Rebelcell review – Mark Hoedemakers is om

Favoriet Favoriet
Rebelcell review – Mark Hoedemakers is om

Onze Belgische vriend Mark Hoedemakers is één van de meest fanatieke bloggers op KWO. Hij staat bekend als een goudeerlijk persoon en wat krom is zal bij ‘Hoedie’ nooit recht zijn. Vandaar dat we ook benieuwd waren naar zijn mening over de Rebelcell accu’s. Sinds een aantal weken is Mark met de accu’s aan de slag en hieronder lees je zijn ervaringen. Oja, Mark heeft geen enkele commerciële binding met Rebelcell, dus veel meer dan een sticker of een vette like houdt hij er niet aan over  😉


" Karpervissen is topsport!"

Zo klinkt het regelmatig wanneer mijn makker Danny Foerier aan zijn plichtplegingen als karpervisser begint. Ook als hij niet zinnens is om te vissen, behoort deze uitspraak tot zijn favorieten. Er zit dan ook een grond van waarheid in, als je goed zoekt. Bovendien behoeft elke man met een plan één of andere oneliner. Humor is namelijk de saus op het leven!

Hetgeen in het verleden voor veel karperaars die zich graag bedienen van (rubber)boot de ‘top’ in topsport was, was het gesleur met (letterlijk!) loodzware accu’s. Voor mezelf was het heen en weer gezeul van de 25 kilogram zware tractiebatterijen het minst aangename stukje van een sessie. Noodzakelijk, dat dan weer wel. Wellicht dacht ook Danny er zo over, want bij de release van de door Rebelcell speciaal voor de hengelsport ontwikkelde li-ion accu’s, was hij er als de kippen bij om de loden last van de schouders te werpen en zich voortaan te bedienen van dit nieuwe hebbeding. Danny houdt namelijk, naast van goed materiaal, ook van blitse nieuwigheden.

rebelcell-klein-karper-accu

Met een aantal collega-carpistes stonden we er bij, en keken we er naar. Likkebaardend. Rekenend. Afwachtend. De eerlijkheid gebiedt het me om te zeggen dat niet het de kat uit de boom willen kijken, maar vooral de prijs de reden was om te zeggen: “Laat ons eerst maar wachten tot de levensduur van de nog in de schuur staande loodaccu’s danig in is gekort dat een ommekeer logisch wordt.”

De tijd verstreek, en Rebelcell dook meer en meer op in de bootjes van collega-vissers. De teneur was unaniem positief. Buddies Pilaar, Danau, Kwinten en Limburgs trendsetter Foerier waren meer dan tevreden gebruikers. Ook vanuit andere hengelsportdisciplines (als bestuurslid van Sportvisserij Vlaanderen heb ik namelijk een erg breed netwerk) waaide eenzelfde wind. Een nieuw era was begonnen. De teloorgang van de zware loodaccu voor hengelsportdoeleinden was onherroepelijk ingezet.

Het was begin juli, tijdens een social met Alijn dat het verdict uiteindelijk viel. Weg met die 25 kilogram wegende ondingen! Rebecell moest en zou het dan toch worden. Zoveel pluspunten in zo’n klein apparaat! Zo licht! Zo innovatief! Zo krachtig bovendien! Tijdens het laden van de trolley aan het eind van de sessie, ging Rebelcell voor de overwinning met knock-out. M’n makker stopt het blokje in één van de zakken aan weerszijden van het wiel, samen met nog wat ander spul. Hij laadt z’n kruiwagen vol, en vertrekt gezwind voor een voettocht van zo’n halve kilometer. Had ik gedurfd hetzelfde trucje te doen met een loodaccu, dan was ik óf meteen met kar en al zijdelings het water in gekieperd nog voor we goed en wel vertrokken waren, óf ik was begonnen aan een highway to hell die z’n gelijke niet kent. Neen, voor zo’n sessies ben je verplicht een extra wandeling in te lassen. Eentje exclusief voorbehouden voor het loden lastpak…

Een wandeling met de Rebelcells is een fluitje van een cent.

Een wandeling met de Rebelcells is een fluitje van een cent.

Sinds enkele weken ben ik dan ook een tevreden gebruiker van 2 Rebelcell 12V50 li-ion accu’s. Akkoord: kwaliteit en innovatie heeft z’n prijs, maar die weegt niet op tegen het overbluffende gebruiksgemak. Wat een verschil met voorheen! Vederlicht (wat is 5 kg!?) en uitermate krachtig, een digitale laadstatusindicator en 2 usb-poorten, sneller op te laden en schijnbaar een levensduur die vele malen hoger ligt dan een gewone semi-tractiebatterij. Daar heb ik althans alle vertrouwen in.

Voor mij is er geen weg meer terug, en voor mijn rug ook niet. Als er voortaan iets zwaars te tillen valt in mijn karperwereld, zijn dat uitsluitend karpers! Zonder spijt in het hart kan ik dan ook bij deze aan Danny zeggen dat, na gedegen onderzoek en één enkele doelgerichte aanpassing, karpervissen geen topsport meer is. Hij zal dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe oneliner 😉

rebelcell-mark-hoedemakers-blog-3

Topsport of niet, het karpervissen is en blijft een prachtige hobby.

Mark Hoedemakers

Eén van de meest gerespecteerde vissers van de Benelux is Mark Hoedemakers. Sinds een aantal jaar is hij VBK voorzitter en al jarenlang doet hij 100 % zijn eigen ding in zijn visserij. Op KWO gaat hij bloggen over zijn karper avonturen én over het VBK.