Primeur: bekijk de Korda Benelux Masterclass als eerste bij Hengelsport Utrecht & Carpcube

Favoriet Favoriet
Primeur: bekijk de Korda Benelux Masterclass als eerste bij Hengelsport Utrecht & Carpcube

Wij (de KWO Redactie) hebben hem al gezien: de Benelux Masterclass van Korda. In één woord: WAANZINNIG, absoluut een must watch! Begin maart komt de drie delige Masterclass (volledig Nederlandstalig) online, maar speciaal voor de klanten van Hengelsport Utrecht (15 februari) en Carpcube (Brugge, België) zal er een Korda avond worden georganiseerd! Lees hieronder meer over deze speciale avonden én over de inhoud van deze Masterclass!

Donderdag 15 februari @ Hengelsport Utrecht

Waar: Hengelsport Utrecht, Oregondreef 31, 3565 BE te Utrecht.
Programma: Vanaf 19 uur wordt de film afgespeeld.
Extra’s: Winactie’s + Kevin Diederen & Arjan Braad present.

Arjan Braad zal aanwezig zijn in Utrecht!

Donderdag 22 Februari @ Carpcube

Waar: Carpcube, Grasdreef 19, 8200 te Brugge, België.
Programma: Van 16:30 uur tot 21:00 uur.
Extra’s: winacties + gratis workshop van Kevin Diederen!

Volledig programma:
16:30 tot 19:00 workshop: Alles over popup visserij
19::00 uur: Masterclass Preview – Hoofdstuk Groot water
19:50 uur Masterclass Preview – Popup Masterclass
20:30 uur Q&A, met aansluitend de verloting van de tacklesafes

‘Bijleren’ is een belangrijk element in de allereerste Benelux Masterclass, maar het genieten wordt zeker niet vergeten.

Danny Fairbrass: laaiend enthousiast

De mannen van Korda Benelux aan het woord: “This is honestly the best Masterclass chapter we’ve ever produced” zijn de trotse woorden van Danny Fairbrass als hij na een eerste preview de groep toespreekt. Na de eerste beursdag in Zwolle hebben we namelijk met het gehele Korda Benelux team samen gezeten om onder andere naar de Groot Water Masterclass te kijken. En dat Danny onder de indruk was van het filmwerk van Roy Vanstreels en Daniel Jawadnya is een understatement.

Een gedeelte van de crew achter dit mega project!

De afgelopen tijd hebben we er geen geheim van gemaakt dat er een eerste Benelux Masterclass aan zou komen. En dat was op de beursvloer ook goed te merken. Tijdens Carp Zwolle kregen we veel vragen over het hoe, wat, waar en wanneer. Wellicht moeten we dus maar eens uit de doeken doen wat wij hebben uitgespookt.

Vanwege de taalbarrière en verschillen in viswateren zijn we bij Korda Europe de laatste jaren al druk geweest met Duitse en Franse Masterclasses. En dat zorgde er eigenlijk voor dat we ook in de Benelux wilde gaan starten met een dergelijk project. In het voorjaar en de zomer van 2017 werd er dus flink gewerkt aan een drietal mooie video’s die wij binnenkort onder de Masterclass vlag publiceren. In tegenstelling tot voorgaande Masterclasses zal de Benelux MC met de tijd meegaan en enkel nog online verschijnen. Het gerucht gaat overigens dat dit ook bittere noodzaak was. Met het urenlange “gezwets” van Kevin Diederen zouden de video’s simpelweg niet op een DVD passen. Of dit ook daadwerkelijk het geval is mogen jullie zelf over oordelen.

Van dressuurwater tot het grote water: reken maar dat je flink wat tips en tricks krijgt toegespeeld.

Er is tijdens het plannen en filmen bewust rekening gehouden de grote verschillen binnen de karpervisserij. Zo hebben we onderwerpen en visserijen die voor flink wat contrast zorgen. Hierdoor verzekeren we dat er voor iedereen wel een hoofdstuk is dat hun aanspreekt en boordevol informatie zit.

Groot Water Masterclass

Bij een grote groep vissers spreekt groot water tot de verbeelding en bij een haast even grote groep zorgt het ook voor een drempel. Want waar start je op echt uitgestrekte wateren? Wat voor een spullen heb je nodig? Waar moet je op letten? Daniel Takken en Bart van Bezouw hebben flink wat jaren ervaring in het bevissen van open water in binnen en buitenland. Vlak na het behalen van het rijbewijs reden ze al door het Franse land en gingen ze geen avontuur uit de weg. Maar voor deze Masterclass zijn ze in het noorden gebleven.

Een parel uit Friesland voor Bart van Bezouw!

Samen vissen ze een sessie in Friesland en proberen ze daar de karpers aan de schubben te komen. Tegenslagen, succes, chaos, avontuur en alles over hun aanpak… Tijdens hun Masterclass debuut komt het aan bod. En met de lovende woorden van Danny als feedback durven we gerust te zeggen dat dit een parel van een video is geworden.

Pop-up Masterclass

Rigs zijn altijd een onderwerp dat voor vragen zorgt en met name pop-uprigs lijken erg populair bij een grote groep vissers. Korda man van het eerste uur Kevin Diederen is hierbij geen uitzondering en boekt al jaren opzienbarende resultaten op zijn favoriete pop-upmontages. Tijdens een tweetal sessies op compleet verschillende wateren laat hij zien waarom hij juist voor deze rigs kiest, hoe hij ze knoopt en beantwoord hij veel van de vragen die hij wekelijks voorbij hoort komen. Combineer deze praktische informatie met flink wat actie en je weet zeker dat je dit hoofdstuk niet mag missen.

Kevin Diederen weet als geen ander hoe hij pop-ups in zet. In zijn Masterclass gaat hij er diep op in!

Roadlake Masterclass

Vraag karpervissers waar ze het meest naar uit kijken en de kans is groot dat het hun jaarlijkse trip naar een Frans betaalwater is. Vele vissers rijden elk jaar weer naar het beloofde land om daar een week lang te proberen om een grote Franse karper te vangen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een dergelijke visserij op vaak zwaar bevist water aanpakt? Arjan Braad vist al flink wat jaren op dit type water en brengt samen met Kevin Diederen een week door op het Franse Road Lake. Dit water op het Gigantica complex heeft alles wat je tijdens een dergelijke visvakantie zoekt. Prachtig blauw water, comfortabele stekken en eigenlijk veel belangrijker… prachtige, snel groeiende vissen met een flinke spekrug. Zal het hun lukken om in het vroege voorjaar een paar mooie exemplaren te vangen?

Mede door het koude weer bleek Road Lake een harde noot om te kraken!

Terwijl alle facetten van de visserij behandeld worden in overzichtelijke “subchapters” genieten Arjan en Kevin met volle teugen. Ze delen hun kennis en ervaring zodat ook jij dit jaar het maximale uit je Frankrijktrip haalt.

Uiteindelijk komen er enkele flinke bakken op de kant!

De Benelux Masterclass hoofdstukken zullen vanaf 5 maart een voor een verschijnen op nl.korda.co.uk en het Korda TV Youtube kanaal. Maar zoals je bovenaan de update al kon lezen HOEF je echter niet zo lang wachten! Kom op 15 februari naar Hengelsport Utrecht of bezoek de informatie avond op 22 februari bij onze vrienden va Carpcube te Brugge.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl