ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Obstakelvisserij 2.0 – Vang meer dankzij het BoVersysteem!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Onze Amsterdamse vriend Boudewijn Margadant trekt er regelmatig op uit om de prachtige vissen uit de Franse rivier de Lot achter de schubben aan te zitten. Deze rivier ligt echter vol met obstakels. Hoe hij het toch voor elkaar krijgt om deze krachtige schubs (en af en toe een spiegel) te landen, lees je in het volgende artikel en onderaan check je ook nog een ‘instructie video’ die Boudewijn op nam samen met Piet Vogel.


Boudewijn aan het woord: Zoals iedereen wel weet zijn obstakelrijke stekken om diverse redenen interessant voor de karper. Obstakels zijn niet alleen in de oeverzone te vinden, maar ook ver daarbuiten. Enkele voorbeelden hiervan zijn bomen, stenen en scherp aflopende taluds. Vaak worden drijvers in de vorm van polyballen ingezet om de hoofdlijn boven de onderwaterobstakels te houden. In de praktijk blijkt dit lang niet altijd voldoende te werken en je wilt gehaakte vissen zo snel mogelijk van de obstakels weg hebben. Dan is het zogenaamde BoVersysteem een uitkomst.

Een stek die schreeuwde om het BoVersysteem

Het BoVersysteem

Dit systeem werd, naar ik heb begrepen, door Peter Bos en Gerrit Verschoor ontwikkeld om op een specifiek water minder vis te verspelen en kon, na wat door Piet Vogel doorgevoerde aanpassingen, multifunctioneel ingezet worden. Ook het BoVersysteem werkt net als bij het gebruik van polyballen goed om de lijn boven onderwaterobstakels te houden. De echte winst wordt echter behaald bij de aanbeet, waarbij de vis vrijwel direct naar de oppervlakte, weg van de onderwaterobstakels, wordt gedwongen! Het was tijdens onze eerste trip op de Lot dat Wouter Koziolek en ik het systeem serieus inzetten en we zelf ook wat aanpassingen hebben doorgevoerd. Die trip leerden we ook situaties kennen waarin het inzetten van dit systeem juist niet goed uitpakte.

Het systeem is bijna altijd goed in te zetten op obstakelrijke stekken.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1