Najaarsdieet: Tip van Originals – De Krill Caramel

Favoriet Favoriet
Najaarsdieet: Tip van Originals – De Krill Caramel

Bruine bladeren, druilerige en vooral kortere dagen, karpers op topgewicht en een hoop hengelen… Dat is precies wat ons (hopelijk) allemaal te wachten staat dit najaar! Wij kunnen in ieder geval niet wachten, maar een goede voorbereiding scheelt de helft. Met welk aas ga jij jouw najaarsoffensief van start? Misschien is Originals voor jou wel de beste keuze. Waarom? Dat lees je in onderstaande update!


Het perfecte najaarsaas

Met welk aas vang je in het najaar de meeste karpers?

Het is een vraag die ieder jaar weer opduikt. Gelukkig hebben de aasmakers van Originals het antwoord op deze vraag. In deze update leggen ze je precies uit welke aastype optimaal presteert tijdens de maanden september, oktober en november.

De afgelopen maanden is er goed gevangen op het aas van Originals.

Originals aan het woord: Het najaar staat voor de deur en dat is de ultieme periode om nog even flink gas te geven. Door de dalende temperaturen gaan de karpers weer flink vreten om alvast reserves op te bouwen voor de naderende winter. Speel je met het juiste aas in op de ontstane voedselbehoefte dan is de kans groot dat je lekker gaat vangen. Om te weten wat het juiste aas is moet je weten dat karpers in het najaar sterk en positief reageren op eiwitprikkels. Deze prikkels staan voor een karper synoniem aan voedsel en daar is een karper in het najaar naarstig naar op zoek.

De Krill Caramel is hot

De Krill Caramel Boilie past precies in het najaarsdieet van een karper. Deze boilie bestaat uit heel veel verschillende ingrediënten; waaronder krillmeel, krillhydrolisaat, melkpoeders en krillextracten. Deze ingrediënten zorgen onder water voor de gewenste eiwitprikel en daar reageren de karpers heel positief op.

De Krill caramel is een van de populairste boilies momenteel.

Het aantal vangsten op deze echte breedspectrumboilie is sinds de lancering indrukwekkend te noemen. Je kunt dus gerust stellen dat de Krill Caramel Range een veilige keus is. De producten uit deze range hebben zich inmiddels bewezen op de meest uiteenlopende wateren.

De totale range bestaat uit boilies, pellets, liquids, hookbaits, pop ups en nog veel meer.

Martin Post over de Krill Caramel Range: De Krill Caramel Boilie is een echte ‘breedspectrumboilie’. Simpel gezegd betekent deze term dat het een boilie is die bestaat uit veel verschillende ingrediënten zodat je ervoor zorgt dat heel veel karpers het aas accepteren en lekker vinden. Tijdens de ontwikkeling van ons aas was dat precies mijn opdracht voor onze Belgische aasmaker Luc Pluckers. Een half jaar na de lancering kunnen we gerust zeggen dat die missie heel goed is geslaagd. Niet eerder kreeg ik zoveel vangstmeldingen op ons aas als na de lancering van de Krill Caramel Range. Met de maanden oktober en november in het vooruitzicht gaan er waarschijnlijk nog veel meer vangstmeldingen volgen. Ik weet in ieder geval zeker dat de Krill Caramel Boilie aankomende 2 maanden mijn favoriete najaarsaas is.

Martin Post vist de aankomende maanden sowieso met de Krill Caramel!

Ook onze eigen Mark zit aan de krill

Mark vertelt: Dit voorjaar was ik op zoek naar een bol om mee te nemen tijdens mijn nieuwe lange film trip naar Frankrijk. Ik hou er van om verschillende bollen met elkaar te mixen. Dit om zoveel mogelijk karpers aan te spreken. Nu had ik Martin al een paar keer gesproken in de wandelgangen en zijn enthousiasme over deze nieuwe bol van Originals prikkelde mij ook. Nadat ik de bol met eigen ogen gezien, geroken en geproefd had durfde ik het zeker aan om deze bol mee te nemen. Ik viste hem dit voorjaar naast onze KWO bol (logisch;)). Het wil wat zeggen dat zelfs nu, medio september, er altijd enkele zakjes van de Krill Karamel in mijn auto liggen. De bol heeft zich goed bewezen tijdens mijn trip en zeker het spelen met de liquids heeft mijn ogen geopend. Niet meer dan eens pakte ik binnen 5 minuten karper op een gesoakt haakaasje… en dat was niet alleen op de ‘makkelijkere’ wateren #Cassiën. Deze bol heeft dus ook mijn vertrouwen gewonnen dit jaar!

Op Cassiën durft Mark de Krill Caramel vol vertrouwen in te zetten!

Tip van Luc: versterk de eiwitprikkel

De Belgische aasmaker van Originals Luc Pluckers is een ware tovenaar als het gaat om het produceren van liquids die ook daadwerkelijk iets toevoegen in je visserij. Dé liquid bij uitstek voor het najaar is de Krill Caramel Hydro Booster. Deze Amino Booster bestaat voor een groot deel uit vloeibare viseiwitten en daar zijn de karpers in het najaar dol op. Soak je boilies 24 uur van te voren in deze vloeibare eiwitsubstantie en de kans is groot dat je nog meer gaat vangen. Zorg er wel voor dat je de boiliezak of emmer goed afsluit want dit spul meurt behoorlijk..;-)

Nog een extra tip: De Krill Caramel Hydro Booster is ook prima te gebruiken om je pop-ups in te soaken. De combinatie van de licht oranje kleur van de pop-up en de volle zoute smaak van de liquid is op veel wateren een winnaar gebleken!

Pop-ups, liquids en meer..

De Krill Caramel Range van Originals bestaat uit 3 verschillende diameters boilies (15mm, 20mm en 25mm), 2 verschillende soorten pellets, pop-ups, diverse boosters, vloeibare triggers, een baitspray en meerdere hookbaits. Je kunt dus naar hartenlust experimenteren met deze range en je aas prepareren zoals jij wilt. Ben je geïnteresseerd in het aas van Originals? Ga dan langs bij De Tacklebox in Beilen of shop online via de webshop van Originals.

Heb je last van witvis of wil je selectief op grote karper vissen? Check dan de 25mm Krill Caramel boilies!

De Originals webshop vindt je hier!


Voor meer info over de producten van Originals check je uiteraard hun website. Volg ook de Originals Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl