ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Quest for Giants – Tony Davies-Patrick – Deel 1

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Eerder plaatsten we al een boeiend artikel van Tony Davies-Patrick over zijn avonturen op de Spaanse rivieren en nu komt hij met zijn verhaal over een bijzondere vistrip naar een kraakhelder Frans meer. Hij deelt zijn belevenissen met ons in twee delen en we moeten zeggen; Tony is een Die-Hard karpervisser! Zo zwemt hij onder andere zijn lijnen uit en ziet daarbij zelfs vijftigers onder zich zwemmen!


Tony vertelt: Op een warme zomerdag startte ik de route op de navigatie en ging op weg naar een openbaar water in de Alpen dat de naam ‘Lake Harvest’ draagt. Het was een prachtige reis van meer dan vier uur over de smalle wegen die kronkelden door de bergen, met soms enorme dalingen van honderden meters. Uiteindelijk herkende ik de laatste vallei voor het water en reed ik over een onverharde weg, door een klein dorpje, die mij bracht naar Lake Harvest.

Een weerzien met Roberto

Roberto Carbone en zijn dochter Lucrezia waren er om mij te begroeten en hij had een jonge Italiaanse vriend van hem op bezoek, genaamd Matteo Vitalli (die ik al snel de bijnaam ‘Barbie’ gaf, door de roze kleur van zijn rodpod en piepers). Het trio had er al twee dagen gevist zonder ook maar één aanbeet. Het was een warme midzomer zaterdag en het was enorm druk met vissers rond het hele meer. Niet alleen was de volledige populatie lokale karpervissers aanwezig, maar ook een zwerm kunstaas-werpende roofvissers. Daarnaast was er veel volk aan het water dat niet speciaal voor de vissen van dit water kwam, zoals groepen wandelaars, joggers en zelfs hele familiepicknicks. Als klap op de vuurpijl waren er ook een paar grote witte campers geparkeerd aan de overkant. Het leek wel een vakantiepark!

Wat een adembenemend mooi water!

Er was niet genoeg ruimte om effectief te vissen en in mijn gedachten was ik al op het enorme Lake Parentis, dat even verderop ligt. Roberto wees een vinger in de richting van een groep van vier Franse karpervissers op een schiereiland aan de oostelijke oever van het meer. De vier jongens zaten in de voorkant van een oude camper. Het zag eruit als een permanente zigeuner verblijfplaats maar Roberto zei dat ze waarschijnlijk vertrokken op zondag, hopelijk net als alle andere weekendvissers op het water. Roberto en ik besloten om rond te lopen en een praatje te maken met de locals. Het bleken aardige jongens en ze boden ieder van ons een koud biertje aan. Ze vertelden dat ze inderdaad de volgende ochtend zouden vertrekken. Eén nachtje wachten dus, een mooie gelegenheid om te socializen met Roberto, Lucrezia en Barbie.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook