ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Secuur vissen met behulp van distance sticks – KWO How To Video

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Duur video: 1 MIN

Op de KWO Redactie komen veel verschillende vragen binnen over technische aspecten van de karpervisserij. Middels korte How To Video’s proberen we antwoorden te verschaffen over de vraagstukken die er onder members leven. Maurice van Griesbergen vroeg zich af hoe hij secuur kan vissen op wateren waar geen boot of voerboot is toegestaan en hij dus ‘ouderwets’ is aangewezen op zijn werpskills.

Een tweetal belangrijke hulpmiddelen die we zelf graag inzetten (als het op werpen aankomt) is de lijnclip op je molen én een setje zogeheten ‘distance sticks’. Diverse merken hebben ze in hun assortiment en in de basis zijn het twee stokjes met een touwtje ertussen  🙂  Dit koord is 12 ft lang (3,6 meter wat neer komt op een hengellengte) zodat je exact kunt bijhouden hoeveel hengellengtes lijn je hebt uitstaan.

Distance sticks zijn enorm handig als je snel en secuur wilt vissen. Daarnaast neemt het amper plek in in je uitrusting. Een setje sticks steek je immers zo in je foudraal.

In onderstaande video laat Luuk Zomerhuis zien hoe hij eerst ‘spot on’ werpt, vervolgens de lijn clipt en middels de distance sticks bijhoudt hoeveel hengellengtes de stek vanaf de oever gelegen is. Vervolgens noteert hij het aantal hengellengtes in z’n telefoon om zo makkelijk terug te kunnen zoeken hoe ver er gevist moet worden. Een handige methode om uiterst secuur te vissen. Het enige waar je op moet letten is dat je het lood natuurlijk in de juiste richting zwiept  😉

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1