Word KWO member

Rigs met een reden: Aastype en anti-tangle eigenschappen – Willem Barnas

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Na het interessante eerste deel van Rigs met een Reden gaat Willem Barnas in dit tweede artikel dieper in op het aastype en de anti-tangle eigenschappen van rigs en systemen. Denk hierbij aan het aanpassen van de rig afhankelijk van het aas, enkele bewezen manieren om het in de war werpen van een rig te voorkomen en nog veel meer!

Goede rigs en loodsystemen vormen de basis van je vertrouwen als je achter de hengels zit.


Willem aan het woord: In dit tweede deel vertel ik (en laat ik zien) hoe ik mijn rigs aanpas aan het volume en gewicht van het aas en wat voor mij bewezen manieren zijn om het in de war werpen van een rig te voorkomen. Ik behandel vooral het vissen met boilies: pop-ups, bodemaas en wafters, ze komen allemaal voorbij. Het zijn geen totaaloplossingen, maar meer ‘pointers in the right direction’, voortgekomen uit meer dan twintig jaar statisch vissen en erover denken en ouwehoeren met vismaten. Er zijn dingen die ik niet meeneem, maar dan zijn dat vooral zaken die ik al eens uitvoerig besproken heb. Daar gaan we!

Vooral bij obstakels is een enorm goede houvast een must.

Pop-ups

Verreweg de beste pop-up rigs vind ik die met een curve in de haakmontage, een curve van krimpkous of een heel stijf materiaal met veel geheugen. Ik heb daar telkens de beste inhakingen mee, dit in tegenstelling tot de chod rig zelf. Hoe dat precies kan weet ik niet. Het zou kunnen zijn dat als je een chod rig echt overloaded vist, hij dan nog betrouwbaarder haakt.

Pop-up rigs met een curve in het haakgedeelte zijn favoriet bij Willem.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook