ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Pecky’s Blog – De lockdown voorbij en terugkeer op Wellington

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Kanalen: Verhalen

De lockdown in de UK is eindelijk voorbij en het vissen is weer toegestaan! Dit betekent dat Darrell eindelijk weer los kon gaan op Wellington. In deze blog lees je hoe hij de her-opening van Welly heeft aangepakt, en zoals we van Pecky gewend zijn liep dat allesbehalve gewoon!


Pecky vertelt: Dit had mijn eerste volledige seizoen op Wellington moeten zijn en ik had dan ook veel verwachtingen van wat de eerste lente had moeten zijn. Ik had de maand mei zoveel mogelijk vrijgehouden met het plan om de drie toegestane nachten per week zoveel mogelijk te benutten. Het Corona-virus gooide echter roet in het eten en we kunnen pas sinds kort weer vissen. Voor het werk had ik in april twee weken in Frankrijk moeten zijn om een film op te nemen. Zodra de maatregelen versoepelden werd dit verplaatst naar mei. Het reizen naar Frankrijk zat er dus nog even niet in, dus werd er een vijf-daagse sessie ingepland op een nieuw Embryo Angling water. Gelukkig was de planning precies zo dat ik toch bij de grote her-opening van Wellington aanwezig kon zijn!

Pecky was al helemaal klaar voor Wellington!

De opening van Wellington

Alle leden hadden lang op dit moment moeten wachten en stonden te popelen. Er werd besloten om een trekking te houden waarbij 15 van de 50 leden gekozen zouden worden om het water als eerste te mogen bevissen. Het was enorm spannend, maar ik werd als vierde live op Facebook eruit gepikt. Yes! De nacht voor de opening deed ik amper een oog dicht en heel vroeg vertrok ik al richting Reading voor de meeting om zes uur.

Gelukkig was de planning precies zo dat ik toch bij de grote her-opening van Wellington aanwezig kon zijn!

Omdat ik als vierde werd gekozen had ik een goede kans om wat te vangen, mits ik natuurlijk de juiste stek zou kiezen… Verkassen was de komende 48 uur namelijk geen optie. We mochten een uur rond het water lopen voordat we onze stek voorkeur moesten doorgeven. Zodra het hek open ging jogde ik bijna naar de waterkant om zo snel mogelijk te spotten waar de vis zich ophield. Ik ging gelijk naar een stek genaamd Lawries, omdat ik vanaf hier een groot gedeelte van het water kon overzien. Het meer zag er compleet anders uit dan voor de lockdown en alles was volledig in bloei. Binnen enkele seconden sprong er een grote vis recht voor een eilandje bij de stek Hole In The Bush. Alleen Ryan had deze vis ook gezien maar hij had de zevende keus, ik had geluk! Hole In The Bush was voor mij!

“Hole In The Bush was voor mij!”

Na een paar uur met singles gevist te hebben besloot ik er in mijn enthousiasme 35 grote spombs overheen te voeren. Ik ging voor een grote klapper, maar zag helaas geen enkele vis meer in de twee openingsnachten. Iemand met mijn ervaring had beter moeten weten, maar het was heerlijk om er weer tussenuit te zijn. Er kwamen weinig vissen uit, slechts vijf stuks. Ik was er getuige van dat Ryan zijn PB ving op Up and Over!

Ryan wist met de vangst van deze spiegel zijn PB te verbreken!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook