Stairs 2 Hell 2019 gaat bijna van start!

Favoriet Favoriet
Stairs 2 Hell 2019 gaat bijna van start!

Lange kusten, vlijmscherpe mosselen, duizenden bezoekers, mooie vangsten, astronomische prijzen, respect van anderen, adrenaline en spanning tot het einde. Ofwel: volgens de organisatie van Stairs 2 Hell dé karperwedstrijd ZONDER superlatieven.


De organisatie aan het woord:  Lange kusten, vlijmscherpe mosselen, duizenden bezoekers, mooie vangsten, astronomische prijzen, respect van anderen, adrenaline en spanning tot het einde. Dat is precies hoe deelnemers van vorig jaar Stairs 2 Hell herinneren. 2018, het tweede jaar van het internationale kampioenschap Stairs 2 Hell, vond plaats van 11 tot 18 augustus 2018 op het lagere meer van Novomlýnská.

Dit jaar is de wedstrijd van 5 t/m 12 oktober.

Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de European Carp Fishing Association in samenwerking met de Moravische Vissersvereniging. Dankzij deze unieke samenwerking kunnen kinderen steun ontvangen van elk CZK 2.000 betaalde startkosten. Vorig jaar was er visuitrusting ter waarde van CZK 120.000 uitgereikt voor de Moravische kinderen. In 2019 zullen de kinderen visspullen ontvangen ter waarde van CZK 192.000. Laten we nog eens terugkijken naar Stairs 2 Hell 2018,  door de ogen van de toeschouwers.

De insteek

Veel karperwedstrijden proberen de grootste ter wereld te zijn, Stairs 2 Hell is ‘slechtst’ de grootste van Tsjechië. Maar dit is ook zeker niet ons doel! Stairs 2 Hell focust zich niet op zoveel mogelijk teams, maar juist op die karpervissers die enkel voor het echte werk willen gaan. De voorwaarden voor de wedstrijd zijn zo georganiseerd dat iedere deelnemer in staat is om zijn/haar ding te doen en de wedstrijd te winnen! Juist hierom hebben we ervoor gekozen om slechts 96 teams te laten strijden op het immense reservoir.

Vorige jaar werden er prachtige karpers gevangen

Het is bijna zo ver

We zitten alweer in september en dat betekend dat over een maand de echte karper-visvakantie begint op het lage Novomlýnská meer. De meest gepassioneerde vissers uit heel Europa zullen zich hier verzamelen. Ze zullen strijden om de titel van de karper-viskampioen van Europa en vooral de waardering van mede karpervissers. Bijna iedereen kon meedoen, maar er kan natuurlijk maar één team winnen!

Bijna iedereen kon meedoen, maar er kan maar één team winnen!

Het succes vereist veel vaardigheden, ervaring, kracht, vastberadenheid, maar ook geluk. Zullen de Tsjechische teams de strijd winnen? Hun thuisveld, of gaat de waardevolle trofee naar het buitenland? Het antwoord op deze vraag komt snel. Meekijken kan via onze online uitzending. Voordat het begint laten we je de kaart met visstekken alvast zien. Het is ook mogelijk om een gokje te doen van welk team er dit jaar gaat winnen, en op welke stek? Het winnende team van Stairs 2 Hell zal ervandoor gaan met €20.000!

Op deze map zijn alle stekken van 2019 te zien!

Nieuw in 2019

De afgelopen jaren vonden de Stairs 2 Hell wedstrijden plaats in de hete zomers. De belangrijkste verandering voor 2019 is dat het evenement wordt verplaatst naar oktober, een veel betere periode! Volgens lokale vissers de beste tijd om op het meer van Novomlynska te vangen, sterker nog, dé tijd om je persoonlijk record te verbeteren!

Zouden er dit jaar records worden gebroken? De deelnemers smeken erom! 😉

Het Novomlynska Lake is een complex bestaande uit drie onderling verbonden meren. Het middelste meer is een natuurreservaat waar niet gevist mag worden. Hier paaien de vissen en blijven veel grote karpers hangen tot het einde van de zomer. Zodra de poorten in het najaar weer worden geopend trekken veel grotere vissen richting het lagere gedeelte, waar de wedstrijd wordt georganiseerd. Juist hierdoor is de kans op een bak van meer dan 30 kilo relatief groot.

De kans op een bak van meer dan 30 kilo is relatief groot!

Trailer

Het water bevat dus parels van karpers, maar die zullen niet komen aanwaaien. Je materiaal zal afgestemd moeten zijn op de ‘snags’ en de vele mosselbanken. Niet voor niets adviseren experts om voorslagen van 0,8 tot wel 1,2mm te gebruiken. Novomlynska is het ‘Jurassic Parc’ onder de karperwateren 😉

Terugblik op Stairs 2 Hell 2018

Halverwege augustus van vorig jaar vond in Tsjechië de 2018 editie van Stairs to Hell plaats. In dit artikel lezen jullie een verslag van die wedstrijd, die tot in de állerlaatste minuut enorm spannend is geweest.

In de vorige wedstrijd werd er tot diep in de slotfase nog vis gevangen!

Hopelijk wordt de 2019 editie net zo spannend, of zelfs nóg spannender, dan de wedstrijd in 2018. We gaan het zien!

De organisatie van Stairs 2 Hell


De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl