ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Noten en aardbeien – Tips van marktkoopman Lennert van Winkel

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Ben jij ooit wel eens langs een notenkraam op de markt gelopen en dacht ”dit zou wel eens kunnen dienen als aas?” Lennert van Winkel speelde lange tijd met die gedachte, maar dat is ook niet vreemd: sinds jaar en dag is hij eigenaar van zo’n marktkraam. Twee jaar terug begon hij te experimenteren op het gebied van ‘marktaas’ en in dit artikel deelt hij zijn bevindingen met jullie. Duidelijk is wel: we gaan #OutOfTheBox  😉


Lennert vertelt: Al sinds 1950 zit mijn familie in de handel. Mijn opa is begonnen op een bakfiets waarmee hij langs de deuren ging met verse kaas. Hij had wijken verspreid door heel Den Haag, zijn woonplaats. Toen Den Haag begon te groeien en zijn klanten te ver uit elkaar kwamen te wonen besloot hij op de Haagse Markt te gaan staan. Mijn vader kwam al heel jong in de zaak werken, eerst na schooltijd en later draaide hij volledig mee. Jaren later trouwde hij met mijn moeder en de tortelduifjes openden op een gegeven moment een kaasboetiek waar ze ook noten en wijnen gingen verkopen. Zo zijn de noten ook op de markt terecht gekomen bij mijn opa tot op de dag van vandaag is die marktkraam in onze familie. Ik ben van school uit ook de markt op gegaan, het zat én zit in mijn bloed.

Ik ben alweer 17 jaar naar volle tevredenheid actief op de markt.

Het was door een collega op de Haagse Markt dat ik ben gaan karpervissen. Ik viste wel met vlagen. Mijn visserij bestond toen uit witvissen in de sloten in de buurt en af en toe deed ik aan ‘bodemvisserij’ op de camping aan het Hollands Diep waar wel eens een flinke snoekbaars boven kwam.

" Het was door een collega op de Haagse Markt dat ik ben gaan karpervissen… "

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook