ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Pure spring vibes – Inspelen op het voorjaar met Casper Heuver

Favoriet Favoriet
Pure spring vibes – Inspelen op het voorjaar met Casper Heuver

Het was een bijzonder voorjaar en dat heeft ook Casper Heuver van Aqua Products gemerkt. Dikke jassen in april, paaiende vissen eind juni en in het algemeen schamele vangsten… In deze update vertelt Casper hoe hij zijn voorjaar beleefde en welke tactieken hij toepaste om toch de code te kraken en succes te kunnen boeken!


Casper aan het woord: Het voorjaar: voor velen de mooiste tijd van het jaar en zo ook voor mij. De natuur komt eindelijk weer tot leven, het zonnetje laat zich weer zien en niet geheel onbelangrijk, onze gevinde vrienden komen uit hun ´winterslaap’. Ik blik met jullie even terug naar mijn visserij van de afgelopen maanden.  

Het duurde dit jaar lang, heel lang zelfs, voordat de vissen in beweging kwamen.

Sinds 1986 is het niet meer zo koud geweest in de maand april. Het verlangen naar het voorjaar was intens! Waar bleef toch dat warme zonnetje en die opkomende lelies? De vissen lieten zich amper zien en waren erg passief. Met temperaturen van gemiddeld zes graden was het voorjaar nog ver weg… 

Benieuwd of Casper’s net dit voorjaar lang droog bleef? Lees dan snel verder!

Ondieptes + zon = goud!

Ik koos ervoor om in de vroege ochtenden te gaan vissen waarbij de zon goed aanwezig was. Ondiepe hoekjes uit de wind met een zonnetje zijn ware karpermagneten. Ik voerde iedere dag een klein handje tien millimeters van MSB gecombineerd met wat hennep en mais. 

Dit zijn echt de gouden spots in het voorjaar.

De aanpak werkte, ik viste een aantal sessies van maximaal vier uurtjes en wist hier en daar enkele mooie kleine uitzetters te vangen. Heerlijk, je ding doen in april maar dan wel met een dikke winterjas aan. 😉  

Enkele uitzetters zorgden voor voldoening!

Milde mei?

We maken even een sprongetje naar begin mei. Voorjaar! Daar was je eindelijk. De zon deed goed zijn best en de temperaturen schoten omhoog. Het water kwam weer tot leven en de vissen lieten zich steeds meer zien. 

In mei werd het warmer en dat voelden de vissen ook zo te zien.

De thuissituatie leende zich er niet voor om te gaan nachtvissen dus werden het vooral korte sessies overdag. Met een goede voorbereiding op pad gaan en de vissen werden direct gespot met de drone. De bivvy werd even ingeruild voor de fiets, dat is ook weer eens leuk! 

Mei stond voor Casper in het teken van korte, effectieve dagsessies.

Bewapend met een fiets, foudraal, rugzak en een mat ging ik verschillende wateren af om statisch te struinen. Op de dagen dat ik niet viste was ik bezig met voorbereiden, aan het observeren met de drone of lekker op de fiets met een polaroid op.

Lekker compact op pad gaan, wie houdt er niet van?

Passieve karpers

Veel meer dan zonnen deden ze vaak niet. Ik besloot om de ochtenden te switchen naar de avonden in de hoop dat ze tegen de schemer wat gingen azen. De hengels richting de paaigronden, want ik had vertrouwen dat ik ze daar kon opvangen. De ene dag was de andere dag niet want soms was er letterlijk geen enkele vis te bekennen.

De ochtenden werden ingeruild voor de avonden, hopelijk met succes!

Toch voerde ik elke dag een handje verspreid want ze konden immers niet ver weg zijn. Als ik in de middag vissen spotte, besloot ik een avondje te vissen. Vaak twee keer in de week voor maximaal drie uurtjes.

Paaigronden

De vissen schoten door de treksloot richting de paaigronden, niks spannender dan ze over je haakaas heen te zien zwemmen. Die slimme beesten lieten het opvallende haakaas mooi liggen. Snel een klein stukje oppakken en weer wegzwemmen. 

Deze vis spande met recht de kroon op Casper’s voorjaar.

Na een half uur had ik het wel door en paste ik mijn presentatie aan en viste ik met een klein stukje boilie. Al snel volgde er een aanbeet en mocht ik poseren met een schitterende rijen. Wat een beauty zeg!

Zulke vissen zullen nooit vervelen!

Ik besloot alleen te vissen met het aas waar ik mee voerde. Een mooi uitgebalanceerde foodbased wafter van MSB viel erg in de smaak in de avondjes die volgden.

In korte tijd toeslaan met een goede voorbereiding, iets mooiers is er niet. 

Het zoeken, observeren en af en toe een mooie vis vangen beviel erg goed en ik besloot om lekker compact op pad te blijven gaan. In korte tijd toeslaan met een goede voorbereiding, iets mooiers is er niet. 

Niet alleen van karpervissen heeft Casper goed koek gegeten, zijn platen mogen er ook wezen… 😉

Genieten en lekker je eigen ding doen dat is veruit het allerbelangrijkste. 

Vang wat moois allemaal!

Casper Heuver


Volg Casper zeker op Instagram om meer van zijn fantastische foto’s te checken. Neem ook zeker een kijkje op de site van Aqua Products om hun producten te checken!

Artikel in samenwerking met Aqua Products.

Word een betere visser door deze video’s ⤵️
Alles over wiervissen zie je in deze video
Zo start je jouw vistrip op een betaalwater
Obstakelvissen in de Benelux met Willem Kwinten


3 karperfilms die je gezien moet hebben ⤵️
Pilaar z’n eerste 30kg schubkarper – 86 min. kijkplezier
Maden madness – René Treffers op pad met 25 liter maden
Pilaar & Hofman roadtrippen door Duitsland, Kroatië & Slovenië

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl