ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Riverside ModderFakkers – Riviervissen 2.0

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Riviervissen… een tak van de karpervisserij die niet voor een ieder geschikt is. Edwin Otte doet echter niets liever! Hij smult van zowel de teleurstellingen als de successen want zoals uit dit artikel maar weer blijkt; het een gaat gepaard met het ander…


Traag slingert zij, die menigeen in haar greep houdt, door een keiharde vallei. Er is niets dat haar tegen houdt en alleen zij kan het hardste gesteente vorm geven op haar eigen manier. De magie straalt er vanaf! Visserjongetjes worden hier vissersmannen, maar vaak ook niet. Een fantastisch karper water; de rivier!

spookynights

Ik rij met mijn rammelende wagen over een hobbelig zandpad langs de rivier, het zonnetje schijnt dus raampje open, kop naar links, polaroid op en ogen op het water gericht. Op zoek naar karpers, op zoek naar stekken, op zoek naar gebeurtenissen die mijn vissersziel doen opleven en op zoek naar avontuur. Avontuur beleef ik altijd wel, geen twijfel. Neem als voorbeeld mijn wagen: Het berijden van dit voertuig is namelijk al een uitdaging op zich! Maar ach, zolang het rammelt, heb je het bij je…

Karpervissen op de rivier...

Karpervissen op de rivier…

...is niet voor mietjes!

…is niet voor mietjes!

Aan de overkant spot ik een paar gasten die ook zitten te karperen en besluit eens te gaan buurten. Iets wat tegenwoordig volgens mij een taboe is. “Stel je voor dat het onbekenden zijn zeg”, wat dan? Of… stel je voor dat iemand iets te weten zou kunnen komen dat hij of zij niet mocht weten? Dan hebben we de poppen aan het dansen in de karperwereld. Delen is er tegenwoordig niet snel meer bij. Er wordt en is teveel verneukt en men helpt elkaar liever naar de klote dan dat men elkaar helpt om ook een mooie karper te vangen. Jammer, maar ik wil gewoon ‘buurten’.

Tom & Jogi in the house

Ik draai het pad op en vrijwel direct komt een van de mannen op mij afstappen. Een beetje geïntimideerd door het gestalte van de man blijf ik even in de auto zitten. Als de karper visser dichterbij komt begin ik hem te herkennen. Het is d’n Tom! De enige echte! “What the fuck! Jij hier?” Gezellig! En wie drijft daar in vaargeul? “Das d’n Jogi! Amai!”

Jogi ken ik al jaren en weet overal z'n visjes te vangen!

Jogi ken ik al jaren en weet overal z’n visjes te vangen!

Tom kende ik eigenlijk niet voordat ik met een website begonnen was. Hij waardeerde het idee en al snel hadden we wat gemaild over, jawel; karpers! We hadden elkaar alleen nog nooit ‘in het echt’ ontmoet. Jogi kende ik al heel lang, van vroeger. Eigenlijk heb ik nooit geweten wat Jogi nou eigenlijk was; Belg, Zeeuw of een Nederlander? In ieder geval een toffe gast die zijn vissen altijd en overal weet te vangen en waar je wat van op kan steken als je ermee in gesprek raakt!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook