ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Nieuw meerrecord op De Koperen Plas – 27.4 KG voor Jeroen Luppe!

Favoriet Favoriet
Nieuw meerrecord op De Koperen Plas – 27.4 KG voor Jeroen Luppe!

Iedere visser weet dat teleurstelling en euforie dichtbij elkaar kunnen liggen in de karpervisserij, maar voor Jeroen Luppe werd dit maar weer eens bevestigd. In deze update vertelt Jeroen hoe na wat pech alsnog zijn PR aan diggelen ging en hij een nieuw meerrecord op de Koperen Plas wist te vangen!


Jeroen vertelt: Eind 2019 heb ik voor het eerst een winterpas van De Koperen Plas aangeschaft. Het karperwater is voor mij zeker niet onbekend, want ik heb er in het verleden al meerdere malen mooie sessies gedraaid. Aangezien ik in de buurt woon is het dan ook een thuiswedstrijd voor mij.

Het feest kan beginnen

De avond voor mijn korte sessie begon ik aan mijn voorbereiding. Rigs en chods werden geknoopt en mijn auto werd vakkundig ingeladen. Het feest kan beginnen! Compact bepakt stap ik ‘s ochtends in de auto, om voor twee nachten het nieuwe visseizoen in te gaan leiden bij De Koperen Plas. Eenmaal aangekomen meld ik mij natuurlijk even bij het paviljoen, waar de heren al op mij staan te wachten. Na een heerlijk bakje koffie vertrek ik richting mijn stek met een emmer Pellets van De Koperen Plas op de bijrijderstoel. Stek 2 is de stek waar ik ze moet zien te strikken de komende 48 uur!

Geel doet het altijd goed voor Jeroen!

Chod rigs

Eenmaal gearriveerd op de stek zorg ik ervoor dat ik zo snel mogelijk de hengels op de juiste stekken positioneer. Dit doe ik door middel van het gebruik van een voerboot en het intensief zoeken naar de vis op de dieptemeter. Met de lage watertemperatuur van zeven graden zal het geen voor de hand liggende sessie worden, maar ondanks deze omstandigheden heb ik toch het volste vertrouwen. Mijn chods zijn enkel en alleen bewapend met gele haakaasjes. Dit is gezien de voorgaande sessies op De Koperen Plas de beste kleur. De chods moeten het dus gaan doen…

Chods moesten het gaan doen!

Onverwachte pech

Al snel blijkt mijn tactiek te werken, want de eerste hengel loopt binnen twee uur af. Wat volgt is een flinke dril die aanvoelt als een serieuze vis. De vis blijft diep en geeft zich niet gauw gewonnen. Ik zie de vis draaien en OEF, dat ziet er goed uit! De vis geeft nog een flinke dreun, maar dan sta ik met een rechte hengeltop. Ik kijk wat de oorzaak is en zie tot mijn grote verbazing dat de wartel is gebroken… Hoe dan!? Balend en inwendig vloekend kruip ik de tent in om de boel weer in orde te maken. De eerste karper van het jaar is gelost. RUK!!

De eerste vis werd gelost, op naar de volgende!

Een goedmaker

De nacht verloopt rustig op De Koperen Plas en ik heb heerlijk geslapen in mijn verwarmde tent, die voorzien was van een elektrische kachel. Ideaal die stroom op de stek! De volgende ochtend lig ik nog lekker in mijn slaapzak als ik een voorzichtige oploper krijg. Na een stevige dril land ik een puntgave spiegel, die 18 kilo aangeeft op de weegklok. Dit maakt de losser van gisteren weer een beetje goed! Na deze prachtige goedmaker, vaar ik mijn chod-hengel bewapend met een dumbell van The Baits natuurlijk direct weer uit!   

Na de eerdere pech was een puntgave spiegel het haasje!

Hell YEAH!

Halverwege de middag, terwijl ik sta te praten met een maat, loopt wederom de chod-hengel af. De dril die nu volgt is zeer heftig. De vis blijft diep en geeft logge stoten. Ook voor de kant geeft ze niet mee. Zodra de vis zichtbaar wordt, kunnen we stellen dat het hier echt om een serieuze bak gaat! De euforie is enorm als we deze gigant heel elegant over het netkoord zien glijden. Het was nodig om deze vis met twee man naar de onthaakmat te transporteren!

Zodra de vis zichtbaar wordt, kunnen we stellen dat het hier echt om een serieuze bak gaat!

Zodra we de vis aan de tripod hingen, stopte de naald van de Reuben Heaton pas op 27,4 kilo! Mijn PR is verbroken en het nieuwe meerrecord van De Koperen Plas is een feit! HELL YEAH!

Wat een UNIT is dit!
Maar liefst 27,4 spiegelvlees sloeg het PR van Jeroen keihard aan diggelen!

Tijdens het einde van mijn sessie weet ik nog een puntgave spiegel te haken van 13 kilo rond. Een prachtige afsluiter van een sessie om nooit te vergeten!

Na de stomme pech een goede vis te hebben gelost is alles goed gekomen. Met drie prachtige vissen, inclusief een dik PR en nieuw meerrecord voor De Koperen Plas! Wat ligt teleurstelling en euforie toch dicht bij elkaar in de karpervisserij…

Succes aan de waterkant!

Jeroen Luppe


Meer weten over de Koperen Plas? Check dan de website van The Carp Specialist!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl