ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Review – De Fox Supa Brolly – Martin Post

Favoriet Favoriet
Review – De Fox Supa Brolly – Martin Post

Ben jij er al uit welke tent/shelter/bivvy je wilt kopen? In deze review beschrijft Martin ‘Tacklebox’ Post de Fox Supa Brolly tot in detail. Misschien wel hét onderkomen voor de korte ‘overnighters’..?

TB-1

De Fox Supa Brolly; betrouwbaar en goed!

De afgelopen 10 jaar bivakkeerde ik steevast onder 60 inch Brolly’s van een aantal verschillende merken. Op zich prima, ware het niet dat ze meestal na 1 a 2 fanatieke visjaren van zo’n 100 tot 200 nachten per jaar volledig versleten waren. Vaak ontstonden er dan kleine scheurtjes in het doek, en nog veel vaker begon het ding te lekken op de bovenste dop. Al met al kon ik daar goed mee leven. Echt zuinig op m’n materiaal was ik namelijk niet en voor zo’n 100 tot 150 euro had je weer een nieuwe. Maar toch komt er een moment dat je iets wilt hebben wat echt betrouwbaar is.

TB-2

Het ding doet wat het moet doen, niet meer en niet minder.

Na lang wikken en wegen viel m’n keus op een Supa Brolly. Nu stel ik maar heel weinig eisen aan een paraplu. Maar het ding moet op z’n minst waterdicht zijn en ruimte bieden aan een comfortabele stretcher. Door m’n drukke bestaan is enig comfort aan de waterkant immers wel belangrijk. De paar uurtjes slaap die ik tijden het ‘nachten’ kan pakken zijn heilig en noodzakelijk om de volgende dag goed te functioneren.

TB-3

De dop zit bijna tegen het dak waardoor je extra ruimte hebt.

Een belangrijk voordeel van de Supa Brolly is dat de plu groot is. Een Kingsize stretcher past dus prima, en je kan savonds ook nog eens lekker rigjes knopen op je stretcher zonder dat je daarbij de middelste knop in je nek voelt. Die zit immers bijna tegen het dak aan. En dat laatste is wel erg prettig.

TB-4

Zoals je ziet kun je met gemak even lekker wat rigs knopen.

Je kan deze plu neerzetten zoals je wilt. Of je nu hoogte wil creëren, of de plu juist laag aan de grond vist, het kan allemaal. Er zit zelfs een extra glasvezelbalein bij, die je van links naar rechts kan spannen zodat het doek snaarstrak komt te staan. Tevens creëer je hiermee een regengoot voor de afvoer van regenwater.

TB-5

De Supa Brolly is in hoogte verstelbaar.

Om eerlijk te zijn gebruik ik die balein zelden. Wanneer ik aan het water arriveer wil ik razendsnel vissen en alle extra handelingen kosten me dan teveel tijd. En of het doek wel of niet snaarstrak staat boeit me eigenlijk maar weinig.. De enige situatie waarbij ik deze balein waarschijnlijk ga gebruiken is wanneer het eens hard stormt. Een beetje extra stabiliteit kan dan geen kwaad.. 😉

TB-6

Een extra meegeleverde neopreen hoesje geeft de dop extra bescherming.

TB-7

Veilig gelockt en klaar voor transport.

Momenteel is de Supa Brolly enorm populair. Logisch, want het is immers de Rolls Royce onder de plu’s. Met z’n 219 euro is het een aankoop voor jaren, en daarom is het prettig dat Fox een neopreen hoes meelevert om de dop tijdens het transport te beschermen, en een extra grote hoes waar de plu als geheel in past. En vooral dat laatste is handig. Want snachts moet het ding functioneren als je slaapkamer, maar na de sessie ligt ie meestal tussen m’n andere vispullen, die dan hopelijk flink naar karper stinken!

TB-8

Goed beschermt en verstopt op de barrow tussen stinkende schepnetten en bewaarzakken.

De volledige Fox Supa Brolly Range en de Fox Supa Brolly Compact Range zijn verkrijgbaar bij De Tacklebox in Beilen of gemakkelijk te bestellen vis www.detacklebox.nl ! Klik hier om direct naar de Supa Brolly te gaan.

TB-9

Wanneer je in de regen drilt is het fijn dat je tussendoor even kan relaxen in een droog onderkomen.

Martin Post

Martin Post heeft geen introductie nodig. Deze rasvisser en eigenaar van Dé Tacklebox zal regelmatig op KWO gaan bloggen over de (karper) avonturen in zijn leven!