ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Slaapzaktips: een winterslaapzak voor elk budget!

Favoriet Favoriet
Slaapzaktips: een winterslaapzak voor elk budget!

Nu de nachtelijke temperaturen richting en zelfs onder de nul graden gaan, kun je niet meer zonder een goede slaapzak op pad. In dit artikel geven we je een aantal slaapzaktips, met winterslaapzakken voor ieder budget!


KWO Redactie: Winterslaapzakken zijn er in allerlei soorten en maten. Waar een winterslaapzak volgens ons in ieder geval aan moet voldoen, zijn de volgende punten:

  • Voldoende warmte bieden om te gebruiken bij lage temperaturen
  • Goed sluitende ritsen
  • Zachte binnenvoering voor comfort
  • Voldoende ruimte om lekker in te liggen
  • Stevige aansluitingen om de slaapzak aan je stretcher te maken
Een winterslaapzak moet aan strenge eisen voldoen!

De slaapzakken in het onderstaande overzicht scoren allemaal voldoende op onze eisen. De één wel wat meer dan de ander natuurlijk 😉 We maken onderscheid in drie prijsklasses: de instapklasse (tot 150 euro), een middenklasse (150 tot 180 euro) en de topklasse (meer dan 180 euro).

Wintervissen… Je moet ervan houden! De 365 slaapzak van Trakker houdt Michiel in ieder geval goed warm.

Denk jij er over na om een slaapzak voor de winter te kopen? Denk dan naast het budget dat je wil uitgeven aan je slaapzak bijvoorbeeld ook aan:

  • Afmetingen (past hij op je stretcher)
  • Gewicht
  • Temperatuur range waar de slaapzak op is getest
  • Materiaalsoort

Denk goed na over je eisen, voor je een winterslaapzak koopt!

De instapklasse

Forge Tackle – Sherpa 4 Sleeping Bag

We starten met de slaapzak die momenteel veruit de meest betaalbare optie is voor de wintervisser. Naast dat deze slaapzak je warm houdt tot wel -10 graden celcius, is de buitenkant ook nog eens waterdicht! Deze Sherpa 4 slaapzak van Forge Tackle kost normaal €130, maar door de speciale najaarsaanbieding kost deze slaapzak je nu slechts €78,-! Check ‘m hier.

Klik op de bovenstaande link om te profiteren van de speciale herfstkorting van Forge Tackle!

Skills All Season Sleeping Bag

De naam zegt het al: met deze slaapzak van Skills kun je in alle jaargetijden uit de voeten! Deze slaapzak is voorzien van een thermo voering, quick release ritsen, ingebouwd (verwijderbaar) hoofdkussen én een handig zakje voor bijvoorbeeld je portemonnee of telefoon. Dit alles scoor je voor nog geen €120!

Naast de Forge Tackle slaapzak is ook deze variant van Skills goed te betalen!

De middenklasse

Alright, over naar de middenklasse! Ook in dit segment hebben we een tweetal fraaie slaapzakken voor je klaarstaan. We trappen af met de SP C-Tech slaapzak van Solar!

Solar SP C-Tech slaapzak

De SP C-Tech slaapzak van Solar is een luxe vijfseizoenen slaapzak voor een aantrekkelijke prijs. Deze slaapzak is licht van gewicht, maar biedt toch voldoende warmte voor de koudere nachten. Overigens werd deze slaapzak al eens aan een KWO Fieldtest onderworpen, die lees je hier! De SP C-Tech kost je zo’n €150,-

Bekijk ook de fieldtest van deze slaapzak!

Avid Thermafast 5 season

De Thermafast range van Avid bevat een speciale holle vezel vulling zodat je slaapzak megasnel opwarmt in de koude maanden. Het ‘Comfort Control’ systeem bied je meerdere lagen, zodat je deze slaapzak ook prima kunt gebruiken in de zomermaanden. Deze slaapzak kost je zo’n €150,-!

Prima kwaliteit voor een zacht prijsje, dat scoor je met deze Avid Thermafast!

Fox Duralite – 5 season slaapzak

Van Fox hebben we twee varianten in het overzicht opgenomen, waaronder de Duralite 5 Season slaapzak. Deze slaapzak is voorzien van 7 Core Hollow Fibre voering, een micro fleece onderlaag en een sherpa bovenlaag. Kortom: precies wat je nodig hebt voor de koudere nachten! De Duralite slaapzak kost ongeveer €170,-

De Durelite is een kwalitatieve slaapzak uit de middenklasse.

Topklasse

Last but not least: de absolute paradepaardjes van de winterslaapzakken! In totaal hebben we vijf varianten voor je opgezocht, bekijk ze hieronder:

Fox Flatliner – 5 season slaapzak

De Fox Flatliner 5 Season slaapzak lijkt in veel opzichten op de Duralite versie, maar is nóg warmer, nóg zachter en dus nóg comfortabeler! Deze slaapzak verlaagt je spaarrekening met zo’n €190,-

Het instapmodel uit ons topklasse overzichtje, de Flatliner van Fox!

Trakker Duotexx

De Duotexx slaapzak van Trakker valt meteen op door z’n buitenkant van Aquatexx, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je slaapzak nat wordt. In de warmere maanden kun je onder de bovenste laag slapen, maar in de koudere maanden kruip je lekker onder de onderste laag. Kou lijden is voorgoed verleden tijd met deze slaapzak! Kosten: zo’n €190,-

Voorzien van een Aquatexx buitenkant…
…en meerdere lagen om onder te slapen!

Nash Indulgence 5 Seasons

Ultiem comfort. Dat is wat de Nash Indulgence slaapzak in twee woorden omschrijft! Net als de Duotexx heeft deze slaapzak twee lagen, waardoor hij ook in de warmere maanden te gebruiken is. Deze slaapzak is getest tot maar liefst minus 20 graden celcius! Kortom: perfect voor in de wintermaanden. Kosten: €200,-

Met deze Indulgence slaapzak van Nash lig jij er warmpjes bij deze winter!

Trakker 365 – Ultieme all-year-round slaapzak

Eén van de toppers uit dit overzicht is de Trakker 365 slaapzak. Deze slaapzak heeft een speciale binnenvoering die je kunt omwisselen. Je kunt kiezen voor fleece binnenkant als een zachte polyester voering. Dit maakt deze slaapzak ideaal voor het voorjaar, zomer, najaar en de winter! De 365 slaapzak kost je ongeveer €230,-.

De absolute top of the bill: de Trakker 365 slaapzak!

Fortis Techlite slaapzak

De absolute topper uit dit overzicht is de Fortis Techlite slaapzak. Deze slaapzak valt meteen op door zijn extreem lage gewicht. Een winterslaapzak van slechts drie kilo ga je niet snel ergens anders vinden! Ook deze slaapzak is bruikbaar in alle seizoenen en daardoor multifunctioneel. Kosten: zo’n €310,-

Dit is het absolute paradepaardje van Fortis!

Mark Hofman nam deze slaapzak al eens onder de loep, check hieronder de video:


BONUSTIP: Gebruik een cover

Heb jij al een slaapzak, maar is deze niet warm genoeg? Bekijk dan eens de mogelijkheid om een ‘cover’ over je slaapzak te gooien. Met deze extra laag tover je een gewone slaapzak om tot een winterslaapzak! Onder andere Nash en Fox bieden deze covers aan.

De Winter Shroud van Nash kun je ook omhoog zetten om droog te blijven bij de regen!

Slaapzak scoren

Benieuwd waar je deze slaapzakken kunt vinden? Bekijk eens het assortiment van de Tacklebox en Raven! Zij hebben de meeste slaapzakken ruim op voorraad.

Denk goed na over de slaapzak die je gaat kopen! Je wil niet eindigen zoals Pilaar toch…? 😉

Hopelijk heb je iets aan dit overzicht en de tips gehad. Succes in de komende (winter)maanden!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl