ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

River Vibes – Gebroeders Stelma on a mission

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Duur video: 21 MIN
Kanalen: Frankrijk, Video

De Lot is een Franse rivier die Joachim Stelma flink in de greep houdt. In de meivakantie wist hij al enkele fraaie vissen te strikken en het werd tijd voor een vervolg! Dit keer werd Joachim vergezeld door zijn broer Ruben. Beide mannen zijn niet vies van een avontuur en stapten vol goede moed de auto in naar het zuiden. Hoe de sessie verliep check je in dit ‘River Vibes’ artikel + de video (onderaan het artikel)!

Het beloofde weer een fantastisch avontuur te worden!


Joachim aan het woord: Eind 2014 maakte ik de keuze om na jaren vissen op afgesloten bakkenwateren weer terug te gaan naar de rivier. Enkele rivieren stonden op de planning, maar de Lot was met afstand nummer één op de shortlist. Dat de Lot mooi en uitdagend is wist ik, maar dat deze rivier mij zo in haar greep kon houden had ik niet verwacht. Nu, enkele jaren later, is de waterkeuze nog steeds vrij makkelijk. De TomTom kan daarom thuisblijven, want de bestemming is duidelijk.

Tijd voor een nieuw avontuur!

De Lot

Het voorjaar was mij goed gezind. In februari reisde ik al af naar het zuiden waar ik op de Rhône een topsessie beleefde. Vervolgens kwam de meivakantie waar de Lot mij rijkelijk beloonde met enkele zeer fraaie vissen (zie deze video). Met de zomervakantie nog in het vooruitzicht moest dit wel een topjaar worden. De droom om één van de magische 30 kg karpers van de Lot te vangen leek steeds dichterbij te komen. Zeker met de voorgaande zomersessies op de Lot in het achterhoofd!

Zou er deze sessie een ‘echte’ rivierbak gevangen worden?

2015 was een verkenningsjaar waar we al een paar schitterende Lot-spiegels konden vangen. Een jaar later, in juli 2016, oogstten we vanuit de boot flink wat grote vissen dankzij deze ‘investering’. Elke nacht was het goed raak en meestal konden we meer dan vier aanbeten in het logboek bijschrijven. Iets wat zeer goed is op de stukken Lot die wij bevisten. Toch had ik het idee dat er, met hetzelfde recept, dit jaar nóg meer in kon zitten. Het bootvissen had ik immers onder de knie en nu wist ik natuurlijk nóg beter op welke plekken het te doen zou zijn en welke strategieën ingezet moesten worden…

Tijdens eerdere sessies had Joachim al informatie verzameld over verschillende stekken.

Broers op een missie!

Ook Ruben was wel in voor een bootsessie. Hij had natuurlijk alle verhalen gehoord van het succes in 2016 en sindsdien stond al meteen vast dat we het samen over zouden doen. Na een telefoontje met Hans Dumont van Soul of the Lot was het snel geregeld. Dezelfde rivier, dezelfde periode en hetzelfde recept moesten zorgen voor een serie nieuwe bakken. Het aftellen begon al vanaf januari en op 8 juli was eindelijk zo ver. Vol vertrouwen betraden we de boot. Met de ervaring van 2016 had ik een plan uitgestippeld dat simpelweg niet mis kon gaan!

De gebroeders zijn klaar…

…voor een heerlijk potje vissen!

Een deksel en een neus

Jullie raden het natuurlijk al, iets met een deksel en een neus. Wat was het taai zeg. En vooral frustrerend. Niet dat we geen mooie vissen gevangen hebben, maar je gaat toch vergelijken. Nu zou je denken dat het bestand gewoon klein is, maar vorig jaar… De woorden ‘vorig jaar’ zijn tijdens de sessie vaak gevallen. De Lot is zo wispelturig en onvoorspelbaar. Ze doet wat ze wil en wanneer ze wil. Nu stroomde ze minder, en was ze helderder. Zou dat het geweest zijn? Of misschien had ik er blanco in moeten gaan, of andere keuzes moeten maken. Maar toch, we hebben ALLES geprobeerd! Althans, dat denk je op dat moment.

Het vissen vanuit een boot biedt een hoop voordelen op de Lot!

Nu achteraf, denk je toch steeds ‘wat als…’. En dat zal ik nooit weten, dus moet ik toch weer terug. Dat vind ik zeker niet erg, want misschien weet ik de rivier volgend jaar wél weer te kraken. Puzzelstukje voor puzzelstukje. Ik krijg je te grazen, droomvis.

“Ik krijg je te grazen, droomvis…”

Videotime!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1