ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Member in the Spotlight – Ramon van Zundert

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Duur video: 46 MIN

In de rubriek KWO Member ‘In the Spotlight’, onderzoeken we wie nu eigenlijk onze Members zijn. In de vorige editie konden jullie al kennis maken met Dennis Peters middels een heus tweeluik, maar ditmaal is ons oog gevallen op een markante persoonlijkheid uit het Brabantse land. We zijn namelijk in gesprek gegaan met karpervissende DJ, ondernemer, part-time playboy, maar vooral levensgenieter Ramon van Zundert! Bovendien zit er meer dan anderhalf uur videoplezier verwerkt in deze vermakelijke update!! Let’s go!

MAXIMAAL

Als ik (Mathijs, red) door de Facebookpagina van Ramon aan het struinen ben, valt me direct op dat hij geen stilzitter is. Op het moment van schrijven is hij 26 jaar oud en is woonachtig in Breda. MAXIMAAL’ is zijn motto en dat wordt al snel duidelijk. Ramon is namelijk levensgenieter, gaat graag stappen, is dj en geeft maximaal feestjes! Op zijn 16e jaar kwam hij in aanraking met festivals en daar voelde hij zich meteen ontzettend thuis.

Wat mij opviel op zijn Facebookpagina is dat hij 5000 ‘vrienden’ heeft! Over maximaal gesproken… Ik vroeg hem daarnaar en als verklaring gaf hij heel simpel dat hij overal naartoe gaat, een open persoon is en overal aan de praat raakt. Met als gevolg dat hij dus voortdurend heel veel nieuwe mensen leert kennen. Al op jonge leeftijd begon hij dus onbewust met het opbouwen van een netwerk.

Zijn eerste feest raakte meteen uitverkocht en dat motiveerde enorm om door te gaan uiteraard.

Gezelligheidsdier Ramon raakte een beetje uitgekeken op het plaatselijke uitgaanscircuit en besloot zijn vleugels uit te slaan. Rondlopende op al die feestjes en festivals, raakte hij geprikkeld. Zelf feestjes geven zag hij wel zitten en Maximaal Events was geboren! Zijn eerste feest was Maximaal Latin en organiseerde hij in de binnenstad van Breda. Zijn eerste feest raakte meteen uitverkocht en dat motiveerde enorm om door te gaan uiteraard.

Inmiddels gebruikt hij veel energie om feesten te organiseren, maar ook om als dj voet aan de grond te krijgen! Leergierig en gedreven als hij is, ging hij met zijn maat Jordi de studio in om zelf muziek te gaan produceren. Zij draaien nu zelfs onder de naam N’Rollers als duo op verschillende feesten. Ramon heeft dus amper tijd om met zijn ogen te knipperen, maar toch vindt hij ook nog tijd om te gaan vissen!

TERUG IN DE TIJD

Als twaalf jarig jochie, ging Ramon al op pad met z’n maatje Kevin Schopenhouer. Ze struinden de singeltjes van Breda af met het winckle pickertje. Brasems en voorns werden bij de vleet gevangen totdat zijn maatje Kevin een paar flinke tikken kreeg op zijn dunne werphengeltje. Hij sloeg aan, maar het hengeltje boog direct door tot aan het molentje. Een wilde dril was het gevolg en de jongens stonden beiden te trillen op hun benen. Zoals Ramon zegt: ‘Het was een zieke dril. Het was echt een gevecht, niet normaal.’ De jongens besloten toen direct om voortaan op karper te gaan vissen!

De eerste karper van Ramon was een heuse gigant van maar liefst dertien pond! Hij ving deze reus achter de voetbalvereniging en de jongens waren compleet uitgelaten. Het was de eerste karper die Ramon in zijn handen had en het gevolg was dat hij de rest van de zomer niet bij de waterkant was weg te slaan. Zoals zovelen onder ons maakte Ramon dankbaar gebruik van de vele vakanties die school bood. Echter na zijn schooltijd begon het leven van werken en dus moest er spaarzaam worden omgegaan met de vakantiedagen.

Na zijn schooltijd begon het leven van werken en dus moest er spaarzaam worden omgegaan met de vakantiedagen.

EVEN WEG

In de winter vist Ramon niet graag en dus komt voor hem de mooie tijd er nu weer aan. Regelmatig kiest hij ervoor om zijn drukke leven te onderbreken door een nachtje onder de ‘plu’ te gaan liggen. Telefoon uit en lekker op zijn stretcher even de hectiek ontvluchten. Vissen waarvoor vissen bedoeld is. Lekker even tot rust komen in zijn eentje.

Tussen de bedrijven door maakt hij graag zelf zijn onderlijntjes. Zoals hij zelf zegt: ’Niet in het tempo van twintig onderlijntjes per minuut zoals Hofman…’ Het gaat bij hem iets rustiger, maar op deze manier kan hij wel zelf de lengte bepalen van de rig, wat niet kan bij kant-en-klare onderlijnen. Hij maakt het vooral niet te moeilijk; een doorsnee snowman-rig volstaat omdat hij daar vertrouwen in heeft en er altijd zijn vissen mee vangt.

Maar zoals Ramon op zeker ogenblik een beetje was uitgekeken op het plaatselijke uitgaansleven, zo was hij ook in Nederland een beetje uitgekeken op de visserij. Hij wilde meer, of in ieder geval iets anders! De singeltjes en de kleine putjes waar hij viste, voldeden niet meer. Hij wilde op onderzoek uit, op avontuur, nieuwe wegen bewandelen. En dus ging hij in gesprek met vismaat Kevin over avontuur in Frankrijk.

Hij wilde op onderzoek uit, op avontuur, nieuwe wegen bewandelen.

HET BELOOFDE LAND

Nadat we het nog even vol bewondering hebben over de avonturen van Hofman op en rondom Cassiën, begint Ramon vol enthousiasme te vertellen over zijn avonturen in het Franse land. Het liefst zou hij meer tijd besteden aan vissen, maar het is zoals het is. Des te meer geniet hij echter nu wel van de uitstapjes die hij maakt met maat Kevin. Al sinds vroeger zijn vaste vismaat en nog altijd kijken ze ernaar uit om samen op pad te gaan.

" Impulsief als ze zijn, hebben ze regelmatig het deksel op de neus gehad. "

Impulsief als ze zijn, hebben ze regelmatig het deksel op de neus gehad omdat ze niet nadachten over de omstandigheden van het moment. Ze leerden door die uitstapjes wel het Franse land goed kennen. Er werden honderden zoniet duizenden kilometers opgevreten op zoek naar dat ene mooie water. Geïnspireerd door de avonturen van onze eigen MP en MH, hebben ze al jaren de droom om zelf ook een film te maken. Dan moet er alleen wel wat gevangen worden natuurlijk…

Na jarenlang investeren, voorspoed en tegenslag, vonden ze eindelijk het geluk! Als echte avonturiers zijn ze altijd al op zoek geweest naar de wat meer afgelegen wateren. Hun ervaring was dat het in Noord-Frankrijk toch vaak erg druk was en dus werd er besloten om het zoekgebied wat zuidelijker te markeren. Daar werden een aantal prachtige wateren gevonden vorig jaar waar de boys zegevierden! Een droom kwam uit en een film was geboren!

Het avontuur spat werkelijk van de film af en denk maar niet dat de mannen het cadeau hebben gekregen! In twee weken werd er zes keer verkast en elke keer maar weer proberen. Nachtje hier, nachtje daar, weer even afwachten, toch maar weer overleggen. Continu op zoek naar de juiste puzzelstukjes om de puzzel compleet te maken. Als dan het harde werk wordt beloond, geeft dat bijzonder veel voldoening. (pssst… onderaan het artikel wacht nog een verrassing 😉 )

Als dan het harde werk wordt beloond, geeft dat bijzonder veel voldoening.

AANPAK

Het belangrijkste in de visserij van Ramon is het kameraadschap en het avontuur. Dat is mooi in beeld gebracht in de video. Als ik over commercieel water begin, is hij resoluut! Niks voor hen! De aangeharkte stekken en de vissen met een naam, trekt ze totaal niet. Ze snappen het gemak ervan, maar samen trekken ze er veel liever op goed geluk opuit. Er worden spelden geplaatst in Google Maps en zo cruisen ze samen door het Franse land.

Het belangrijkste in de visserij van Ramon is het kameraadschap en het avontuur.

Is een water niks? Dan rijden ze gewoon weer door naar het volgende water. Ze hebben niet de beschikking over al teveel inside-information, dus zijn ze vooral op zichzelf aangewezen. Als de regels duidelijk zijn, houden ze zich er (meestal…) aan, want het moet wel leuk blijven. Ze laten hun vakantie zeker niet verpesten door al teveel risico te nemen.

Waarschijnlijk herkenbaar voor velen, maar een goede vismaat is ook voor Ramon van groot belang. Onenigheid hoort er een beetje bij als je twee weken op elkaars lip zit, maar dat wordt al snel weer goedgemaakt met een boks. Zeker als je er zonder duidelijk plan opuit gaat, kan het voorkomen dat de vermoeidheid toeslaat en er irritatie ontstaat. Maar samen zitten ze duidelijk op één lijn; karpers vangen op openbaar water! Karpers zonder naam waarvan niet belangrijk is hoe zwaar ze zijn. Al is een flinke bak natuurlijk meer dan welkom…

Q&A

KWO: Wat geeft een grotere kick: Draaien voor groot publiek of een bak vangen?

Ramon: Een bak vangen! (goed antwoord Ramon 😉 )

KWO: Wat trekt je zo aan openbaar water?

Ramon: Na tien uur rijden de auto uitstappen en dan langs de waterkant staan van een machtig water, niet wetende wat je kan verwachten.

KWO: Zijn er nog tips die je de Members mee wilt geven naar aanleiding van jullie avonturen?

Ramon: Durf je stek rust te geven! Probeer daarnaast niet voor de makkeijk bereikbare stekken te gaan. Ik heb het idee dat de karpers echt wel doorhebben waar regelmatig wordt gevist en die plekken mijden ze toch meer. De makkelijke weg loont meestal niet…

KWO: Wat vind je van de Community?

Ramon: Super! Ik kijk nu expres alle video’s niet, want ik ga tegen de zomer weer veel cardio-fitness doen in de sportschool. Die video’s zijn dan de ideale afleiding als ik op de fiets zit te zweten.

KWO: Wil je verder nog iets kwijt aan de Members?

Ramon: Doe vooral wat je leuk vindt, ook al lukt het soms niet. Uiteindelijk betaalt het terug op welke manier dan ook.  Vergeet nooit om MAXIMAAL te genieten. Het komt altijd goed!

Compliment nog voor de jongens van KWO hoe ze het opgepakt en vormgegeven hebben. Ik ben superfan van KWO en de video’s die de mannen maken zijn gewoon echt vet, legendarisch. Jullie doen het echt goed!


KWO Redactie

Maximaal Ramon van Zundert! Hij laat zien dat er ondanks een druk bestaan ook genoten kan worden van onze prachtige hobby. Ramon zorgt ervoor dat het ook hobby blijft. Hij kijkt erg uit naar de jaarlijkse uitstapjes met zijn maat Kevin en ja, ook dit jaar gaan ze weer twee weken op pad samen. Waarheen? Dat weten ze nog niet!

Jullie zijn nog niet van de twee avonturiers af! Zak nog even lekker een uurtje onderuit voor De Sessie Die Alles Had // Deel 2:

Check de Quality Carp pagina’s van de mannen op Instagram en op Youtube

Ook DJ Hardwell pakt wel eens een feestje van Maximaal Events mee, hoe vet is dat?

Ken of ben je zelf een Member die graag eens in de spotlight zou moeten staan? Laat het dan weten via mathijs@karperwereld.nl

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1