ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Mini BTW Revealed & winactie: Etang Lassalle, een water met veel potentie

Favoriet Favoriet
Mini BTW Revealed & winactie: Etang Lassalle, een water met veel potentie

Afgelopen voorjaar was onze JB op doorreis in Frankrijk en is hij in de buurt van Toulouse in Zuid-Frankrijk neergestreken voor een bliksemsessie van twee dagen op het nieuwe Etang Lassalle van Fisherman Holidays. Thomas van Fisherman Holidays vroeg JB eens het water te bezoeken en te beoordelen of het een interessante bestemming was voor het portfolio van Fisherman. En proefdraaien dat zag hij wel zitten. Lees in deze MINI BTW revealed wat hij ervan vond en hoe de bliksemsessie verliep!


Win een week vissen!

Voordat je begint met lezen, trappen we af met een vette winactie! Fisherman Holidays geeft namelijk een week lang vissen op Etang Lassalle weg. Klik op de actie-afbeelding hieronder om naar de win-actie te gaan.

Klik op de afbeelding om naar de winactie te gaan!

JB aan het woord: Dit voorjaar ben ik een tijdje samen met mijn toekomstige vrouw Eva en hond Boef met een campertje door Europa getrokken. Tuurlijk zat er een setje scopes en wat aas onder het bed in de camper en was ik overal mijn opties om te vissen in kaart aan het brengen. Een van de eigenaren van Fisherman Holidays sprak ik en die gaf aan dat ze graag een water bekeken zouden willen hebben in Zuid-Frankrijk in de buurt van Toulouse. Kwam dat even goed uit, want in die regio zat ik! Even overleg met de vrouw, Google Maps instellen en volgas naar dat water voor een bliksemsessie!

Wat praktische info:

  • Afstand vanaf Utrecht 1.200 kilometer
  • Wateroppervlak is 12 hectare
  • 10 stekken (waarvan maximaal 6 tegelijkertijd bezet)
  • Sanitair, WIFI (alleen in kantine) en kantine met kleine shop op het domein
  • Diverse luxe ‘appartementjes’ te huur

Zoals ik al aangaf was het een bliksemsessie. Ik moest in twee dagen maximaal resultaat halen op een voor mij onbekend water. De eigenaar Stefaan Mylle is een Belg. Hij heeft zijn leven lang keihard gewerkt als hovenier en is na de verkoop van zijn bedrijf naar Frankrijk verhuisd om daar zijn droom waar te maken; het runnen van een karper water. Stefaan is zelf een karpervisser en weet waar hij het over heeft. Hij is vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. Daarnaast is hij bloedfanatiek en heeft hij 300% energie, dat maakt het ook gewoon hartstikke leuk om op zijn water te vissen.

Ik moest in twee dagen maximaal resultaat halen op een voor mij onbekend water.

Beheerder Stefaan is een visser pur-sang en fijne gastheer!

Het domein

Het domein ligt mooi verscholen in de heuvels van deze regio. Prachtig groen, met herten, roofvogels en zwijnen in de bossen rondom het water. Het is er heerlijk rustig en vredig. Het water ligt iets ‘lager’ waardoor je minder last hebt van de wind. Aan de kant waar het huis ligt loopt een openbare weg. Hier zie je dagelijks maximaal drie tot vier auto’s van locals die stapvoets passeren. Kortom; een prachtplek om te vertoeven.

Een prachtig water verscholen in de heuvels van Zuid-Frankrijk.

De faciliteiten

Je ziet aan alles dat beheerder Stefaan veel liefde en energie in zijn water steekt. De faciliteiten zien er keurig uit.

Dit is pas een kantine met een uitzicht 🙂

Schone en lekkere douche, ruime kantine met alle luxe die je nodig hebt, een kleine shop met voornamelijk aas en de mogelijkheden om appartementjes te huren. Deze zien er stuk voor stuk prachtig uit en zijn voorzien van alle luxe! In de kantine heb je redelijke wifi en stroompunten voor je apparatuur.

De luxe kantine…

en prima badkamer van Lassalle staan 24/7 tot je beschikking.

Een prachtig huis met daarin alle faciliteiten en de appartementjes.

De stekken

Rondom het water liggen 10 stekken waarvan Stefaan er maar 6 tegelijkertijd bezet wil hebben. De stekken zijn keurig aangelegd, ruim, vlak en goed begaanbaar.

Alle stekken zijn keurig aangelegd!

Ik viste zelf vanaf stek 3, daarover later meer. De stekken op het westelijke deel van het water hebben meer diepte (tot een meter of 6-7) met flink wat taluds, overhangende bomen en een oude rivierbedding in het midden. Kortom; veel features om op te vissen. Ook stek 9 in de kom is interessant.

Dit is stek 9 waar je de kom kan bevissen.

Tijdens mijn bezoek lag er aardig wat vis in die kom en kwamen alle aanbeten daar vandaan. De stekken op het oostelijke deel zijn weer interessant omdat het daar een stuk ondieper is (max. 2 mtr) en er meerdere wiervelden te vinden zijn waar de vis ook zeker aanwezig is.

De karpers van Lassalle

Het bestand bestaat uit een combinatie van het ‘oude’ bestand en een nieuwe uitzetting die Stefaan heeft gedaan. Hij heeft zo’n 100 vissen uitgezet met een gewicht tot 27 kilo. De topvis is inmiddels ook al door een andere Nederlandse visser gevangen. Ik heb veel foto’s van die uitzetting gezien en die vissen zien er goed uit. Veel variatie, donkere spiegels en schubs, allemaal mooi gebouwde vissen met veel potentie. Samen met het oude bestand schat de beheerder het volledige bestand op in totaal 200 vissen. Ik zou er niet van staan te kijken als er in dit oude bestand ook nog een aantal verrassingen zitten.

Hij heeft zo’n 100 vissen uitgezet met een gewicht tot 27 kilo.

Een van de uitzetters op Lassalle.

Tijdens mijn sessie verspeelde Stefaan een grote spiegel van om en nabij de 20 kilo die we niet herkenden van de uitzetting maar wel duidelijk zagen. Het oude bestand leefde van het natuurlijke voedsel waaronder kreeftjes. Met de hoge temperaturen, voldoende diepte en veel vers water vanuit de beekjes rondom de plas moet het oude bestand ook al interessant zijn! De aantallen en het gemiddelde gewicht zijn in ontwikkeling en ook het oude bestand moet zijn geheimen dus nog prijs geven. Voor mij reden te meer om hier te vissen!

Mijn sessie

Ik had aardig wat omstandigheden waar ik rekening mee moest houden. Omdat ik met de camper was en geen volledige uitrusting bij mij had koos ik voor stek 3. Klopt, lekker makkelijk en luxe maar ook prima omdat ik vanuit daar eigenlijk het hele water kon bevissen. Mijn plan was simpel; eerst rechts voeren en links vissen en dan na 24 uur wisselen. Drie stokken op verschillende dieptes waarvan twee chods en één normaal bodemrigje.

Naast keihard vissen was er ook tijd voor gezelligheid, met dank aan Eva haar kookkunsten 🙂

Bij het zoeken van een stek loont het zeker om een goede dieptemeter te gebruiken en goed met je lood te voelen. Er zijn aardig wat taluds en er zijn hardere platen te vinden. Oftewel even wat tijd in steken. Stefaan viste ook vanaf stek 2. We gunden elkaar een vis en spraken af om run om run te vissen. De aanbeten kwamen allemaal vanaf de overkant uit de kom.

Dit was de kom bij stek 9 waar alle vis lag.

Op de tweede ochtend liep er ook nog een hengel af die tegen de overhangende bomen aan de overkant lag vanaf stek 2 naar het stuk tussen de kom en stek 10. Uiteindelijk ving ik een mooie schub van 18.5 kilo en een spiegel van net geen 15 kilo. Daarbij verspeelde we jammer genoeg ook twee aanbeten aan obstakels. Dit bleken omgevallen bomen te zijn geweest die Stefaan direct eruit gehaald heeft. Bijzonder dat alle vissen op een chod met oranje pop-up werden gevangen. De vissen van de uitzetting en het oude bestand zijn nog niet helemaal gewend aan bollen als maaltijd 🙂

Toch in 48 uur nog twee gave Lassalle vissen weten te vangen…

dat smaakt naar meer.

Mijn beoordeling

Dit is een water met veel potentie. Stefaan heeft een goede start gemaakt met Etang Lassalle en ik weet zeker dat hij over een aantal jaar een volwassen top-bestemming heeft op zijn domein. Je moet wat verder rijden en het bestand is nog niet helemaal in kaart maar dat vind ik ook wel weer zijn charme hebben. De visserij is er pas net begonnen, dus er zullen zeker nog verrassingen gevangen worden. Dit gegeven in combinatie met de luxe van de faciliteiten, de natuur en de gastvrijheid van de beheerder maken het een aanrader om te boeken!

Dit is een water met veel potentie.

Etang Lassalle heeft alles in huis om een top bestemming te worden.

Jos Benders


Meer informatie over Etang Lassalle? Klik dan hier.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl