ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Soaken – Doe jij het al of juist helemaal niet?

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Soaken; het blijft een veelbesproken onderwerp. We krijgen hier nog regelmatig vragen over binnen dus zijn we op onderzoek uitgegaan. Hoe gebruik je het, hoeveel gebruik je het en is het überhaupt nodig om te gebruiken? En maak je een alternatieve eigen soak of koop je bijvoorbeeld de alom bekende (en prijzige) Goo? In dit artikel zetten we alles voor je op een rijtje door diverse vissers aan het woord te laten.

Het soaken van je aas, meerwaarde of onzin? We vroegen het een aantal vissers! Foto: Bob Slot.

Laten we beginnen met iemand die zijn ‘ballen’ regelmatig soakt, maar zeker niet altijd…


Remko Oude Elferink: liever niet soaken…

Om te beginnen ben ik niet tegen soaken. Ik pas het toe in mijn eigen visserij, maar merk de laatste jaren dat het ook een negatief signaal kan geven aan de karpers. Een voorbeeld waarbij het bij mij wel goed werkt, is op stadswatertjes. Pellets en wat verkruimelde boilies flink soaken met minamino, liver of krill extract, forceert vaak snel een aanbeet. Ook in de koudere maanden, wanneer de vis net ontwaakt, kunnen enkele gesoakte aasjes net die trigger zijn om tot een aanbeet te komen.

Een vangst van De Karperhoeve voor Remko Oude Elferink. Soaken is volgens hem niet altijd een meerwaarde!

Volgens mij werkt dit goed omdat de attractieve stoffen sneller meer karpers op de stek lokken. Zo ontstaat er voedselnijd  waardoor de karpers hun voorzichtigheid verliezen en ‘vol’ op het aas gaan!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1