn zeven fouten.

“Groot of klein…
…de rivier is waar ik wil zijn 😉”

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook