Q&A: Martin Post over Originals – Deel 1

Favoriet Favoriet
Q&A: Martin Post over Originals – Deel 1

Martin Post is inmiddels geen onbekende meer in de scene. Naast fanatiek visser is Martin ook een echte ‘rasondernemer’. Zijn aasbedrijf Originals bestaat inmiddels ook alweer enkele jaren en er zijn al duizenden karpers met de aasproducten van Martin gevangen. Reden genoeg dus om Post eens stevig aan de tand de voelen in een Q&A!


KWO: Als je Originals in één zin zou moeten omschrijven, hoe zou je dat doen?

Martin: Mogen het er een paar meer zijn? 🙂 Originals is een aasmerk voor en door vissers. Ontstaan uit de visie van een bevriende groep met fanatieke karpervissers en aasmakers, waarbij wij streven naar het produceren betaalbaar kwaliteitsaas met een hoge instant vangkracht. Een hele mond vol woorden, maar het omschrijft exact wat Originals inhoudt.

Originals is een aasmerk voor en door vissers.

Originals is een aasmerk voor en door vissers!

Aas maken waarmee je zo snel mogelijk karper vangt is één van onze belangrijke doelstellingen. We doen dat blijkbaar goed, want sinds de start maakt ons merk een snelle stormachtige groei door. Iets waar ik natuurlijk enorm trots op ben!

Iedere visser wilt zo snel mogelijk succes boeken. Gelukkig is dat één van de speerpunten van Originals.

KWO: Wat maakt Originals uniek ten opzichte van andere aanbieders van boilies?

Martin: De instant vangkracht van ons aas is een absolute topprioriteit voor onze aasmakers. Om dit te realiseren maken we in onze boilies gebruik van grote hoeveelheden vloeibare ‘blends’. Deze bestaan uit smaakstoffen, eetlustopwekers, amino’s en nog veel meer geheime ingrediënten.

De instant vangkracht van ons aas is een absolute topprioriteit.

Ik denk dat er weinig boilies op de markt zijn waarin zoveel liquids verwerkt zijn als in onze First Choice Range. Door de grove structuur van ons aas zorgen we ervoor dat deze liquids snel en geleidelijk uitlekken en de karpers attenderen op ons aas. Inmiddels is onze aasrange ruim twee jaar op de markt en gezien het snel toenemende aantal gebruikers, durf ik in alle bescheidenheid wel te zeggen dat we er prima in slagen om een goed vangend aas te blijven maken.

Een recept met unieke ‘blends’ zorgt ervoor dat de attractoren snel en geleidelijk uitlekken.

KWO: Hoe kom je tot de samenstelling van een nieuwe mix, waar let je op en wat zijn de belangrijkste peilers waar je rekening mee houdt?

Martin: Als aasmaker wil je het beste voor de vis en visser. Daarom kijken we bij de samenstelling van een nieuwe mix in de basis naar twee zaken. Eén, waar heeft een karper behoefte aan en waar voelt een karper zich goed bij? Twee, wat is er nodig voor een snelle acceptatie van het aas? Die laatste is immers belangrijk om de instant vangkracht te garanderen.

Als aasmaker wil je het beste voor de vis en visser.

De vier belangrijke peilers voor ons zijn voedingswaarde, vertering, attractiewaarde en hardheid. In deel twee en drie van deze Q&A serie zal ik wat dieper ingaan op deze onderwerpen.

Als aasmaker wil je het beste voor de vis en visser!

KWO: Wat is op dit moment je favoriete boilie uit de Range voor komend najaar en waarom?

Martin: Haha, mijn antwoord op deze vraag zal je wellicht niet verrassen. Dit najaar vis ik voornamelijk met de Krill Caramel boilies. Dit aas heeft me sinds de lancering al veel mooie vissen opgeleverd en daardoor ga ik deze boilie dit najaar vol vertrouwen inzetten. De eiwitprikkel van dit aas sluit perfect aan bij de voedingsbehoefte die een karper in het najaar heeft. Dat is precies wat ik zoek in een najaarsaasje!

Sinds de lancering van de Krill Caramel heeft dit aas al veel mooie vissen op de kant gebracht voor Martin.

Daarnaast is de vertering van de Krill Caramel Boilie optimaal, zelfs in koud water. En aangezien ik van plan met om dit najaar lang door te voeren is de Krill Caramel het perfecte aas. Wanneer de watertemperatuur straks gaat dalen tot onder de 10 graden, dan combineer ik de boilie met ons winteraas; de Milky Banana Range.

Meer info over de Krill Caramel check je hier

Martin kiest dit najaar voor de Krill Caramel range.

KWO: Als je alleen nog maar instant mocht vissen, welke producten zou je dan uit je aasrange pakken?

Martin: Uiteraard staat de boilie altijd bovenaan mijn favorietenlijst. Ook bij de karpers trouwens, want uiteindelijk moet een karper vreten en zal hij altijd voor het makkelijke snelle voedsel kiezen. De boilie dus. Zoals je weet vang ik veel van mijn vissen instant en daardoor ben ik een groot fan van liquids, zoals onze H.C. Amino Trigger. Vloeistoffen hebben als voordeel dat ze in het water zeer snel oplossen en de karper het voedingssignaal geven, soms al binnen enkele seconden. Dat duurt bij een boilie vaak wat langer. Ik soak dus vrijwel al mijn (haak)aas en persoonlijk denk ik dat veel vissers de kracht van gesoakt aas nog steeds zwaar onderschatten.

Het soaken van haakaas is een belangrijke pijler in de (instant) visserij van Martin.

Instant vissend ben ik trouwens ook een groot fan van onze 14mm Amino Pop-ups, meestal gecombineerd met een Amino Baitspray. De meeste van mijn pop-ups staan standaard in een klein laagje vloeistof en dat bevorderd de instant vangkracht enorm.

14mm Amino Pop-ups in combinatie met de baitspray: een ware instant killer!

Eerlijke nuance bij deze vraag is dat stekkeuze bij instant vissen heel belangrijk. Ik zou daarom ook iedereen willen adviseren om bij aankomst aan een water eerst eens een rondje te lopen. Wie weet lukt het je om een paar karpers te vinden. Dat maakt het vangen nog een stuk makkelijker! 😉

Stekkeuze is bij instant vissen heel belangrijk.

KWO: Welke nieuwe ontwikkelingen kunnen we de komende maanden verwachten?

Martin: Waar zal ik eens beginnen? Zoals ik al vertelde maken we met Originals een stormachtige groei door en daardoor zijn we achter de schermen druk bezig met het opschalen van de productie van allerlei producten. Daarnaast zijn we druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe aas. Zo lanceren we volgende maand bijvoorbeeld een verbeterde versie van onze Milky Banana Range en geloof me; die is echt heel gaaf geworden!

Volgende maand lanceren we een verbeterde versie van onze Milky Banana Range.

Aankomend voorjaar gaan we knallen met een unieke nieuwe boilie. Afgelopen maanden heb ik daarvoor hulp gekregen van enkele zwaar kaliber topvissers en die zijn razend enthousiast. Onze aasmakers gaan nog een paar kleine zaken finetunen en ik weet ik nu al dat we een nieuw topaasje gaan toevoegen aan onze range! Kortom; we zijn als jong bedrijf lekker bezig met onze passie.

Volgend voorjaar komt er een nieuwe aasrange op die markt waar Martin, en een hoop anderen topvissers, bij zweren!


Bedankt voor dit eerste interview, Martin! We kijken alvast uit naar de volgende delen, waarin we ook qua aas de diepte induiken. Wil je meer informatie over de producten van Originals? Klik dan HIER om naar de website te gaan.

Tot de volgende Q&A!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl