ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Stairs 2 Hell 2020 gaat los in oktober – Meest extreme karperwedstrijd van het jaar!

Favoriet Favoriet
Stairs 2 Hell 2020 gaat los in oktober – Meest extreme karperwedstrijd van het jaar!

Extreme omstandigheden, prachtige vangsten, grote prijzen, spanning tot de laatste minuut en de meest fanatieke karpervissers. Stairs 2 Hell brengt dit alles samen in misschien wel de bruutste karperwedstrijd ter wereld! De wedstrijd wordt in oktober wederom gehouden op het gigantische meer van Novomlýnská en in dit artikel lees je er meer over.


De organisatie aan het woord: Enorme wateroppervlakten, mosselbanken, geweldige prijzen, respect van anderen, veel toeschouwers, harde wind, grote karpers, adrenaline en spanning tot het einde. Dat is precies hoe deelnemers van vorig jaar Stairs 2 Hell herinneren. 2019, het derde jaar van het internationale kampioenschap Stairs 2 Hell, vond plaats van 5 tot 12 oktober 2019 op het lagere meer van Novomlýnská.

Dit jaar zal de wedstrijd van 3 tot en met 10 oktober plaatsvinden.

Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de European Carp Fishing Association in samenwerking met de Moravische Vissersvereniging. Dankzij deze unieke samenwerking kunnen kinderen steun ontvangen van elk CZK 2.000 (€75) betaalde startkosten. In 2019 hebben de kinderen visspullen ontvangen ter waarde van CZK 192.000 (ruim €7.100). Laten we de hoogtepunten eens terugkijken van Stairs 2 Hell 2019!

De hoogtepunten van Stairs 2 Hell 2019!

De insteek

Veel karperwedstrijden proberen de grootste ter wereld te zijn, Stairs 2 Hell is ‘slechtst’ de grootste van Tsjechië. Maar dit is ook zeker niet ons doel! Stairs 2 Hell focust zich niet op zoveel mogelijk teams, maar juist op die karpervissers die enkel voor het echte werk willen gaan. De voorwaarden voor de wedstrijd zijn zo georganiseerd dat iedere deelnemer in staat is om zijn of haar ding te doen en de wedstrijd te winnen! Juist hierom hebben we ervoor gekozen om slechts 100 teams te laten strijden op het immense reservoir.

Vorige jaar werden er prachtige karpers gevangen!

In oktober is het zo ver

In oktober zullen de meest gepassioneerde vissers uit heel Europa zich hier verzamelen. Ze zullen strijden om de titel van de karper-viskampioen van Europa en vooral de waardering van mede karpervissers. Bijna iedereen kan meedoen, maar er kan natuurlijk maar één team winnen!

Er is maar één team dat kan winnen!

Het succes vereist veel vaardigheden, ervaring, kracht, vastberadenheid, maar ook geluk. Zullen de Tsjechische teams de strijd winnen? Hun thuisveld, of gaat de waardevolle trofee naar het buitenland? Het antwoord op deze vraag komt in het najaar!

Na het startsignaal zal de strijd beginnen!

Ook de prijzen zijn dit jaar wederom fantastisch. Het winnende team van Stairs 2 Hell zal ervandoor gaan met maar liefst €20.000! Vang je de zwaarste vis van de wedstrijd, dan mag je met maar liefst €1500 naar huis. Hoe bruut is dat?!

De omstandigheden van deze wedstrijd zijn behoorlijk ruig!

Over het water

Het Novomlynska Lake is een complex bestaande uit drie onderling verbonden meren. Het middelste meer is een natuurreservaat waar niet gevist mag worden. Hier paaien de vissen en blijven veel grote karpers hangen tot het einde van de zomer.

De kans op een bak van meer dan 30 kilo is relatief groot!

Zodra de poorten in het najaar weer worden geopend trekken veel grotere vissen richting het lagere gedeelte, waar de wedstrijd wordt georganiseerd. Juist hierdoor is de kans op een bak van meer dan 30 kilo relatief groot.

In 2019 kwamen er serieuze vissen langs. Zou dat in 2020 ook weer lukken..?

Snags en mosselbanken

Het water bevat dus parels van karpers, maar die zullen niet komen aanwaaien. Je materiaal zal afgestemd moeten zijn op de ‘snags’ en de vele mosselbanken. Niet voor niets adviseren experts om voorslagen van 0,8 tot wel 1,2mm te gebruiken. Novomlynska is het ‘Jurassic Parc’ onder de karperwateren 😉

Onder het spiegelgladde oppervlak zit een bodem vol obstakels…

Terugblik op Stairs 2 Hell 2019

In oktober van vorig jaar vond in Tsjechië de 2019 editie van Stairs to Hell plaats. In dit artikel lezen jullie een verslag van die wedstrijd, waarbij er serieuze bakken op de kant kwamen!

In de vorige editie bleef het lang spannend en werden er vissen boven de 50 pond gevangen!

Hopelijk wordt de 2020 editie net zo spannend of zelfs nóg spannender dan de voorgaande edities. We gaan het zien!

Stay tuned!

De organisatie van Stairs 2 Hell


Meer info over de wedstrijd vind je op de officiële website en Facebookpagina.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl