ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Met welke trucs scharrelt de karper een volwaardig dieet bijeen waarin al zijn benodigde voedingsstoffen zitten? – Ed Cremers

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Zoals een mens goed en slecht kan eten, kan een karper dat ook. Hoe zorgen ze dan voor een gezonde balans? In dit artikel gaat Ed Cremers ons dat haarfijn uitleggen en vertelt hij hoe je hier als visser je voordeel uit kan halen!


Kennisverwerving

De karper voelt maar al te goed welke voedingsstoffen hij binnenkrijgt bij het wegwerken van zijn hapjes. Hij leert namelijk van ervaringen van eerdere eetpartijen. Hierbij rakelt hij  ‘herinneringsbeelden’ op die de chemische eigenschappen van eerder geconsumeerd aas voorstellen. Met deze ‘projecties’ voor ogen, neemt hij waar welke voedingsbronnen het beste voor hem zijn. Kennelijk bezit de karper dus de gave, zo is vastgesteld door ‘knappe’ wetenschappers, om de samenstelling van zijn aas te ontleden.

De karper weet maar al te goed welke voedingsstoffen hij binnenkrijgt!

Daarbij heeft hij het vermogen de chemische eigenschappen van zijn voer te verbinden met de uitwerking ervan op zijn stofwisseling. Deze kennisverwerving brengt met zich mee dat hij bij een toereikend voedselaanbod bepaalde aassoorten kan gaan verkiezen boven andere om zo het meest optimale dieet binnen te krijgen. Dat betekent dat hij bepaalde aassoorten kan gaan negeren, omdat ze niet (optimaal) beantwoorden aan zijn voedingsbehoeften.

De karper heeft het talent om de samenstelling van zijn aas te ontleden.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1