ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Pecky’s blog – Een stressvolle filmsessie in Duitsland – Deel 2

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Na een taaie start van de Noord-Duitse filmsessie wordt het nu écht tijd voor Darrell Peck om nog een flinke vis te vangen. Zonder goede vangsten is er immers géén goede video! Lees in dit tweede deel van Pecky’s oktoberblog hoe de sessie is afgelopen...

Zou Darrell nog een Duitse gigant op de kant krijgen…?

Darrell aan het woord: De vorige blog sloot ik af met een taaie nacht met voornamelijk brasems en één kleinere vis. Het wordt nu toch echt tijd voor een flinke buffel om de film te doen slagen! In het tweede deel van deze blog vertel ik hoe de sessie verder verliep.

Hoog tijd voor een flinke buffel!

Zonsopkomst

De volgende nacht startte zoals ik had verwacht: met flink wat brasems. Ik dronk een aantal bakken koffie en bleef mijn rigs stuw opnieuw uitwerpen na iedere vangst. Rond drie uur ’s nachts kreeg ik een ‘echte’ run en kon ik de eerste vis landen: een spiegel van 29 pond. Terwijl ik de lijn opnieuw positioneerde liep een andere hengel af, maar deze vis kreeg het helaas voor elkaar om zich vast te zwemmen in een andere lijn. De haak schoot uit zijn bek en belandde in zijn buik, waardoor ik deze prachtige dertiger meteen weer liet zwemmen.

Na flink wat brasemellende kwam er eindelijk een ‘echte’ vis op de kant!

Op dit moment moesten alle drie de hengels opnieuw uitgeworpen worden. Jammer genoeg kostte het me zo’n vijf worpen, die voor de nodige verstoring zorgden.

Zelfs een ervaren visser als Darrell Peck heeft nog wel eens moeite met inwerpen…

Kort na het inwerpen maakte de nacht plaats voor één van de meest bizarre zonsopkomsten die ik ooit heb gezien. Het licht begon roze, werd daarna diep rood en oranje tot de zon boven de horizon uitkwam.

Dit is nog eens even lekker wakker worden!

Lewis, Ben, Carpy Kev en ik waren allemaal druk met de camera’s om het fenomeen vast te leggen. Wat het vissen betreft had ik weinig hoop meer om nog een karper te vangen, dus ik besloot nog even een dutje te doen aangezien de brasems me het grootste gedeelte van de nacht wakker hadden gehouden.

Na de nodige platen was het tijd voor Darrell om even wat bij te slapen.

Het volgende wat ik me herinner is een schreeuwende ontvanger. Ik schoot de tent uit en liep met mijn waadpak door het ondiepe water naar de hengels toe. Ik wist meteen dat het om een goede vis ging en de druk om de film tot een succes te maken maakte het extra spannend. Helemaal na het vangen van de goede dertiger in de vorige nacht, die niet kon worden meegenomen in de video.

Ik wist meteen dat het om een goede vis ging.

Juiste beslissing

Gelukkig verliep alles volgens plan en voor ik het wist stond ik met een Duitse gigant van 44 pond in mijn handen. Met deze drie vissen hadden we de ingrediënten voor een fatsoenlijke film bij elkaar. In de twee nachten die volgde kwamen de karpers gek genoeg niet terug naar de aangevoerde stekken. De brasems natuurlijk wel… In de tweede nacht, tijdens het binnendraaien van een brasem, hoorde ik een vis springen aan de andere kant van de baai. Als ik alleen was geweest dan was ik zeker weten naar de ‘Kenny’ stek verkast, maar door de aanwezigheid van de crew werd dit lastig.

Eindelijk, het begin van een geslaagde film dankzij deze 44 ponds spiegel!

’s Ochtends hadden we groepsoverleg over de hele situatie. Het weer was perfect voor een vangst overdag en ik wist dat ik voor actie naar Kenny moest verkassen. Omdat er niet genoeg ruimte was voor iedereen, namen Kev en Ben het grootste deel van de uitrusting alvast mee naar de bussen. Lewis en ik bleven over met een minimale bepakking. Zodra we de boot aanlegde bij Kenny wist ik dat we de juiste beslissing hadden gemaakt. De lucht was donkergrijs en de wind stond perfect. Door de springers die ik afgelopen nacht had gehoord wist ik gewoon dat ze hier moesten zitten!

Het verkassen naar ‘Kenny’ zou een goede zet blijken te zijn!

Gedurende de afgelopen dagen had ik twee plekken op deze stek lichtjes aangevoerd. Het begon flink te regenen tijdens het uitwerpen, maar terwijl ik mijn rig op de rechterstek uitgooide zag ik al een vis springen op de andere stek.

Er zat nog een dinosaurus aan te komen voor Darrell…

Owschlager monster

Lewis en ik schuilde voor de regen in mijn bivvy en terwijl we een welverdiende kop thee dronken uitte ik mijn vertrouwen naar Lewis. Dit kon niet lang gaan duren, en dat deed het ook niet. De hengel in de baai knalde er vandoor! Dit was wederom een goede vis en ik nam alle tijd tijdens het drillen. Er waren geen obstakels in de buurt, dus het was simpelweg een kwestie van de vis moe laten worden en lijn opspoelen als de vis het toeliet.

Na de tweede veertiger was de film een feit!

Na een lange, maar weinig spectaculaire dril kon ik het net steken onder wederom een Owschlager See dinosaurus: 43 pond en 12 ons schoon aan de haak!

Maar liefst 43 pond schoon aan de haak!

Voetnoot

Ik wil Lewis Bargh, Ben Allen en Kevin Wyatt, een stel legendes bij elkaar, een vette shout out geven voor hun inzet tijdens de trip. Ik kan me haast niet voorstellen hoe zwaar het is om meerdere dagen bij een visser te verblijven, zonder dat je zelf kunt vissen. Het is je misschien opgevallen dat de foto’s in dit artikel beter zijn dan gewoonlijk, maar alle credits daarvoor gaan naar Lewis, Ben en Kevin. Bedankt mannen!

De foto’s in dit artikel zijn om je vingers bij af te likken! 😉

Tegen de tijd dat je dit leest is hoogstwaarschijnlijk ons derde kind geboren. Het is nu vijf oktober en ik hoop stiekem (egoïstisch als ik ben) dat Nathalie de baby lang genoeg in haar buik kan houden, zodat ik tijdens de aankomende volle maan bij Welly kan vissen. Hierover lees je volgende maand meer!

Tight lines,

Pecky

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook