ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Meer Pilaar & Hofman

Pilaar & Hofman in de UK – De Film

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Duur video: 50 MIN

Vraag aan karpervissers van boven de 35 jaar “waar is het moderne karpervissen ontstaan?” en zij zullen vrijwel zeker weten antwoorden:

" Engeland is de bakermat van het moderne karpervissen!"

Namen als Kevin Ellis, Lenny Middleton, Rod Hutchinson, Kevin Maddocks, Tim Paisley, Richard Walker, Bruce Ashby, Bill Cottam en Kevin Nash zeggen jullie vast wel wat. Allemaal bevlogen karpervissers die ieder op hun eigen manier een stempel hebben gedrukt op het karpervissen zoals we dat nu kennen. Boilies, de hair, loodsystemen, bivvy’s en nog zoveel meer… het is allemaal ontstaan op dat gekke eiland aan de andere kant van het kanaal.

Redmire Pool & mythische karpers

In de UK werd het karpervissen meer dan ‘gewoon’ vissen, het werd een way of life! Karpers werden er nog net niet heilig verklaard en wateren als Redmire Pool werden (en worden) gezien als ‘heilige grond’. De karpervissers in de rest van Europa konden enkel maar de trends volgen en zich verlekkeren aan de ‘scene’ de UK, want dáár gebeurde het allemaal. Jarenlang werd alles wat er in Engeland werd gevangen dan ook gezien als ‘magic’ en qua waarde niet te vergelijken met de vangst van een veel grotere karper in bijvoorbeeld Frankrijk.

Een iconische foto van Redmire Pool. John MacLeod en Billy Walkenden tonen trots een viertal gigantische karpers. Bedenk dat een 8 kilo karper toen al een flinke vis was. De karpers op Redmire waren dan ook van de buitencategorie (zowel in schoonheid als formaat).

Een iconische foto van Redmire Pool. John MacLeod en Billy Walkenden tonen trots een viertal gigantische karpers. Bedenk dat een 8 kilo karper toen al een flinke vis was. De karpers op Redmire waren dan ook van de buitencategorie (zowel in schoonheid als formaat).

Kevin Nash creëert zijn eigen paradijs

Eén van die ‘old skool’ cracks die nog altijd actief is als visser én als ondernemer in het wereldje is Kevin Nash. Zijn bedrijf kennen we allemaal, maar wat jullie misschien niet weten is dat Kevin een enorm stuk grond achter zijn eerste bedrijfspand heeft omgetoverd tot een waar karperparadijs. Sinds jaar en dag spendeert hij iedere minuut vrije tijd aan dit enorme project. Van kale landbouwgrond is dit terrein omgetoverd tot een prachtig stuk natuur. Op het landgoed liggen een viertal wateren waarvan er twee zijn opengesteld om te karpervissen: Church Lake en Copse Lake.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1