ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Najaarsrelease van Korda: nieuwe Dry Kore Jackets en end tackle!

Favoriet Favoriet
Najaarsrelease van Korda: nieuwe Dry Kore Jackets en end tackle!

Het wachten zit er bijna op… Korda komt namelijk met de langverwachte ‘Dry Kore’ regenjas en nog een aantal interessante items voor jouw najaarsvisserij. In deze update stellen we ze aan jullie voor!


Team Korda aan het woord: De DRY KORE Jacket is gedurende een lange tijd uitgebreid getest om het volledig naar wens te krijgen. Zo zal je Danny en diverse teamleden tijdens de afgelopen jaren al regelmatig met sample versies voorbij hebben zien komen. De jas is een origineel custom design dat tijdens het gehele proces veel aandacht heeft gekregen van Danny Fairbrass en diverse andere hengelsportfeatures. 

Er is de laatste jaren veel werk gestoken in de Dry Kore Jacket!

Onze gloednieuwe Dry Kore range van waterproof jassen is ademend en heeft een lichtgewicht shell constructie aan de buitenzijde. Deze is gemaakt uit een industry leading 15K materiaal dat zo licht is dat je vrijwel niet door hebt dat je hem draagt.

De jas is zo licht dat je haast niet doorhebt dat je ‘m draagt!

Waterdicht

Deze jas zorgt er voor dat je volledig droog blijft en zal je niet hinderen tijdens je activiteiten. Het maakt dus niet uit of je werpt, drilt of zelfs in bomen klimt.

Zelfs in hevige stortbuien blijf je de regen te baas!

Het 15K hydrofiel membraan, dat is getaped en sealed op de naden, zorgt voor absolute waterdichtheid, zelfs als je in een enorme hoosbui of sneeuwstorm terecht komt.  

Winddicht

De jas is ontworpen om ook tijdens de koudere maanden over andere kleding gedragen te kunnen worden. Hij is gemaakt met als doel jou warm te houden en te beschermen tegen hevige weersomstandigheden. Het materiaal zal zelfs de sterkste wind afweren. 

Deze jas is gemaakt voor bescherming tegen hevige weersomstandigheden.

Stretch

Naast de water -en wind proof eigenschappen is het materiaal ook nog eens voorzien van flink wat stretch. Naast het feit dat de jas dus wind en regen tegen zal houden zorgt hij ook voor maximale bewegingsvrijheid en comfort aan de waterkant.

De jas is verstelbaar naar jouw wensen.

De nek komt mooi omhoog om zo te voorkomen dat het tocht en dankzij de soft-touch flap wordt voorkomen dat de ritssluiting tegen je gezicht of kin schuurt. De capuchon is verstelbaar door middel van een koord aan de achterzijde. Hierdoor past deze over andere hoofddeksels en is hij strak genoeg om niet van je hoofd geblazen te worden in stormachtige omstandigheden.

Ook de capuchon is verstelbaar.

Als extra toevoeging is er een verstevigde rand toegevoegd die helpt om de vorm te houden en daarnaast ook zorgt dan water naar de zijkanten weg loopt in plaats van in je gezicht drupt.

Meer features

Het model van de jas is zo gemaakt dat hij aan de achterzijde langer is. Dit helpt om je droog te houden als je gaat zitten en voorkomt ook dat hij omhoog kruipt. De mouwen zijn ook zo ontworpen dat ze het inlopen van water tegengaan. Als je met je armen omhoog staat om in te werpen is er namelijk niks vervelender dan dat je de regen je mouwen in voelt lopen.

Ook de mouwen zijn ontworpen om inlopend water te voorkomen.

Alle ritssluitingen zijn van hoge kwaliteit. De hoofd ritssluiting en twee grote zijvakken zorgen er voor dat water niet door kan lekken en houden zowel jou als spullen die je in de vakken opbergt droog. Ook zijn er twee interne vakken toegevoegd om kostbaarheden in op te bergen. De kleinste is perfect voor bijvoorbeeld je autosleutels en de ander is ruim genoeg voor je telefoon. 

Een jas die voor menig visser een oplossing zal bieden, met name in deze tijd van het jaar!

De jassen zijn zowel in een zwarte als olijfkleurige uitvoering verkrijgbaar in de maten S t/m 3XL .

Bait Screw Swivel

Naast de Dry Kore jassen zijn er diverse andere toffe items toegevoegd in het Korda assortiment, waaronder de Bait Screw Swivel. Deze handige swivel maakt het mogelijk van haakaas te wisselen bij presentaties waarbij je normaal gesproken rig rings of een micro ring swivel zou gebruiken.

Ideaal voor een snelle verwisseling van haakaas.

Ze zijn zo gemaakt om goed te penetreren en grip te behouden. Dit maakt de Bait Screw Swivel tot een perfect product om te gebruiken met bijvoorbeeld pop-ups en onderlijnen als de Spinner Rig.

Voor de befaamde Spinner Rig is dit een zeer handig item.

PTFE Coated Swivels

We zijn aan de slag gegaan om een aantal absolute high-end wartels te maken, met als doel de best haalbare performance en het oog op de absoluut veeleisende karpervissers zijn wij tot de nieuwe met PTFE gecoate wartels gekomen.

Gemaakt met als doel veeleisende karpervissers tevreden te stellen.

De coating is gemaakt van een synthetisch polymeer dat een van de laagste wrijvingscoëfficiënten van vaste stoffen heeft. Dit maakt het de perfecte coating voor wartels aangezien het de wrijving tussen de ton en het oog van de wartel kleiner maakt. Hierdoor zal de wartel makkelijker en vrijer draaien.

Verschillende nieuwe modellen

  • PTFE Coated Ring Swivels maatje 8. Ontworpen om perfect te passen in de Korda Lead Clips, Inline loden en Bait-Up Method Feeders. De ring zorgt voor een scharnier tussen het loodsysteem en de onderlijn. Hierdoor zal de rig mooi op de bodem landen.
  • PTFE Coated Ring Swivels maatje 11. Deze maat is gemaakt om te zorgen voor een mooi scharnierende wartel voor Chod of Hinged Stiff Rigs.
  • PTFE Coated Double Ring Swivels maatje 11. Deze hebben aan beide kanten een grote ring om zo te zorgen voor extra beweging en het minder snel in de war werpen bij het gebruik van helikopter loodsystemen. 
Grote ringen aan beide kanten zorgen voor minder snel in de war gooien van helikopter systemen.
  • PTFE Coated Spinner Ring Swivels maatje 11. De naam zegt het zelf, deze zijn speciaal ontworpen voor de super populaire Spinner/Ronnie Rig.
  • PTFE Coated QC Swivels maatje 8 en 11. Deze swivels maken het mogelijk om snel van onderlijn te kunnen wisselen en tegelijk een sterke betrouwbare verbinding te hebben. Het Quick Change element zorgt ervoor dat je zonder gedoe snel een onderlijn kan vervangen en opnieuw inwerpen. Door zo geen tijd te verliezen haal je het maximale uit de soms korte aasperiodes.
Nieuw model om zo snel mogelijk te verwisselen van onderlijn.

Als je dan toch in de winkel bent…

Vergeet dan ook niet het gratis boekje over de GROOTSTE attractor binnen de karpervisserij! Power Smokes, Supremes, fel gekleurde, subtielere varianten, zoet en absoluut stinkend.  Ja… De range aan Goo’s is enorm uitgebreid en dekt werkelijk alle opties af.

De grootste attractor in de karpervisserij.

Wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Wat maakt de ene Goo beter geschikt voor een bepaalde manier van gebruik dan de andere? Hoe zit het nu het water begint af te koelen?

Leren begrijpen, twee woorden die belangrijker zijn dan je zelf denkt…

Om het maximale uit deze topkwaliteit attractors te halen is het van belang om ze te leren begrijpen. Soak, coat, vis, experimenteer en doe ervaring op. En weet je wat… Dat is exact wat wij al jaren doen! Enkele van onze beste tips en bruikbare informatie hebben we nu in een klein boekje gebundeld. Vanaf 3 oktober kunnen jullie er je voordeel uit halen 😉

Kortom, een oktober vol nieuwe Korda producten. Doe er je voordeel mee en…

Vang een bak!

Team Korda


Like Korda op Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes rondom vangsten en productlaunches. Naast Facebook zijn ze ook op Instagram en YouTube te volgen, waar ze naast toffe vangsten ook volop tips en tricks delen! Informatie over de producten vind je op de website terug.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl