ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Pecky’s Blog – De sleutel tot succes op Welly!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Kanalen: Verhalen

Na de vrij moeizame heropening op Wellington Country Park past Pecky zijn tactiek aan. Dit blijkt al snel een goede zet en het doel is om zo snel mogelijk enkele van de topvissen te strikken. In deze blog lees je of dit hem lukt én onderaan de blog gaat DP dieper in op de door hem gebruikte rig.


Pecky vertelt: In mijn vorige blog vertelde ik over de heropening van Wellington Country Park (WCP) na de lockdown. Tijdens de eerste drie sessies wist ik slechts een matig succes te boeken. Na die sessies wist ik echter veel vis te vangen. Alleen al in juni wist ik meer te vangen dan in de voorgaande 11 maanden samen! Helaas is het niet alleen maar goed nieuws. Voor degene die mijn vorige blogs niet gelezen hebben zal ik een korte beschrijving geven van het water met het laatste nieuws over de recente dood van enkele van de oudste en grootste vissen van Wellington.

Wellington Country Park, inclusief de verschillende stekken.

WCP is een extreem zwaar bevist syndicaat water van ongeveer veertien hectare. Ooit zwommen hier niet minder dan 22 Engelse vijftigers. Het is relatief ondiep en het water heeft vele baaien. Wiergroei is haast niet aanwezig. Eerder had ik het bestand op zo’n 120 vissen geschat, waarvan twaalf vissen waarschijnlijk boven de 50 pond zouden wegen.

Tijdens de lockdown periode zijn er tien oude vissen overleden. The Birthday Fish, Chestnut, The Big Ghosty, The Chinese en Scruffy Bob zijn samen met The Big Sutton bekende vijftigers die dood zijn sinds ik 2175 pond heb betaald om hier te mogen vissen. Nu zijn er nog zes of zeven 50-ponders en vele veertigers over. Vele van deze vissen zijn ontzettend oud en zullen waarschijnlijk ook niet veel langer meer leven. Als ik deze vissen nog wilde vangen dan moest ik er volledig voor gaan…

Om de topvissen te vangen moest er gas gegeven worden!

Vele van deze vissen zijn ontzettend oud en zullen waarschijnlijk ook niet veel langer meer leven.

De aanpak

Al een tijdje heb ik nagedacht over mijn aanpak op WPC. Het mobiele vissen met pop-ups bleek toch niet echt te werken. Ik kwam tot de conclusie dat ik meer aandacht moest besteden aan de positionering van mijn rig, accuraat moest bijvoeren en geduld moest hebben. Niets speciaals wat ik nu zeg, maar het gaat erom dat mijn opportunistische aanpak is gewijzigd in een aanpak die gebaseerd is op mijn ervaringen tot nu toe. Als ik een nieuw water bevis dan start ik vaak met single hookbaits richting de plekken waar ik activiteit zie.

Pecky moest afstappen van zijn vertrouwde single hookbaits…

Ik heb niet het vertrouwen en het geduld om te wachten tot het voer zijn werk doet. Welly is echter niet nieuw meer voor mij en ik had genoeg nachten gemaakt om te weten dat ik meer moest kunnen vangen. De vissen bevinden zich doorgaans niet in grote scholen. Hierdoor zal je dus niet snel tegen een grote groep vissen aanlopen die gemakkelijk met een single pop-up te bevissen zijn. Ondanks dit zag ik op de laatste ochtend van mijn laatste sessie gigantisch veel vissen springen. Op die stek wilde ik vissen als ik terug kwam!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook