ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Robin Bulters goes Rainbow – Part I

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Voor velen onder ons is karpervissen één groot avontuur. De zoektocht naar het onbekende. Het uitstippelen van de route, het bedenken van strategieën en het onderzoeken van de regels (en wellicht het omzeilen ervan). Jaren geleden werd sommigen een stukje avontuur ontnomen omdat de zogenaamde ‘betaalwateren’ in opkomst kwamen. De karperwereld stond op z’n kop want dat was toch niet ‘echt’? En niet ‘eerlijk’?

Openbaar- vs. betaalwater… Wat past jou het beste?

Door de jaren heen deden slechte verhalen de ronde over sommige betaalwateren maar inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit de hedendaagse karpervisserij. Kwalitatief uitstekende ondernemingen bieden de karpervisser een toegankelijke manier om zijn (haar) hobby uit te oefenen. Robin Bulters stond altijd sceptisch tegenover betaalwateren maar ook hij ziet er de charme inmiddels wel van in. Mits het water op een eerlijke manier gerund wordt.

Kritisch maar open minded

Zijn eerste trip naar een betaalwater vond vorig voorjaar plaats en niet zomaar een betaalwater. Hij is namelijk naar het beroemde Rainbow Lake geweest, het beroemde Big Fish Lake onder de rook van de Franse stad Bordeaux. In dit tweeluik voor de KWO Community gaat Robin ons meenemen naar zijn ‘ontmaagding’ op BTW gebied en deelt hij eerlijk zijn bevindingen over het meest besproken karperwater van Europa.

Karpervissen op Rainbow Lake, een ervaring om nooit te vergeten of eens en nooit meer? Robin Bulters ging op onderzoek uit!

We trappen af met de ‘road to’; de voorbereiding van Robin op de vistrip waar hij stiekem al lang naar uit keek!

Jarenlang volgas op de openbare wateren…

Robin vertelt: Lac du Curton, oftewel ‘Rainbow Lake’. Als jonge visser las ik hier in de meeste karperboekjes wel over; een water met reusachtige karpers, de ene nog groter, mooier en zwaarder dan welke karper dan ook die op de ontelbare wateren in Europa rondzwemmen. Ooit zou ik hier een keer gaan vissen… ooit.

Twee monstervissen uit een bizarre sessie…

…op openbaar water!

Als ik in 2009 voor het eerst met vier vrienden naar Frankrijk ga om het bekende Lac des Vieilles Forges te bevissen, vergeet ik heel even wat er dagelijks ten zuidwesten van Bordeaux gebeurt. De bizarre vangsten van ‘Rainbow Lake’ worden even naar de achtergrond verdrongen. Zeker als ik na drie dagen vissen het bericht van Paul ontvang dat hij een karper van achtentwintig kilo gevangen heeft. Wat een geweldige vis en wat een prachtige omgeving. De vrijheid op een openbaar water is voor mij onbetaalbaar en onvervangbaar. Naast de vrijheid zijn er voor mij nog een aantal pluspunten ten opzichte van ‘Rainbow’:

De vrijheid op een openbaar water is voor mij onbetaalbaar en onvervangbaar.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1