ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Review Penn Spinfisher – Roelof Schut

Favoriet Favoriet
Review Penn Spinfisher – Roelof Schut

De Spinfisher V Live Liner is een oersterk werkpaard.

Het is een publiek geheim dat ik al sinds de jaren tachtig fan van het legendarische Penn ben. Toen ik eindelijk niet meer financieel afhankelijk was van een studiebeurs en een bijbaantje, waren Penn werpmolens nauwelijks nog te krijgen in de Benelux. Gelukkig zijn de tijden ten goede gekeerd. Penn is nadrukkelijker aanwezig dan ooit en heeft in sneltreinvaart de harten van de karpervissers heroverd. Een van de laatste telgen is de Spinfisher V.

SSV02a

Het Live Liner systeem wordt geprezen voor de international pers.

Op 8 november 2011 kreeg ik een testmodel van een nieuwe Penn Spinfisher V; de jongste telg uit een legendarische reeks Penn Spinfisher werpmolens. Mijn bevindingen (en die van andere consultants uit de gehele wereld) zijn vervolgens geanalyseerd voor het Penn Engineering Department in de Verenigde Staten. In de periode die volgde is de feedback meegenomen in de productie van de Spinfisher V die nu in de winkel ligt.

SSV03a

HT 100 staat voor een van de beste slipsystemen ter wereld.

‘V’ staat voor de vijfde generatie Spinfishers en dit is volgens mijn mening de beste Spinfisher werpmolen ooit. Dat gevoel krijg je gelijk als je de molen voor de eerste keer oppakt; je hebt echt iets in handen. De molen voelt degelijk en stabiel aan en je gevoel houdt je echt niet voor de gek. Bij de ontwikkeling van de V is niet gekeken naar de het besparen van zoveel mogelijk gewicht, maar naar het gebruik van zoveel mogelijk hoogwaardige componenten. Penn heeft liever een molen die honderd gram zwaarder is, maar ook tegen een stootje kan. Die kwaliteit voel je!

SSV04a

Ook te verkrijgen zonder Live Liner systeem.

Voorafgaand aan de ontwikkeling van de V is er marktonderzoek gedaan onder karpervissers. Een veelvuldig gehoorde wens was de toevoeging van een vrijloopslip. Voor de eerste keer in de lange en indrukwekkende geschiedenis van de Spinfisher is het model ook te krijgen met het geprezen LiveLiner systeem. Deze keuze maakt de karpervisser zelf.

De Spinfisher V kun je betitelen als een werkpaard. De gehele constructie is berekend op een zware belasting en functioneren in extreme omstandigheden. Oersterk, dat is dan ook het predicaat dat ik deze werpmolen geef. Dit ontwerp is onmiskenbaar sterker en beter dan zijn voorgangers, dat is mij wel duidelijk geworden.

SSV05a

Extra grote slipschijven die onder de molenspoel liggen.

Sinds de testperiode heb ik regelmatig gevist met de samples, maar sinds kort hangen er productiemodellen onder mijn hengels die ik op kleinere kanalen gebruik. Ook zijn de specifieke goudkleurige accenten behouden gebleven. Penn was het eerste molenmerk dat deze gedurfde kleur durfde te gebruiken en verloochent haar afkomst gelukkig niet; die herkenbaarheid staat namelijk voor kwaliteit.

Bezoek regelmatig de website voor de laatste nieuwtjes.

Roelof Schut

Er zijn tegenwoordig honderden karpermolens op de markt. Het maken van een goede keuze is dan ook niet eenvoudig. In deze review legt Roelof Schut uit waarom de Penn Spinfisher zijn 1e keus is.

Roelof Schut is één van de meest gerespecteerde karpervissers in de Benelux. Eerlijk, bevlogen, effectief, behoedzaam... allemaal termen die passen bij deze docent van de Sportvisacademie (Zwolle). In zijn blog vertelt Roelof wat hem bezig houdt in zijn werk én in zijn vissersleven.