ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Met de vlam in de tent…

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In dit artikel vertelt Roderick over zijn eerste Franse trip van 2014. Een ‘verlichtend’ verhaal over afzien, doorzetten, hoog gebouwde schubkarpers, weer-apps én zijn liefde voor goede, warme koffie..!

Net zoals vele andere vissers hou ik de temperaturen in dit bizarre voorjaar nauwlettend in de gaten. Vooral Frankrijk heeft altijd mijn volle aandacht. De zes verschillende ‘weer-Apps’ op mijn telefoon staan rood gloeiend en verschaffen me doorgaans een redelijk duidelijk beeld van wat er gebeurd op mijn favoriete voorjaars wateren. Ik wil zo graag uit de startblokken voor die eerste korte buitenland sessie, dat ik alvast begin te overwerken in februari om credit op te bouwen.

Paranoia

Bij een weerbeeld van een week lang rond de achttien graden ontstaat er een ongelooflijke onrust in me kop. Ik zie één van de ondiepe reservaten dan al liggen in dat waterige zonnetje en fantaseer over hoge schubs die liggen te ‘snoozen’ in het voorzichtig opwarmende water. Het feit dat de nacht temperaturen eigenlijk nog veel te laag zijn wordt uiteraard weggewuifd door het enthousiasme dat me elk jaar weer aanzet tot onmogelijke ondernemingen. Ondernemingen die doorgaans niet altijd verstandig zijn, maar deze ondernemingen zijn te verslavend om er weerstand aan te bieden.

Fuck it, let’s go

Vijf dagen volle zon en negentien graden achtereen op bijna zevenhonderd kilometer van me vandaag. Ik weet waar ik moet zijn en moet absoluut weg. Het kan nu zeker gebeuren en alles moet maar even wijken. Betreft werk kan het eigenlijk niet, maar wie mist me in godsnaam voor drie nachten..? Dat drie nachten misschien genoeg zijn voor zon volle hoog gebouwde power schub weet ik uit eerdere ervaringen.

RL-7

Deze schub was de volle buit in een eerdere korte sessie.

Ik prop een week werk in drie dagen en organiseer ondertussen mijn spullen voor een snelle mobiele sessie. Kilo’s hennep wordt gekookt en licht verteerbare boilies afgedraaid. Smoezen worden verzonnen om onder standaard weekend verplichtingen uit te komen en na een hectische werkdag draai ik om vijf uur mijn contactsleutel om en verdwijn als de grote Houdini.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1