Word KWO member

Oostenrijkse Fish of a Lifetime + Q&A met Dominik Hengstsläger

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Sommige karpervissers hebben hun zinnen gezet op het vangen van één specifieke vis. Vaak gaat het in zo’n geval om een bijzondere vis, die niet vaak gevangen wordt. Ook Dominik Hengstsläger had zo’n target voor ogen: een rijenkarper waar je bloed sneller van gaat stromen! In dit artikel vertelt hij over deze vis, maar eerst stellen we hem vier vragen om deze visser beter te leren kennen.

Door de jaren heen heeft Dominik veel leipe vissen gevangen in Oostenrijk.


KWO: Hoe is het om een visser te zijn in Oostenrijk? Heb je genoeg openbare wateren tot je beschikking? Als wij aan Oostenrijk denken dan denken we meteen aan betaal- en syndicaatwateren. Welk type vind jij het mooiste om te bevissen?

Dominik: Er zijn verschillende manieren om te gaan karpervissen in Oostenrijk! Ik leef in het bovenste deel van Oostenrijk en daar zijn genoeg openbare zandafgravingen van zo’n 10 tot 30 hectare groot. In het grootste deel van die wateren zwemmen ook nog eens flink wat dikke vissen: 20 tot 25 kilo is in de meeste wateren wel haalbaar en enkele wateren bevatten zelfs karpers tot over de 30 kilo! De Danube rivier ligt ook niet ver van mijn huis vandaan. Dit water wordt ook steeds populairder, nu er in de afgelopen jaren vis is gevangen tot bijna 30 kilo!

Dominik wist zelf ook al enkele zware Danube-exemplaren te vangen, zoals deze 20 kilo plusser!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook