Word KWO member

Project Slovenië – Aanloop naar de Balkan

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Grote karpers… ze spoken altijd door de hoofden van Michiel Pilaar & Mark Hofman. In de DVD ‘Van de Alpen naar de Balkan’ volgen we de boys tijdens hun laatste sessie in de Franse bergketen om vervolgens de Balkan te betreden. In deze introductie beschrijft Michiel de aanloop naar het ‘Project Slovenië’…

Schaarste

Het zal ergens in 2008 of 2009 zijn geweest, aan het begin van de Facebook tijdperk. Al tijdens mijn eerste stappen op dit sociale medium had ik een verhoogde interesse voor vrouw-vis foto’s. Likes werden dan ook gretig uitgedeeld aan community pagina’s waarop regelmatig vrouwelijk schoon pronkte met gladde wezens, veelal grote spiegelkarpers.

Carp-girl-balkan

Karpervissen onder vrouwen leek in die periode meer accepteert in Oost Europa dan in de Benelux of Frankrijk. Nimmer was ik tijdens mijn karperreizen een vrouwelijke ‘carpiste’ tegen gekomen. In landen als Roemenië, Slovenië en Bosnië bleek een flinke schare karpervissende vrouwen te wonen. Het beeld wat ik van deze Balkan landen had was altijd: armoe troef, zwerfhonden, loverboys en veel louche praktijken die het daglicht niet konden verdragen. “Zat ik fout?” vroeg ik mezelf af.

Dankzij mijn Facebook account ging er een wereld vol met karpervissende Balkaneese tienermeisjes voor mij open. Jenica uit Hongarije ving graskarpers, de Roemeense Mirca ving schubs en Eleonora ving monsterlijke, hoogruggige spiegelkarpers. “Eleonora Silvestri”, een naam die een lading heeft welke verder gaat dan enkel karpervissen. Een naam waarmee je best ten tonele kan verschijnen bij je ouders.

De eerste 'kennismaking met Eleonora Silvestri...

De eerste ‘kennismaking’ met Eleonora Silvestri op Facebook…

Hoewel, mijn ouders zouden het hoogst opmerkelijk vinden als een dusdanig knap meisje zich in zou laten met hun karpervissende zoon. Zeker daar deze zoon geenszins gelijkenissen vertoond met mensen met een gezegend uiterlijk als Brad Pitt, Humberto Tan of Roy Alofs. Ik besloot het dan ook te laten rusten en Eleonora enkel te volgen op Facebook.

Het monster der commercie

Het opvallende aan Eleonora was dat deze dame meer logo’s op haar minieme kledingstukken had dan de gemiddelde Formule 1 coureur op de gehele bolide. Ik proefde dan ook een hoge mate van belangstelling door diverse bedrijven uit het Balkaneese karpercircuit. Ik vond het haast zielig, het riekte naar uitbuiting: Eleonora verkwanselde haar ziel voor een paar handjes boilies en wat karpermaterialen. Producten die voor enkele dollars werden ingekocht in het land van de rijzende zon en in de (zachte) handen van Eleonora duizenden vissers bereikten. Duidelijk was wel dat de ‘marketing boys’ achter deze merken hier een goede deal hadden gesloten. Zo’n meid zou geen genoegen moeten nemen met wat gratis materiaal, qua marketing waarde zou ze een klein salaris kunnen verdienen.

Gezien de reacties onder de foto’s was ik niet de enige nieuwsgierige karpervisser, want met mij vergaapte duizenden mannelijke karpervissers zich aan haar én haar vangsten.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook