Word KWO member

Overgave – Deel 1 – Willem Barnas

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In een bijzonder interessant drieluik doet Willem Barnas zijn verhaal over een strategisch voer- en visplan. Vol overgave zet Willem zich in om zo een mooie serie vissen te strikken op de grote wateren in het noorden van Friesland. In dit eerste deel vertelt Willem over zijn keuze in aas en de manier waarop hij voert. Menig visser kan nog wat leren van deze goed uitgedokterde tactieken dus we laten WB snel aan het woord!


Willem vertelt: Mijn logboek heb ik niet meer, gelukkig heb ik wel een heel goed geheugen. Hoe het allemaal feitelijk exact was, kan ik niet meer navertellen, maar dat het goed was… Dat helpt. Goede ervaringen worden over het algemeen beter onthouden. Misschien willen we dat als vissers ook wel veel te graag. Het goede was het fijne, het foute het nare. Daar gaat een ego op zijn eigen manier mee om. Het verdoezelt fouten uit trots, maar iedereen weet dat je iets moet doen om te kunnen leren. Dat je moet beginnen, volhouden, doorzetten en vooral goed opletten en op je bek moet durven gaan. Aanvankelijk maak je fout na fout, maar na jaren van aandacht, volharding en verdieping baart de oefening kunst. Dat is wat ik zo mooi vind en waar dit verhaal grotendeels om draait.

Avondgoud.

Puur geluk

Vorig jaar heb ik iets gekocht waar ik altijd al naar heb verlangd. Drie en een half honderd euro armer en een opknapper rijker, reed ik met haar naar huis. Trots was niet het juiste woord. Ik voelde me eerder schatrijk en kon haast niet geloven dat in die binnenspiegel mijn boot te zien was. Mijn boot! Nu kon alles beginnen. In de grotendeels uncharted territories van het hoogste noorden.

Trots was het woord niet.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook