ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Pecky’s Blog – Start van 2017

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In de eerste updates van Darrell Peck deelde hij zijn avonturen op Lac d’Oriënt in Frankrijk met jullie. Inmiddels zijn we aangekomen bij 2017 en zal Pecky iedere maand gaan bloggen op de KWO Community. Hij zal dus telkens zijn (vis)avonturen van de voorliggende maand gaan delen. Met een bomvolle agenda zal Darrell dit jaar gaan bloggen over Engeland, België, Frankrijk en wellicht nog over zijn vistrips in vele andere landen. Want bij Pecky weet je immers maar nooit hoe het loopt… 


Darrell aan het woord: Oke mannen (en vrouwen), welkom bij de eerste blog uit een reeks van 12 stuks. Dat lijken er veel, maar reken maar dat het jaar zo voorbij is! De tijd vliegt immers voorbij… Dit besef ik me eens te meer omdat ik over 5 dagen alweer 35 jaar oud wordt. Ieder jaar lijkt weer sneller te passeren dan het voorgaande levensjaar (en dan hebben we het nog niet eens over de grijze haren). Het lijkt alsof ik gisteren nog met mijn boot ronddobberde op het grote Oriënt maar er zijn al maanden voorbij gegaan. Sinds die tijd ben ik wel aan het vissen, maar niet met volle overgave. Met die sessies op Oriënt heb ik mijzelf namelijk een beetje opgebrand en het thuisfront verwaarloosd.

Oriënt liet me niet los…

Met die sessies op Oriënt heb ik mijzelf namelijk een beetje opgebrand en het thuisfront verwaarloosd.

Voordat ik begin te vertellen met hetgeen waar ik de laatste weken mee bezig ben geweest wil ik het graag hebben over wat ik allemaal heb meegemaakt in 2016 en wat mijn plannen zijn voor 2017. Dan zal ik eindigen met wat recente ervaringen.

Korte Re-Cap 2016

2016 begon met een prachtige vliegende start. Op 2 januari mocht ik namelijk de koningin van het ‘Bayes’ water vangen! Met 47 pond een hele mooie vangst. Bayes is momenteel een erg moeilijk water, ik heb er nu al sinds september niks meer mogen vangen.. Dat is al 17 weken!

2016 begon met een vliegende start!

Voor een irrigatiemeer van van ruim 3 hectare, waarin zeker 40 tot 50 vissen zwemmen, is dat bizar. Hoe kan het dat er op dit meer in oktober niks te vangen was? Zeker met al die goede vissers die zich er aan gewaagd hebben? Vorige winter was een stuk beter met meerdere vangsten in november, december en januari. Als het niet wil lukken ga je natuurlijk altijd naar excuses zoeken en ik denk dat het door het wier kwam. Vorige zomer is er een explosie aan algen ontstaan wat al het wier heeft verstikt. Dit jaar zijn deze algen er niet geweest en het wier komt nu volop voor. Ook aan het aantal meerkoeten op het water kun je zien dat er natuurlijk voedsel in overvloed is in het meer.

Blank na blank… hoe hard kan een water zijn?!

Dit laat maar weer zien dat het soms niet alleen aan komt op ‘goed kunnen vissen’, maar dat het ook ligt aan de kansen die elk jaar met zich mee brengt. Met een goede timing kunnen de meest moeilijke wateren makkelijk te bevissen zijn en andersom. Ik denk dat ik de komende tijd toch zal blijven vissen op het Bayes water. De kans dat ik wat vang is heel klein, maar de grootste vis uit het meer genaamd ‘The Tiger’ is al meer dan een jaar niet gevangen. Alleen al de kans op deze vangst zorgt er voor dat ik gemotiveerd blijf!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook