ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Statisch struinen op monsterkarpers – Dennis Willemsma

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Duur video: 4 MIN

Soms is 1 minuut vissen op de juiste plek genoeg om meer te bereiken dan wanneer je 24 uur door het venster van je bivvy zit te staren op een gangbare stek. Net als een vrouw heeft ieder water heeft haar ‘zwakke plekken’. Bij een dame scoor je vaak snel met lieve woordjes en het geven van aandacht, technieken die een jager als Dennis Willemsma tot in de puntjes beheerst. Maar ook op de wateren waar hij neerstrijkt probeert Dennis de plekken te vinden waar de karpers makkelijker vangbaar zijn. Vaak zijn dit de vergeten of juist de verboden hoekjes van het water. Plekken waar je geen tent, rodpod en andere shit kwijt kunt. Nee, plekjes waar je geknield moet zitten, het carbon in je trillende handen, wachtend tot de lijn door de ogen vliegt…


Twee weekse najaarstrip

Afgelopen najaar heb ik een heerlijke Franse roadtrip gemaakt met mijn makker Charlie, na een dramatische week waren we dolblij dat we twee weken vistijd tot onze beschikking hadden, want na 7 dagen stond de teller op slechts een tweetal karpers. Wel rakkers van formaat, maar niet bepaald een resultaat om over naar huis te schrijven. Als verregende zwervers dropen we af en maakten we een nieuw plan, tijd voor een nieuw water! Opzich hadden we nog tijd genoeg en we besloten om de Alpen met een bezoekje te vereren en daar het meest bekende water te bevissen. In dit geval betekende dat direct dat we met véél regelgeving te maken zouden krijgen; de controleur woont haast aan het water. Geen fijn idee, maargoed: het bestand is dusdanig aantrekkelijk dat we de brave schoenen aantrokken en de bergen in trokken…

dennis-willemsma-karpervissen-alpen-4

Zoveel mogelijk volgens de regels vissen: geen tent, enkel dagvissen en voor het donker weer opzouten!

Meevaller

Bij aankomst op het langgerekte, kraakheldere meer fronsen we de wenkbrauwen: er zitten slechts 2 andere karpervissers. “Netjesss!” Een fijne meevaller na een week (zo goed als) blanken in de drukte op het vorige water. We hosselen een vergunning en gaan aan de slag op een centrale stek vanwaar we zo verspreid mogelijk vissen. Niet lang helaas, want tegen de schemer staat de controleur al in onze nekken te hijgen. De beste man heeft hart voor de zaak want op een zeer vervelende toon deelt hij ons tot op de minuut nauwkeurig mede tot wanneer we mogen vissen en wanneer we van het terrein af moeten zijn. We hadden al gehoord dat deze mijnheer een baasje was, en dat ondervinden we nu zelf ook.

Het is heerlijk rustig aan het water. Genieten.fr

Het is heerlijk rustig aan het water. Genieten.fr

Iedere avond slapen Charlie en ik lepeltje lepeltje in een goedkoop hotelletje (ja jongens, voor nog geen €40,- per nacht is dit toch wel lekker). Ideaal want hierdoor kunnen we de uitrusting compact houden en zijn we ’s ochtends snel geïnstalleerd. Gaandeweg de dagen leren we het water beter kennen en we vangen steeds meer vissen. Het is heerlijk om runs te krijgen, dit geeft energie na het blanken op de vorige put.

Apenkooi in de hotelkamer ;-)

Apenkooi in de hotelkamer 😉

Energie die we overigens goed kunnen gebruiken: de visserij is behoorlijk slopend: 4.30 uur de wekker, 20 minuten naar het water rijden, boot volstampen met zuurstof, hengels uitvaren en dan pas ontbijten. ’s Avonds volgt het omgekeerde ritueel en vaak liggen we pas rond 23 uur knock-out in onze hotelkamer. Ookal zou er een stripclub om de hoek gezeten hebben, dan nog hadden we lekker gaan slapen.

Hoewel… 😉

Knollen rossen

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook