ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Pecky’s blog – Lockdown stories uit de UK

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Door de situatie rondom het Coronavirus grijpt Pecky noodgedwongen terug op enkele succesvolle sessies van vorig jaar, waarin hij een serie prachtige vissen wist te vangen. Lees hier het verhaal achter dit bijzondere water: Pittwood Syndicate!


Pecky verteld: Nu ik hier op 1 Mei 2020 dit zit te typen zitten we nog steeds in lockdown. Dat betekent dat ik nog niet heb kunnen vissen en dat ik niet naar Wellington Country Park heb kunnen gaan. In dit stuk zal ik vertellen over april en mei van vorig jaar. Ik viste toen op een water dat tot de dag van vandaag geen publiciteit heeft gekend. Om het wat te verduidelijken is het goed als ik even terugspoel om uit te leggen waarom ik nu kan schrijven over Pittwood.

Het water heeft tot op de dag van vandaag geen publiciteit gekend.

Pittwood

Het Pittwood Syndicaat bestaat sinds 1999. Ik was toen nog een tiener en werkte bij Bevan Carp Tackle. Gary Stone, een vriend van de winkel, had dit water van slechts een ruime hectare in de lease voor 20 jaar. Het diende als waterreservoir voor irrigatie en was gelegen midden op het platteland. Toendertijd was het niet meer dan een gat in de grond, maar achteraf gezien was het een perfect startpunt! Vers gegraven in kleigrond onderaan een heuvel bij een varkensboerderij in de middle of nowhere.

Pittwood: Een vers gegraven put in de middle of nowhere!

Twintig vrienden van de hengelsportzaak kregen het aanbod om deel uit te maken van dit nieuwe syndicaatwater. Wij zouden dan vissen kopen en uitzetten. Verschillende batches met vissen werden uitgezet, zes vissen van Les Bamford bij Redmire, 15 vissen van Mr Simmon’s en nog een aantal vissen die werkelijk overal vandaan kwamen. Zo kwam één van deze laatste vissen uit een tuinvijver waar hij gegroeid was tot hoge twintiger, drie anderen kwamen uit een dierenwinkel en nog een aantal van een watertje in de buurt van Chelmsford. Tenslotte was er nog de schub die ooit na een hevige regenbui plots in een slootje in de tuin van een schoolvriend zat. Tot op heden heb ik nog steeds geen idee hoe dit kon gebeuren!

De bewoners van Pittwood kwamen overal vandaan!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1