Word KWO member

Pecky’s Blog – De Coconut Common

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Na zijn wilde avontuur op Lac de Orient waar Darrell Peck in zijn vorige blog over vertelde, is het dit keer tijd voor een avontuur in eigen land. Dit keer vist Darrell dicht bij huis op Bayeswater, waar hij al behoorlijk lang één specifieke vis wil vangen. Zal het Darrell lukken om zijn droom waar te maken? Je leest het hieronder!


Darrell aan het woord: Na een week lang herintegreren bij de familie na mijn trip op Orient was ik m’n spullen opnieuw aan het inpakken. Dit keer was de bestemming Bayeswater. Normaal gesproken bevis ik Bayes alleen in de herfst, winter en het vroege voorjaar, maar sinds Phil in maart de grote schub heeft gevangen is ze er niet meer uitgekomen. Dit verbaasde me eigenlijk, aangezien er behoorlijk succesvol met zigs werd gevist op Bayes en de grote schub een grote voorkeur heeft voor dit aasje.

Bayeswater met de verschillende stekken. Een lastig water met een bestand van slecht 40 vissen!

Timing is op ieder water enorm belangrijk en ondanks dat ik al maandenlang niet op Bayes was geweest had ik het gevoel dat ik precies op het juiste moment terug was gekomen. Het is 13 mei vandaag, de vissen hebben nog niet gepaaid en als er ooit een moment was om de Coconut boven de 50 pond te vangen dan is het nu. De Coconut is een vrouwtje, dus momenteel zal ze zo dik als een varken zijn 😉 !

De Coconut is een vrouwtje, dus momenteel zal ze zo dik als een vat zijn!

Bayes

Toen ik weg was hield ik contact gehouden met Phil over zijn visserij op Bayes. Ondanks dat hij alleen in de weekenden en af en toe een kort nachtje viste, wist hij behoorlijk wat vissen te pakken dit voorjaar. Ik zal niet in details treden, omdat ik niet meer precies weet wat hij allemaal gevangen had. Het was in ieder geval genoeg om zijn seizoen al tot een succes te maken! De meeste vissen van Bayes waren sinds april al een keer gevangen, sommige zelfs vaker dan één keer. Op een enkeling na werden alle vissen gevangen op een zig.

Phil wist de Coconut op 49 pond 14oz te vangen, nét onder de magische 50 pond grens.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook