Pionieren in de Alpen – Dé DVD

Favoriet Favoriet
Pionieren in de Alpen – Dé DVD

Het zweet staat op mijn voorhoofd. Al twee uur loop ik heen en weer met spullen. Al mijn karpermateriaal stamp ik dit keer in een grote aanhanger in plaats van mijn vertrouwde Jeep.

Pionieren_in_de_alpen_dvd4_8233bbec71b353c88de666f5f692961e

KLIK HIER OM DE DVD TE BESTELLEN

Dit zwarte 4×4 monster heb ik moeten inleveren bij mijn baas. Mijn Zwitserse werk avontuur is namelijk ten einde gekomen. Een bewuste keuze, ik heb zelf mijn contract bij mijn werkgever opgezegd om als zelfstandig ondernemer in Nederland verder te gaan.

Mijn dure appartement en dito levensstijl zal ik door deze keuze dan ook moeten laten afvloeien. Toch heb ik hier vrijwel geen problemen mee. Het voelt heerlijk om zometeen voor mijzelf aan de slag te kunnen! Het meest ga ik de omgeving rondom Geneve missen. De bergen, de meren, de bossen en vooral de rust. Dit is namelijk echt prachtig daar en nauwelijks vergelijkbaar met Nederland.

Pionieren_in_de_alpen_dvd3

Het waren 3 waanzinnige jaren…

Ik ben een natuurmens, en juist nu bij mijn vertrek uit deze wereldstad besef ik dit des te meer. Mijn geluk zit niet in geld of een groot appartement, het zit in de kleine dingen van het leven. Dingen die gratis zijn en voor het oprapen liggen. Wél moet je dit willen en kunnen zien. Maar natuurmensen zien dit soort dingen. Oja, graag moet er wel een bepaalde inmenging zijn met het karpervissen uiteraard. Ook tijdens mijn jaren in Geneve liep het karpervissen als een rode draad door mijn leven. Door mijn drukke baan kon ik minder vissen dan voorheen in Nederland. Desondanks kon ik ieder jaar een nachtje of 30 maken. Samen met wat korte avond- en ochtendsessies op de Rhône en omliggende meren heb ik een waanzinnige tijd achter de rug.

Mijn hoofd zit vol met mooie herinneringen en van mijn eerste 15 ponder op een maagdelijk putje tot nachten met meerdere veertigers. In toeval geloof ik niet heel erg, in hard werken, inzichten opdoen en deze weer gebruiken des te meer! In de laatste sessies voor mijn vertrek vielen de laatste puzzelstukjes op hun plek. Zo wist ik eigenlijk alle vissen te vangen die ik nog wilde vangen. Het kinkt ongelofelijk, maar liefst vier vijftigponders werden omsloten door de mazen van mijn net. Sommige van deze vissen had ik al 2 jaar in mijn vizier. Dit heeft voor mij de cirkel rond gemaakt en maakt het voor mij makkelijker om het achter me te laten.

Nieuwe uitdagingen zijn weer gevonden en samen met Pilaar ga ik weer nieuwe regio’s en landen verkennen. We beginnen dan eigenlijk weer van voor af aan en dat houd het vissen zo interessant en maakt het soms tot een verslaving/obsessie!

Een DVD!

Door middel van deze blog en de filmpjes op het YouTube kanaal van Pilaar en mijzelf hebben jullie de afgelopen tijd mee kunnen genieten van de avonturen die we hebben meegemaakt in het Alpengebied. De meeste filmpjes dateren alweer uit 2008 en 2009 (time flies when you’re having fun) maar ook in 2010 en 2011 hebben Michiel en ik waanzinnige avonturen meegemaakt.

Pionieren_in_de_alpen_dvd2.jpeg

Op veler verzoek hebben we een compilatie gemaakt van onze avonturen en dit gebundeld tot een DVD. De camera is altijd bij ons en dit heeft geresulteerd in spectaculaire en unieke beelden. In totaal hebben we bijna anderhalf uur aan ‘karpergeweld’ vastgelegd op deze film. In drie delen nemen we jullie mee op onze reis door de Alpen.

Zo hebben we in het eerste deel te maken met een aantal verdraaid lastig vangbare karpers die in het heldere water voor onze voeten paraderen. Dit vraagt natuurlijk om diverse ‘struin’ sessies waarbij we slechts met een hengel, schepnet en een emmertje mais met hennep achter deze beren van vissen aan gaan. Voor het oog van de camera gaat er zelfs een vis die de ‘magische grens’ overschrijdt in de fout. Dit soort beelden heb je nog nooit gezien…

Ook volg je ons tijdens een voorjaarstrip waarin eerst alles tegenzit. Zo krijgen we te maken met diefstal, autopech en noodweer maar volgt er een waanzinnig slot waarbij er een karper in het net komt die zo groot is dat wij ons afvragen of er ooit door een Nederlander zo’n bak is gevangen op openbaar water. Ook bij deze vis staat alles staat op tape, van de dril tot het terugzetten.

Pionieren_in_de_alpen_dvd.jpeg

In het laatste deel van de film hebben we de Belgische documentairemaker Piel Jambers zover gekregen om een samenvatting te maken van een najaarstrip waarbij o.a. de Go Pro onderwatercamera voor het eerst ingezet wordt. Dit levert unieke beelden op van alpenbakken onderwater tijdens de dril, echt bizar om te zien! Zoals jullie van ons gewend zijn loopt er een rode lijn door het hele verhaal waarin avontuur, gezelligheid, lol en zelfspot centraal staan! We gaan de DVD verkopen op Carp Zwolle (op de KSN stand). Je kan hem echter eerder in je bezit krijgen door een email te sturen naar carpadventures@hotmail.com. Je ontvangt een mail waarin uitgelegd wordt hoe je de DVD exclusief, vóór het grote publiek, kan bekijken.

Ik zal proberen mijn blog frequentie weer enigszins op te schroeven het komende jaar want jullie snappen dat we in Nederland er gewoon weer fanatiek tegenaan gaan :-)!

KLIK HIER OM DE DVD TE BESTELLEN

Volg mijn laatste avonturen altijd exclusief op KWO. Check mijn Undercover in France video's op de Community en lees over de tactieken en technieken die ik graag gebruik.