ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Partikels: Voorkom deze 4 veelgemaakte fouten!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Partikels… Er zijn al complete bijbels volgeschreven over het gebruik en over de voor- en nadelen ervan. Partikels zijn én blijven een zeer geschikt karperaasje dat veelvuldig wordt ingezet. In dit artikel duiken we in een aantal veelgemaakte fouten bij het gebruik van partikels, en geven we als bonus een drietal tips om je partikels extra aantrekkelijk te maken!


Partikels zijn er in allerlei soorten en maten. De bekendste zijn waarschijnlijk tijgernoten, hennep en mais. Dit zijn echter lang niet de enige, want daarnaast heb je bijvoorbeeld ook duivenvoer, kikkererwten, pinda’s, maples en bonen. Partikels zijn voornamelijk te verkrijgen in twee verschillende varianten, namelijk kant-en-klaar en onbereid. De onbereide variant is vaak stukken goedkoper, maar brengt ook risico’s met zich mee. Met dit risico komen we bij veelgemaakte fout nummer één.

Ze zijn goedkoper en lang houdbaar, maar er zitten ook risico’s aan onbereide partikels!

Fout 1: Foutieve bereiding van partikels

Als je wel eens partikels hebt gebruikt dan ken je misschien ook de gevaren van onjuist bereide partikels. Partikels nemen een heleboel vocht op en nemen daarbij toe in omvang, wat normaal gesproken tijdens het weken en het koken gebeurt. Kook en week je de partikels echter niet, dan kunnen de partikels gaan uitzetten nadat de karper ze heeft opgeslokt. Als gevolg hiervan kan het darmstelsel van de vis beschadigd raken en zelfs kapotscheuren. Dit heeft uiteraard nare gevolgen voor onze gevinde vriend, en kan zelfs tot de dood leiden. Kook je partikels dus altijd goed!

Kook je partikels dus altijd goed!

Het is ZEER belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste bereiding van partikels.

Op internet is ruim voldoende informatie te vinden over het bereiden van partikels, maar om jullie wat moeite te besparen hebben we hieronder een lijstje met populaire partikels en de week- en kooktijd. Let er op dat je nooit blind op deze cijfers moet vertrouwen, en altijd je gezonde verstand moet blijven gebruiken. De week- en kooktijd is namelijk ook afhankelijk van de kwaliteit van de partikels. Oude, droge hennep heeft bijvoorbeeld meer tijd nodig om te weken en te koken dan verse hennep. Let hier dus goed op!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook