ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

‘Nail’ je visserij met de Nailer Rig van Raymond van Ommeren!

Favoriet Favoriet
‘Nail’ je visserij met de Nailer Rig van Raymond van Ommeren!

Er bestaan tegenwoordig talloze verschillende rigs, maar voor Carp’r’us consultant Raymond van Ommeren is er één variant die er uit springt. Hij vist maar al te graag met zijn eigen creatie: de Nailer Rig! In dit artikel laat Raymond stap voor stap zien hoe hij deze rig knoopt.


Raymond aan het woord: Pop-up rigs zijn enorm populair in de hedendaagse karpervisserij, en terecht natuurlijk. Toch heb ik door mijn rigs kritisch onder de loep te nemen en af te stemmen op mijn visserij een eigen creatie kunnen maken. Ik vis het liefst met een Blowback rig in combinatie met een Longshank haak, mits de omstandigheden dit toelaten.

Ik vis zelf het liefste met een blowback rig en een longshank haak, als de omstandigheden dit toelaten!

Met deze rig ben ik ervan verzekerd dat ik altijd op het scherpst van de snede zit te vissen en zelfs de meest aarzelende vissen weet te prikken. Ik laat jullie in acht stappen zien hoe je deze rig zelf ook eenvoudig kunt knopen, met de end tackle van Carp’r’us!

Stap 1: Knoop de haak op je onderlijn materiaal

Voor deze rig gebruik ik de Longshank Nailer haken in maat 6 of 8. De haak bevestig ik middels een knotless knot aan mijn hooklink.

Stap 2: Knip de hair af

Bij deze rig kan je de hair er helemaal vanaf knippen. Het haakaas bevestig ik met een swivel.

Stap 3: Plaats de krimpkous op de haaksteel en stoom het in de juiste vorm

Ik gebruik een stukje krimpkous van ongeveer 12mm. Langer is niet nodig omdat de haak al een beetje in een ‘bocht’ staat, wat het draaien ten goede komt.

Stap 4: Plaats de swivel en twee stoppertjes op de haak

De swivel kan vrij schuiven tussen de twee stoppertjes op de haak. Hierdoor krijg je het Blowback effect wat de rig zo effectief maakt.

Stap 5: Plaats twee stukjes putty of sinkers op je onderlijn

Ik verzwaar mijn rig met twee sinkers. Je kan hier ook prima putty voor gebruiken, alleen putty raak je soms wel gemakkelijker kwijt.

Stap 6: Plaats een hooklink sleeve op je onderlijn

Met een hooklink sleeve weet ik zeker dat mijn knoop goed beschermd is en de onderlijn op zijn plek blijft zitten.

Stap 7: Maak een lus middels een acht-knoop en trek het goed aan

Trek de knoop goed aan…
…om er zeker van te zijn dat het goed gefixeerd zit!

De acht-knoop zorgt voor een super sterke en betrouwbare verbinding. Het is van belang dat de knoop goed wordt aangetrokken, zodat er geen enkele vorm van speling meer mogelijk is!

Stap 8: Plaats een kleine pop-up of wafter met bait floss

Met bait floss is het haakaas eenvoudig te bevestigen.
Je bent nu klaar om te vissen!

Stap 9: Vang een mooie vis, zoals deze spiegel!

De rig is enorm effectief, zoals deze oude spiegel ook heeft ondervonden!

Ben jij van plan deze rig in te gaan zetten? Het assortiment van Carp’r’us is eenvoudig te bestellen bij CarpMax. Veel succes met het inzetten van deze rig!

Raymond van Ommeren


Meer weten over de producten van Carp’r’us? Check dan de website van Carpmax en volg ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl