ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Monsterkarper van 39,5 kg gevangen in Italië

Favoriet Favoriet
Monsterkarper van 39,5 kg gevangen in Italië

Afgelopen zaterdagdag schreef Riccardo Fanucchi Italiaanse karpergeschiedenis door een enorme schubkarper te vangen op het water ‘Lago Di Salasco’. Deze mega bak ging heel ruim over de meter en woog maar liefst 39,5 kilo!

Het heeft er alle schijn van dat het water een syndicaat of betaalwater is. De schaarse bronnen wijzen er op dat het in ieder geval géén water is wat voor iedere visser te bevissen is met een openbare vergunning van de Italiaanse overheid.

Het desbetreffende water, vlak boven Turijn.

Het desbetreffende water, vlak boven Turijn.

Toch is de vangst zeer bijzonder. In tegenstelling tot Frankrijk kent Italië een lager aantal 30 kilo plus karpers. Boven de 35 kilo grens zijn er al helemaal amper vangsten gerapporteerd. Kortom, deze schub zou het record nog wel een aantal jaar kunnen vasthouden. Zéker als je bedenkt dat het nog maar begin september is (en de vis nog wel wat kilootjes kan aankomen voordat de winter begint).

Karpervissen-Italie-karper-record-3

Karpervissen-Italie-karper-record-4

Bekijk hier de videobeelden van het wegen (excuses voor de matige beeldkwaliteit):

Voor meer nieuws over deze vangst en andere avonturen van Riccardo; volg zijn Facebook pagina. Meer informatie over het water kun je HIER terug vinden.

Karpervissen-Italie-karper-record-5

Overigens trekt Riccardo er wel vaker op uit met zijn vriendin. Dat levert meestal mooie plaatjes op!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl