Word KWO member

Member in de Spotlight – Justin Hulswit II

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In deel I van twee weken geleden hebben we al veel kunnen lezen (en zien!) over de visserij van KWO Community Member Justin Hulswit. Hij gaf mij (Mathijs Lourens, red.) echter zoveel informatie over zijn visserij dat ik besloot om nog een deel II te maken. Ook in dit deel is er genoeg leuke informatie te vinden waarmee jullie je voordeel kunnen doen! En ook in dit deel is een vette video te vinden gemaakt door Justin over zijn visserij op de Maas.


VOEREN

Dit is en blijft een veelbesproken onderwerp en dus de moeite waard om even te belichten. Ik sprak hier uitgebreid over met Justin en bij hem zitten er zeker meerdere gedachten achter zijn voerstrategieën. Om te beginnen, maakt Justin ook hier een avontuur van. Hij vist graag op goed onderhouden stekken en dus ziet hij er de noodzaak van in om ook in het voeren tijd te investeren. Een goed begin is het halve werk!

De hoeveelheid en frequentie worden meestal even genoteerd in een schema zodat het overzichtelijk blijft.

En dus begint het al met het smeden van een plan met betrekking tot de stek die hij gaat bevissen. Er wordt nagedacht over het seizoen, over het voer, over het bestand en over het soort water en wat daar de behoefte zou moeten zijn qua voeren. De hoeveelheid en frequentie worden meestal even genoteerd in een schema zodat het overzichtelijk blijft.

Als voorbeeld geeft Justin het voeren op de rivier de Maas. Gezien de grote hoeveelheid die er op zo’n grote rivier gevoerd moet worden, kiest hij er voor om boilies te combineren met maïs. Alleen de gedachte aan het avontuur maakt hem al enthousiast! De maïs koken, afwegen en in emmers doen. De boilies erbij en goed roeren zodat het een smakelijk geheel wordt, wat uiteraard op vissersgevoel gaat 😉

Ook zijn visserij op wat moeilijker begaanbare stekken is een avontuur op zich. De weg naar die eerste karper van zo’n water is natuurlijk al erg spannend. Vaak wordt er voor gekozen om spulletjes te laten liggen op een strategisch plekje enigszins verstopt uiteraard, zodat niet iedere keer die spullen moeten worden meegesleept door de bosjes. Alleen al de gedachte dat je over een paar dagen wellicht die ene gave karper zou kunnen gaan vangen… Het enthousiasme waarmee Justin me dit vertelt, kenmerkt zijn pure passie voor het karpervissen.

Het enthousiasme waarmee Justin me dit vertelt, kenmerkt zijn pure passie voor het karpervissen.

Uit niets proef ik bij Justin enige vorm van commercieel belang, maar toch vraag ik hem even naar sponsoring. Hij geeft namelijk zelf meerdere malen aan dat het voorvoeren aardig in de papieren loopt. Ook al omdat hij in de meeste gevallen de voorkeur geeft aan het voeren met boilies. In deel I gaf hij al aan dat als je eens rondvraagt bij je lokale hengelsportwinkel, je best wel eens in contact kunt komen met een ‘thuisdraaier’. Een liefhebber die voor een acceptabele prijs een goede bol kan draaien. Inmiddels moet Justin toegeven dat hij is benaderd door een Duitse boiliefabrikant of hij in hun team wil vissen. Uiteraard maakt hem dit trots en is het een stukje erkenning voor het gepassioneerd uitoefenen van zijn hobby.

DE RIVIER

‘Hoepeltje krom, volle fluiters… dat is toch wel het allervetste wat er is’ aldus Justin. Maar vergis je niet, hij is hier niet zomaar in het diepe gesprongen. Hij heeft van tevoren goed rondgevraagd hoe het werkt. Zo heeft hij een aantal karpervissers op de Maas om wat tips gevraagd en ook gekregen. Dit is geen garantie voor succes uiteraard, want je zult het zelf moeten doen! Maar het helpt je wel een klein beetje de goede richting op als je een handvat krijgt aangereikt.

Het plan was rondrijden en plekjes zoeken langs die reusachtige rivier. Er werden een aantal plekken gevonden en zo zijn Justin en zijn maat Gijs ook maar gewoon begonnen. De gedachte dat er voorlopig niets gevangen zou worden, werd voor lief genomen. Als je op zo’n slok water begint, is het misschien wel aan te raden om terughoudend te beginnen om teleustelling te voorkomen. De plekken die gevonden werden waren uiteraard zo afgelegen mogelijk om andere vissers te vermijden. Geen zij-arm, geen kanaalstuk, maar gewoon vol op de open Maas!

Met de voerboot (ja, echt!) werd gezocht naar goede potentiële stukken op de bodem en al snel werden er mooie taluds gevonden op diverse dieptes. Omdat er hele grote boten langs varen, hadden de mannen al snel het idee dat voer aardig verspreid zou gaan worden en dus werd er een flinke voercampagne opgezet. Volgens Justin kijkt het niet zo nauw op de Maas en dus werden er tientallen kilo’s maïs en boilies gevoerd in een paar dagen tijd. 

Geen poespas! Lange onderlijn, haakmaatje vier en een dubbele bol op een lange hair.

Qua tactiek is hij ook duidelijk. Een bonk lood van 280 gram en geen poespas op de rig. Lange onderlijn, haakmaatje vier en een dubbele bol op een lange hair. Vanwege de vele mosselbanken wordt bijzonder zwaar fluorcarbon gebruikt. Als voorslag, maar ook als hoofdlijn, want op de Maas maakt dat toch allemaal niet uit volgens hem! De resultaten mogen er zijn, want van de drie sessies die er werden gevist, werden er twee met vis afgesloten waaronder een machtige 27 kilo graskarper!

Een rijtje tips van Justin:

  • Houd rekening met de stroming. Zowel met voeren als vissen. Zorg dat je lood zwaar genoeg is, zeker als je op een open stuk zit.
  • Subtiel bestaat niet op de Maas. Houd het simpel en effectief.
  • Voer flink, maar niet te lang! Een dag of drie à vier van te voren is lang genoeg.
  • Geniet!

EEN VIDEO DIE JUSTIN MAAKTE OVER ZIJN VISSERIJ OP DE MAAS:

DÉ FOTO

Hij weet natuurlijk meteen over welke foto ik het heb. De foto met die brute paarden waarin ALLES klopt! De foto die voor heel wat opschudding heeft gezorgd in karperwereld. Inmiddels kent iedereen hem wel. Het mooie eraan is uiteindelijk wel gewoon dat hij is ontstaan door er ‘gewoon’ te zijn. Op het goede moment, op de goede plek zijn en dan ook nog een karper vangen. De paarden konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen.

Dat de foto hem geen windeieren heeft gelegd, werd al snel duidelijk toen hij via Instagram werd benaderd door Korda. Korda was namelijk bezig met een kalender om een syndicaatwater te redden van de otterpopulatie. Deze was bezig om de karperpopulatie uit te roeien op het betreffende water en dus werd besloten om hekken te plaatsen. De opbrengst van de Embryo Calendar 2018 komt volledig ten goede aan dit project.

Een week vissen op GIGANTICA!! Hoe gaaf is dat?!

En de foto van onze Justin werd uiteindelijk geplaatst in deze kalender en hij werd onder andere bijgestaan door Willem Kwinten. Hierbij bleef het niet, want als klap op de vuurpijl mocht hij ook nog eens voor €300 Mainline producten uitzoeken, voor €300 aan Korda producten en alsof dat nog niet genoeg was, mag hij met een maat een week naar keuze gaan uitzoeken om te gaan vissen op GIGANTICA!! Hoe gaaf is dat?! Een hele vette prijs en dankzij de foto heeft Justin voorlopig even genoeg voorraad op het gebied van aas!

Mini Q&A

KWO: Wat vind je van de KWO Community?

Justin: Er is een goede afwisseling van verhalen, informatieve artikelen en video’s. Eerlijk gezegd lees ik niet alles, maar ik probeer wel alle video’s te kijken, al is het al om er zelf van te leren. Video’s kunnen er voor mij dus niet genoeg op komen. Ik hou ervan!

KWO: Wat kan er beter of waar zouden we meer aandacht aan kunnen besteden?

Justin: Aan video’s! (We begrijpen de boodschap Justin 😉 )

KWO: Wat zijn jouw plannen verder nog voor 2018? Heb je nog doelen dit jaar qyua visserij? En qua fotografie?

Justin: Het belangrijkste doel van 2018 blijft genieten! Je kunt immers nooit genoeg genieten zeg ik altijd.

Mijn vismaatje Gijs en ik hebben een water waar we ons nu op richten en dat is vrij nieuw. We hebben al wat sessies gemaakt, maar helaas nog zonder resultaat. Het is erg taai, maar we laten ons niet uit het veld slaan! Die dikke komen er een keer uit.

Het is erg taai, maar we laten ons niet uit het veld slaan! Die dikke komen er een keer uit.

Qua fotografie blijf ik lekker bezig met alles wat met karpervissen te maken heeft. Het zou mooi zijn als er op een dag weer zo’n foto komt met het WAUW effect wat ook het geval was met de paarden, maar zoals al eerder beschreven; dat overkomt je… Ik zou me graag meer willen verdiepen in het editten van video’s en ik heb een drone op mijn verlanglijstje staan.

Met veel dank uiteraard ook aan zijn maatje Gijs Bens!

KWO: Heb je nog tips voor de members?

Justin: Genieten! Echt waar, probeer dat echt te blijven doen, want onze hobby is zo ontzettend mooi en ik ben erg dankbaar dat ik lekker de natuur in kan wanneer ik wil met mijn hengeltjes. Probeer je niet teveel te laten beïnvloeden door social media, maar blijf lekker je eigen ding doen.

Mathijs – KWO Redactie


Zo… even bijkomen zeg! Ontzettend bedankt Justin voor de medewerking aan dit gave tweeluik. Nogmaals wijs ik jullie graag op de Instagram van Justin waarop hij regelmatig gave foto’s plaatst over zijn visserij. Vind jij het ook leuk om een keer in de spotlight te staan? Of ken je iemand waarvan je vind dat hij of zij in de spotlight zou moeten staan? Laat het dan weten via mathijs@karperwereld.nl 

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook