ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Pecky’s Blog – Ein-de-lijk vis!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Eindelijk is de winter voorbij en kan ik stoppen met excuses maken over waarom ik niks vang. Ja, je hoort het goed! Ik heb eindelijk wat gevangen dit jaar en wel op het super taaie Bayeswater waar al 5 maanden niks was gevangen. Lees mijn avonturen van de laatste 4 weken in deze hagelnieuwe blog!

Beursmaand

De lente hangt in de lucht. Niet alleen zijn de dagen langer, de narcissen bloeien op en de vogels zingen. Tekenen dat de winter definitief achter ons ligt. Ik ben erg druk geweest de afgelopen tijd. Laatst schreef ik al over de keer dat ik naar Zwolle ben geweest. Daarna ben ik ook nog naar Poznan, Hamburg en de Five Lakes show geweest. Het is altijd leuk om naar het buitenland te gaan en te zien hoe de karpervissers per land verschillen. In bijvoorbeeld Polen is het nog helemaal niet gebruikelijk om je vis weer terug te zetten en is het welzijn van de vissen helemaal niet relevant. In Duitsland is het soms zelfs verboden om je vis terug te zetten, van iedere visser wordt verwacht dat hij eet wat hij vangt! Hoe meer ik reis, hoe meer ik mee krijg van alle visavonturen die er te beleven zijn in het buitenland. Het is fantastisch om overal door Europa heen nieuwe vrienden te maken en alvast een beetje te broeden op nieuwe visplannen.

Van Polen tot Nederland, in de wintermaanden heb ik een hoop gezien (en flink wat kilometers gemaakt)!

Storm op komst

Goed, terug naar de visserij van de afgelopen maand: Bayeswater was eigenlijk al de gehele winter ‘dood’, maar toch bleef ik komen want ik wist dat karpers in deze rustige periode opeens goed vangbaar kunnen zijn. Lege stekken en warmere condities zouden haast zeker tot mooie kansen moeten leiden. Ik wilde de eerste van het peloton karpervissers zijn die er eentje zou vangen.

Winterse condities aan het begin van het jaar…

In de laatste week van Februari trok de storm Doris over ons heen. Lage luchtdruk en extreme windstoten bij een temperatuur van 15 graden. Uit ervaring wist ik dat harde wind en milde temperaturen vaak tot azen kunnen aanzetten in de winter. Ik herinner me nog dat in Januari 2013 alle meren dichtgevroren waren. Ik zag een groot lagedrukgebied over het land trekken en de temperatuur zou voor twee dagen tot 12 graden stijgen. Ik laadde mijn busje in terwijl ik me afvroeg of ik gek was geworden. Maar ik wist haast zeker waar die Rockford karpers zouden zijn. Ik had elke trip in de herfst iets gevangen en de enige keer blanken gebeurde in December toen het voor het eerst gesneeuwd had. Bij mijn vertrek die dag moest ik het ijs van mijn ruiten krabben, maar toen ik eenmaal bij het water aan kwam was al het sneeuw en ijs gesmolten. Er was geen enkele visser bij het meer. Ik maakte mijn rig klaar en vroeg me af wat de komende dagen zouden gaan brengen. Wat er daarna gebeurde is geschiedenis, maar het punt dat ik vooral probeer te maken is de condities waarin het gebeurde. Harde wind met warmere temperaturen ontwaakte de karpers uit winterroes. Naast de vissen die ik ving kon ik er nog veel meer zien zwemmen. Een zeldzaam gezicht in Januari!

Een prachtige vijftiger die ik een paar jaar terug ving tijdens een Januari storm

Met de dreigende storm op de radar ging ik voor een driedaagse sessie richting Bayeswater. Ik koos ervoor om aan de kant van het meer te gaan vissen waar de wind heen zou waaien. Waarom? Vorig jaar toen ik begon met vergelijkbare condities was het ook aan die kant te doen. Het was mijn idee om eerst wat te voeren voor de wind zou opsteken (30 spombs met maden en 10 millimeter boilies) en hoopte dat de vissen geïnteresseerd zouden zijn.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1