Word KWO member

Question & Answer met Alijn Danau

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Iemand waar we veel respect voor hebben is de ervaren Belgische karpervisser en auteur Alijn Danau. Al ruim 30 jaar vaart hij zijn eigen koers door het karperwereldje, en met succes. Alijn wil zijn kennis graag delen en vandaar dat we hem een aantal vragen van KWO Members mochten voorleggen. Check hieronder de Q&A met deze geslepen en (nog altijd) zeer fanatieke karpervisser!


Michiel aan het woord: Goedenavond Alijn! Tof dat je wat vragen van KWO Members wilt beantwoorden. We hebben een oproep gedaan in onze Facebookgroep en daar hebben we een aantal leuke, of juist interessante vragen uit gefilterd, dit alles in willekeurige volgorde!

Voor velen is Alijn een bron van inspiratie, waaronder voor tekenaar (en karpervisser) Jelle Vandaele.


Laurent van de Vrede vraagt:

Hoe ga je op druk beviste wateren om met andere vissers? Komen ze snel in jouw sector zitten? De groep ‘onzekere vissers’ lijkt namelijk (als ik rondkijk aan de waterkant) steeds groter te worden. Dus hoe kan jij, als bekende karpervisser, je eigen ding blijven doen op drukke wateren?

Dat is op bepaalde wateren inderdaad een vervelend iets. Als het echt de spuigaten uitloopt, dan verkas ik of pak ik gewoon in. Eén van de redenen dat ik vaak en liever op syndicaatwateren vis ligt daaraan. Daar vind je doorgaans een besloten groep vissers waarbij iedereen iedereen kent en dan is dit heikele fenomeen niet zo aan de orde. Ik heb dat op mekaars schoot gaan zitten nooit begrepen. Door met zijn allen op een kluit te gaan zitten, torpedeert men niet alleen zijn eigen kansen maar ook die van de visser(s) op wiens schoot je kruipt. Je maakt trouwens door de band vaak meer kans op succes wanneer je in een uithoek gaat zitten waar niemand zit dan in een zone waar het al druk is. 

questions-answers-alijn-danau-5-karperparadijs,-geen-mens-te-bespeuren

Het vinden van rustige stekken is nu een stuk lastiger dan pakweg 20 jaar terug.


Nick Reijckers vraagt:

Alijn, we zien jou al decennia lang rondlopen met een ‘opa pet’, wel achterstevoren (dat maakt het al iets cooler). Mijn vraag is: hoe ben je ooit verslaafd geraakt aan het dragen van deze pet. Zit er bijvoorbeeld een bijgeloof achter? En… hielp het mee bij het scoren van vrouwtjes in de kroeg?

Ik ben intussen op opa-leeftijd gekomen want heb meer dan 50 jaren op de teller staan. Vroeger, toen ik jong was, zat daar een soort van ‘anders-dan-anderen-zijn-gedrag’ achter. Het feit dat ik mijn allereerste veertigponder ving met m’n pet achterstevoren deed me besluiten om het altijd zo te doen. En ja, er zal wel wat een imagocultus hebben meegespeeld daarin, een soort van eigengereidheid ook.

questions-answers-alijn-danau-3-syndicaatvis-17-kg

Het valt te betwijfelen of Alijn überhaupt herkend zou worden als hij zijn typerende pet aan de kapstok zou laten hangen… 😉


Patrick van Doorne vraagt:

De zomer is inmiddels in volle gang. Vis je zelf graag in deze periode?

Mijn favoriete perioden zijn de lente en het najaar. Ik hou niet zo van de hitte en nog minder van de drukte aan de waterkant in de zomerperiode. Zwemmers, wandelaars, hangjongeren, feestvarkens, de zomer is de periode waarin al deze mensensoorten waarvan je het bestaan niet eens vermoedt in andere jaargetijden zich massaal naar de waterkant begeven en het leven van de karpervisser een stuk minder aangenaam maken door als permanente stoorzenders op te treden.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook