ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Stalking Like A Boss – Deel 4: Struinend vissen op vakantie

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

We zijn inmiddels aanbeland bij het vierde deel van Stalking Like A Boss dat ervaringsdeskundige Nick Beuvink voor jullie geschreven heeft. Na deel 1, deel 2 en deel 3 gaat dit laatste deel over struinend vissen op vakantie. Nick deelt een aantal handige tips & tricks die je gaan helpen om sneller een karper in je pollen te hebben tijdens de volgende buitenlandse trip!


La Douce France

Bijna wekelijks zie ik op Facebook, Instagram of Whatsapp berichten voorbijkomen over volgepakte auto’s, slecht eten en ongeschoren mannen. Vaak betekent dit dat er weer een koppel of verloren enkeling naar het Franse land is vertrokken. Wat vaak, zo niet altijd, ontbreekt op dergelijke foto’s is een penhengel. Als je in de geschiedenis kijkt waren er volksverhuizingen waarbij er minder spullen meegenomen werden dan de gemiddelde karpervisser die naar het zuiden trekt. En toch… toch schijnt er nooit ruimte te zijn voor die extra panlat.

Neem jij al een pen/struin hengel mee op vakantie?

Neem jij al een pen/struin hengel mee op vakantie?

In het verleden is mij opgevallen dat juist die penhengel vaak een extra bonusvis oplevert, of zelfs een hele sessie kan redden! Op een enkele Fransoos na vissen alle locals vrijwel hetzelfde. Een penhengel hoort in Frankrijk niet bij de gebruikelijke attributen, wat voor ons dus ruimte creëert om daarop in te spelen. Neem bijvoorbeeld een betaalwater. Ik ben zelf niet het type dat daar vist, maar ik weet van vrienden die er regelmatig heen gaan dat het er vaak zeer eenzijdig aan toegaat. De stekken staan vast, de richting waar je heen vist is negen van de tien keer dezelfde als de gozer die er zat voordat jij aankwam.

De karpers worden dag in dag uit belaagd met stukken lood en strakke lijnen. De schade die je daar aan kunt richten in de ene windstille hoek, die iedereen links laat liggen, is ongekend. De vissen hebben waarschijnlijk nog niet vaak een dikke regenworm op half water gezien. Ik kan de kansen vanaf hier ruiken!

Een bonusvis onder het pennetje zorgt bij mij voor de meeste voldoening!

Een bonusvis op het pennetje zorgt bij mij voor de meeste voldoening!

Op openbare wateren is het in Frankrijk niet anders. Zelfs in de zomermaanden vist bijna iedereen statisch op deze wateren. Want ja, je gaat naar Frankrijk, en dan moet je wel anders vissen dan in Nederland. Of toch niet? Vaak verkijken wij ons op de mogelijkheden doordat we te gehaast te werk gaan. We hebben maar één week, en in die zeven dagen moet het gebeuren. Stokken erin, voer erop, gaan met die banaan. Maar wat als hij nou niet gaat?

Het kan zo makkelijk zijn.

Het kan zo makkelijk zijn.

Observeren is ‘the key’

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook