Stairs2Hell 2019: Lees hier de laatste updates van de wedstrijd!

Favoriet Favoriet
Stairs2Hell 2019: Lees hier de laatste updates van de wedstrijd!

Inmiddels is het in volle gang: Stairs2Hell 2019! Dit evenement vindt plaats op het taaie Lake Novomlynska en zoals de naam al doet vermoeden is deze wedstrijd niet voor iedereen weggelegd… In dit artikel check je de laatste updates en tussenstanden!


We updaten dit artikel regelmatig. De nieuwste updates staan bovenaan, voor oudere updates kun je naar onderen scrollen!

Het belooft weer een mega spannend evenement te worden!

UPDATE: Bert, Sander en Gobin vangen hun eerste vis!

Nadat we telefonisch contact hadden met de mannen van het Sonik Sports team 2, bleven ze ons op de hoogte houden van hun sessie. En goed nieuws: de eerste vis is op de kant gekomen! Een brute schub van maar liefst 18,43 kilo belandde op de mat. Omdat de zwaarste drie vissen tellen, kan het nog alle kanten op met de wedstrijd!

Hoppa, ruim 18 kilo schubgeweld van het machtige meer van Novomlynska!

Laten we voor de mannen hopen dat er nog meer vissen op de kant komen op stek 94. Tot op het laatste moment blijft het spannend!

De mannen hopen op een pot met goud. Wie weet wat er nog gaat gebeuren!

Uniek kijkje in S2H 2019: Bert, Sander en Gobin vissen op stek 94!

Vanuit de redactie leek het ons leuk om een kleine sneak peak in de wedstrijd te krijgen, dus namen we contact op met Bert Teuben en Sander Schipper en Gobin, die deelnemen aan Stairs 2 Hell. Vanaf stek 94 vertellen ze in het kort over hun ervaring tot nu toe.

Op naar stek 94!

Sander aan het woord: Stairs 2 Hell doet haar naam eer aan! Stek 94 ligt vol met grote basaltblokken dus het terrein is behoorlijk ruig. De visserij in onze sector verloopt ook moeizaam. Slechts twee vissen van boven de zeven kilo werden er gevangen. Twee stekken verderop kwam er wel een hele brute vis op de kant: 22.7 kilo! Zelf hebben we helaas één vis verspeeld. Vermoedelijk nog een groot exemplaar ook…

Door de grote keien hebben de mannen geen gemakkelijke stek geloot!
Twee stekken verderop was het al flink raak. De grootste drie vissen tellen, dus dit kon wel eens een belangrijke vangst zijn!

De vis lijkt met name gevoelig te zijn voor de wind, maar helaas voor ons staat de wind de andere kant op te blazen. Ondanks dat blijven we vol vertrouwen zitten! De tactiek is iets aangepast en we mikken op een paar grote vissen. De vrijdag voordat de wedstrijd begon is er op onze stek nog een 25 kilo vis gevangen, dus het kan nog alle kanten op!

Ondanks dat de mannen op alles zijn voorbereid, zitten de omstandigheden nog wel een beetje tegen.
De weersomstandigheden zijn enorm wisselvallig. Het ene moment waait het zo hard dat het gebruik van een rubberboot wordt verboden en het volgende moment is het windstil en mistig!

Wat de organisatie betreft kunnen we kort zijn: de wedstrijd is echt top georganiseerd! De hoofd marshall komt bij iedereen langs om te kijken hoe het gaat en je kunt bij de organisatie zelfs eten bestellen dat ze op je stek komen bezorgen. Eén ding is nu al zeker: wij doen volgend jaar weer mee!

De kans is groot dat je deze mannen volgend jaar weer tegenkomt op Stairs 2 Hell 2020!

Dag 3 – Trage start van de wedstrijd

De visactiviteit was behoorlijk laag in de beginfase van de wedstrijd. De eerste vis van wedstrijddag twee werd gevangen om drie minuten na middernacht op stek 63. Waardevolle punten voor het team van KapriKulicky: 9.13 kilo konden zij bijschrijven!

De volgende vis kwam daarna, om één uur ’s nachts, bij het Dynamite Baits team uit Oostenrijk. Zij moesten de warme slaapzak verlaten om een vis van 8.17 kilo op de mat te krijgen.

Ondanks de kou vonden de deelnemers het niet erg om hun slaapzak uit te moeten!
Temperaturen tot min twee graden: Stairs2Hell doet haar naam eer aan.

De volgende ochtend was het enorm koud: temperaturen tot min twee graden werden gemeten! De teams die buiten naast hun hengels sliepen werden wakker met een witte slaapzak en ijs op hun gezicht. Ook de mannen van Carpsonbaits moesten de vrieskou trotseren: om 5:30 vingen zij een vis!

De tweede ochtend was het enorm koud aan het water!

Langzaam maar zeker komen de vissen op gang. Later die ochtend kwamen er nog twee vissen bij en er werden een aantal exemplaren onder het minimumgewicht van zeven kilo gevangen. We wachten gespannen op de wind, die de activiteit kan aanwakkeren!

Hoog tijd dat er een windje over het water gaat trekken!

Dag 2 – Start van de wedstrijd!

’s Ochtends vroeg staan de teams te popelen om naar hun stek te gaan en uit te pakken. Dit belooft een vermoeiende dag te worden! Het uitpakken van de uitrusting, klaarmaken van alle tackle en het wachten op het startsignaal…

Om 14:00 klonk het startsignaal!

Om 14:00 was het zo ver: Jakub en Claudia luidde de hoorn en de wedstrijd kon beginnen! Het startsignaal betekende dat de teams in hun boot het water op mochten. Sommige teams begonnen meteen met het uitvaren van de rigs, anderen kozen ervoor om de stek eerst grondig uit te kammen.

Meteen na het startsignaal schoten talloze boten het meer van Novomlynska op!

Nog geen twee uur na het startsignaal kwam de eerste vis al op de kant bij het team van Proficarp. Deze vis woog 8.14 kilo en was dus nét zwaar genoeg om mee te tellen in het klassement.

Niet lang na het startsignaal werden de eerste vissen gemeld!

Later die dag werd er nog een vis gevangen, maar deze kwam niet boven het minimumgewicht van zeven kilo. Op naar de volgende vangsten!

Al snel waren er meerdere teams…
…die vis op de kant kregen!

Dag 1 – Controles en opening

Vanaf ’s ochtends vroeg werd ieder team aan een strenge controle ondervonden. Onder andere de bootcheck was een belangrijk onderdeel!

Voor aanvang van de wedstrijd wordt ieder team streng gecontroleerd.

Aan het einde van de dag was er een groepsfoto en een feestelijke opening van het evenement. Na een speech van Jakub Vágner was het tijd voor een langverwacht moment: de stekloting!

De feestelijke opening was een groot succes!

Na de loting was er nog een feestelijk maal, waarbij de nodige tactieken besproken werden. Morgen gaat de wedstrijd beginnen, dus dat wordt een spannende dag!


D-Day

D-Day zit eraan te komen! Het meer van Novomlynska zal een week lang de thuisbasis zijn voor talloze Europese vissers die hun geluk gaan beproeven op dit meer. Als organisatie verwachten we een hoop slapeloze nachten en talloze vissen!

Almost D-Day… De wedstrijd staat op het punt om te beginnen!

Er zal fel gestreden worden om de hoofdprijs te bemachtigen. Naast dat je jezelf de Europese kampioen mag noemen, win je maar liefst €20.000 (meer dan 500.000CZK!) als je de wedstrijd wint! Wie zou er met deze prijs vandoor gaan? Duitsers, Oostenrijkers, Hongaren, Polen, Nederlanders, Engelsen of misschien wel een team uit Tsjechië!

Via de Facebookpagina worden alle nieuwtjes gedeeld!

Houd de Facebookpagina in de gaten voor live updates, waar we ook prijzen van meer dan €1.500 verloten, en bekijk de website voor de laatste stand op het leaderboard.


Meer weten over Stairs2Hell 2019? Check dan de website en volg ook de Facebookpage om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl